Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2016

Στο Μέριλαντ έχει «Δραπετεύσει» ο Προδότης που με «Μαγειρέματα» έστειλε την Ελλάδα στα… νύχια του ΔΝΤ

%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%b1%cf%83-%ce%b3%ce%b5%cf%89%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%85
Και προκλητικά κινείται για την «αγιοποίηση» και αθώωση του… Μέχρι και έρανο κάνει για να συγκεντρώσει χρήματα!!!
Στις ΗΠΑ έχει «δραπετεύσει» ο Ανδρέας Γεωργίου. Ο άνθρωπος που έστειλε την Ελλάδα στα μνημόνια και πλέον διώκεται για κακούργημα από την ελληνική δικαιοσύνη ζει πλέον στο προάστιο του Μέριλαντ.

Την ίδια ώρα λοιπόν που η Ελλάδα βίσκεται στο χείλος του οικονομικού γκρεμού και οι Έλληνες πολίτες στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής, ο πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ ζει ελεύθερος και ωραίος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κάνοντας μάλιστα, προκλητικά, προσπάθειες ώστε να «αγιοποιηθεί».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι φίλοι του Γεωργίου κάνουν άνοιγμα προς τους πρώην συναδέλφους στη Fed, τον Λευκό Οίκο και το ΔΝΤ ελπίζοντας οι ΗΠΑ να πιέσουν την Ελλάδα να σταματήσει τη δίωξη του οικονομολόγου και να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα των στατιστικών του. Ο ίδιος ο Ανδρέας Γεωργίου υπερηφανεύεται για το έργο που έκανε «Μπορώ να σας πω ότι εγώ δεν μετανιώνω για τίποτα, από ό, τι έχω κάνει. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος, επειδή βοήθησα τη χώρα μου».
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ αντιπροσωπεύεται από δύο δικηγόρους στην Ελλάδα και κάνει προσπάθειες για την υπεράσπισή του και να εξοικονομήσει χρήματα. Ένας δικτυακός τόπος που έχει συσταθεί από μια ομάδα διεθνών στατιστικολόγων έχει συγκεντρώσει περισσότερα από € 8000 για λογαριασμό του. Ένα δεύτερο ταμείο έχει συγκεντρώσει περίπου $ 17.000.
Ο Γεωργίου, μάλιστα, ψάχνεται αλλά δεν έχει καμία θέση εργασίας πλήρους απασχόλησης. «Αυτός είναι κατάθλιψη», λέει ο Edwin Trooman, πρώην υπάλληλος Federal Reserve και τοy Υπουργείο Οικονομικών, ο οποίος είναι μέρος της ομάδας «φίλων του Γεωργίου» που έχουν ξεκινήσει μια διεθνή προσπάθεια άσκησης πιέσεων για την ευαισθητοποίηση των σοβαρότητα της κατάστασής του και να βελτιώσει την εικόνα του στην Ελλάδα, όπου παρουσιάζεται ως ένας άκαμπτος, πολιτικά αφελής στατιστικολόγος.
Όπου φίλοι Ανδρέα Γεωργίου, εννοούμε τον τον Robert Kyle, συνεργάτη στο δικηγορικό γραφείο Hogan Lovells και πρώην μέλος του Λευκού Οίκου υπό τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εκτελεί χρέη δικηγόρου του. Καθώς και τον Nicolas Véron, Γάλλο οικονομολόγο, ο οποός πραγματοποιεί εκστρατεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αθώωση του καταζητούμενου στην Ελλάδα, Ανδρέα Γεωργίου. «Ένας άνθρωπος αρνείται ότι συμμετείχε στο μαγείρεμα των στατιστικών και πληρώνει με πολύ βαρύ προσωπικό τίμημα» λέει ο Véron.

Δεν υπάρχουν σχόλια: