Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Ο λογαριασμός της Ιστορίας

 
Οι σχέσεις μας με τους Γερμανούς έχουν ελάχιστες ενεργητικές καταγραφές και αναρίθμητες παθητικές. Οι ζημιές που έχουν προκαλέσει στο εθνικό σκάφος είναι τόσο πολλές, ώστε δεν είναι δυνατόν να παρατεθούν ούτε σε μια σειρά ογκωδέστατων τόμων.


Οι Ελληνες γνωρίζουν τους γερμανικούς... τρόπους από τον 3ο μεταχριστιανικό αιώνα, όταν οι Ερουλοι -ένα βαρβαρότατο γερμανικό φύλο- πυρπόλησαν την Ακρόπολη και κατέστρεψαν την Αρχαία Αγορά και το Ωδείο του Ηρώδου του Αττικού. Στόχος τους, η αρπαγή, ο κορεσμός της δίψας για αίμα. Κι ο Αλάριχος ο Βησιγότθος -εμβληματική μορφή της γερμανικής Ιστορίας- κατέστρεψε ό,τι ελληνικό βρήκε μπροστά του. Δεν άφησε λίθο επί λίθου στην ελληνική επικράτεια και, μεταξύ των αναρίθμητων εγκλημάτων του, τερμάτισε βίαια τα Ελευσίνια Μυστήρια. Και η συνέχεια της Ιστορίας επεφύλαξε για την πατρίδα μας πάμπολλες αρνητικές εγγραφές των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Μία από τις πλέον φρικτές είναι η μαύρη περίοδος της Κατοχής. Και τότε, η αιματοχυσία που προκάλεσαν οι Γερμανοί είχε τις συνήθεις ασύλληπτες (για το ανθρώπινο είδος) διαστάσεις.

Για όλα όσα έπραξαν σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων οι απόγονοι των Ερούλων και των Βησιγότθων δεν τιμωρήθηκαν, δεν πλήρωσαν. Συμπεριφέρονται άτιμα και αναξιοπρεπώς από την ημέρα που κατέρρευσε ο ναζισμός, τον οποίο στήριξαν και υπερψήφισαν. Προσπαθούν να αποφύγουν να πληρώσουν τον ιστορικό λογαριασμό. Ομως, η εφημερίδα μας είναι εδώ και δεν έχει πάψει να υπενθυμίζει το μέγεθός του και την ανάγκη να ξεπληρωθεί - μέχρι το τελευταίο σεντ.

Σήμερα (18/9/2016), στην «κυριακάτικη δημοκρατία», ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής Βασίλης Καρκούλιας εξηγεί γιατί δεν έχει εξοφληθεί το χρέος, λέγοντας ότι «όλες οι κυβερνήσεις μας υπηρετούν γερμανικά συμφέροντα, ενώ οι Γερμανοί φοβούνται να πληρώσουν, μήπως γενικευτεί το θέμα και γι' αυτό δεν θέλουν να δώσουν σε κανέναν τίποτα».

Ο Τζανέτος Γκούσκος, οικονομολόγος, συγγραφέας του βιβλίου «Ιδού ο λογαριασμός, κ. Μέρκελ», εξηγεί ότι «το κατοχικό δάνειο είναι 371 δισ. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους μιλά για 10,3 δισ. ευρώ. Βάζουν ένα μικρό ποσό, προκειμένου να μη στενοχωρήσουν τη Γερμανία και να κλείσουν το θέμα - διευκολύνουν τον αντίπαλο».

Ο Γιώργος Λεκάκης, συγγραφέας και ερευνητής, στα έργα του οποίου περιλαμβάνεται το «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής», μιλά για τα 8.500 κινητά αρχαία αντικείμενα που έχουν καταστραφεί - λεηλατηθεί από τις δυνάμεις της Κατοχής και υπολογίζει ότι αντιστοιχούν σε «1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ με τιμές σημερινών δημοπρασιών - τόσα μας χρωστά η Γερμανία»!

Αυτή είναι η αλήθεια για το ποιος οφείλει σε ποιον. Οι Γερμανοί μάς οφείλουν πολλαπλάσια απ' όσα εμείς σε εκείνους.

Πηγή "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

Δεν υπάρχουν σχόλια: