Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

Ούτε καν στο... πέτο (!!!) μια σημαία ελληνική

«Θύμα» της μεγαλομανίας του Ταγίπ Ερντογάν έπεσε ο Αλ. Τσίπρας, που «υποχρεώθηκε» να συναντήσει το απόγευμα της Τετάρτης τον πρόεδρο της Τουρκίας στη δική του «έδρα», ακολουθώντας (χωρίς επιφύλαξη;) τους κανόνες εθιμοτυπίας που ο «σουλτάνος» έχει επιβάλει στη Νέα Υόρκη. Ο Ελληνας πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Τ. Ερντογάν «στον χώρο του» και είχε μαζί του μακρά συνομιλία (πάνω από 100 λεπτά), συζητώντας όλα τα καυτά θέματα των ημερών, τα οποία απασχολούν τις δύο πλευρές!

Ο μεγαλομανής Τούρκος πρόεδρος υποδέχθηκε τον Αλ. Τσίπρα και τους κ. Κοτζιά και Μουζάλα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στην αμερικανική μητρόπολη για την 71η Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, έχοντας «στήσει» δύο τουρκικές σημαίες στη σουίτα! Σε επίπεδο εθιμοτυπίας η ελληνική σημαία βρισκόταν μόνο στο τραπεζάκι μπροστά από τα καθίσματα των δύο ανδρών, «ζευγάρι» με την τουρκική σε μέγεθος «μινιόν»!
Στην ευρωπαϊκή και διεθνή εθιμοτυπία, ακόμα και σε «ανισοϋψείς» συναντήσεις (πρόεδροι - πρωθυπουργοί), ο αρχηγός κράτους υποδέχεται (για λόγους αβρότητας) τον πρωθυπουργό της άλλης χώρας με φόντο ισομεγέθεις σημαίες των δύο χωρών. Ο κανόνας ισχύει σε όλες τις έως τώρα συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με αρχηγούς κρατών, όπως με τον πρόεδρο Σι Τζιπίνγκ της Κίνας (με πληθυσμό το 1/5 του πλανήτη).
Ο Ερντογάν, έχοντας στήσει το δικό του «μαγαζί» στο ξενοδοχείο του στη Νέα Υόρκη (έχει μεταφέρει πορσελάνες από την Ανατολή για να το κάνει πιο επιβλητικό), υποχρέωσε όλους τους ηγέτες με τους οποίους είχε συναντήσεις να έχουν στην πλάτη τους τις δύο τουρκικές σημαίες, πρωτόκολλο που ο ίδιος έχει επιβάλει. Δηλαδή τη σημαία του τουρκικού κράτους και τη σημαία του παντουρκισμού με το χρυσό δεκαεξάκτινο αστέρι, που παραπέμπει στις 16 τουρκικές φυλές που συναπαρτίζουν το τουρκικό έθνος (!). Βεβαίως αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη της τουρκικής αντιπροσωπίας φορούσαν στο πέτο την ημισέληνο, σε αντίθεση με την ελληνική, που μάλλον... ξέχασε το εθνόσημο ακόμη μία φορά!
Κατά τα λοιπά, Τσίπρας και Ερντογάν συζήτησαν για το Κυπριακό και το Προσφυγικό, ενώ η ελληνική Δικαιοσύνη είχε «φροντίσει» λίγη ώρα πριν από τη συνάντηση να αποφασίσει την έκδοση των τριών από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας, σε μία σολομώντεια λύση ανάμεσα στο Διεθνές Δίκαιο και στις απαιτήσεις της Αγκυρας...
Το απρόοπτο με μαθήτρια στο σχολείο της Αστόριας
Ενα απρόοπτο συνέβη χθες, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αλ. Τσίπρα στο ελληνοαμερικανικό σχολείο της Αστόριας «Αγιος Δημήτριος». Μια μικρή μαθήτρια λιποθύμησε την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος το περιστατικό, σταμάτησε. Ο Γιάννης Μουζάλας ως γιατρός αμέσως τη βοήθησε, ενώ και ο πρωθυπουργός την πλησίασε και της έσφιξε το χέρι. «Καθόλου μη στενοχωριέσαι», της είπε, «που συνέβη αυτό, όλοι μπορούν να το πάθουν». Η μαθήτρια πάντως ήταν απαρηγόρητη για την αναστάτωση που προκάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: