Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου 2016

Ο φασισμός του Ερντογάν σε αριθμούς που οι Ευρωπαίοι κάνουν πως δεν βλέπουν

toyrkia_syllipseis
Μιλάει ο Ερντογάν για συνθήκες που πρέπει ν΄αλλάξουν; Τον ακούνε και κουνάνε καταφατικά οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι,συμφωνώντας ότι η Ελλάδα έχει να συζητήσει θέμα συνόρων με την Τουρκία;
Ποιος είναι ο Ερντογάν; Ένας ηγέτης μεγάλου βεληνεκούς που κατόρθωσε να ανορθώσει τη χώρα του αλλά κατέληξε τύραννος μ΄ όλη τη σημασία της λέξης! Ακόμη και πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ο Ερντογάν έδειχνε ότι δεν θέλει να ΄χει και πολλά,πολλά μ΄οτιδήποτε είχε να κάνει με την δημοκρατία. Μετά από την απόπειρα “απελευθερώθηκε”  κι έδειξε ποιος πραγματικά είναι.

Οι αριθμοί συλλήψεων,φυλακίσεων,κλεισίματος πανεπιστημίων και ΜΜΕ,απολύσεων στον δημόσιο τομέα που δημοσιεύουμε από το turkeypurge είναι επικαιροποιημένοι μέχρι και σήμερα.
Το βασικό πρόβλημα όμως για την Ελλάδα δεν είναι ο Ερντογάν.Έτσι κι αλλιώς από την Τουρκία,πότε δεν “χορτάσαμε” δημοκρατία…Το μέγα θέμα κατά τη γνώμη μας είναι η Γερμανική και κατ΄ επέκταση η ευρωπαϊκή αντίδραση και θέση όπως αυτή εκφράζεται επισήμως από το Βερολίνο.
Όσοι ακόμη έχουν αμφιβολίες για την πορεία διάλυσης της ΕΕ θα πρέπει να εξηγήσουν τι σχέση έχει αυτό που ονειρευτήκαμε και πιστέψαμε,μ΄ αυτό που ζούμε. Η ΕΕ δεν δημιουργήθηκε για να βγάζει υπερκέρδη η Γερμανία.Δεν δημιουργήθηκε για να αφήνει μόνο κάθε μέλος της που δέχεται επίθεση από τον κάθε φασίστα Ερντογάν,επειδή η Γερμανία φτιάχνει αυτοκίνητα και υποβρύχια στην Τουρκία για να βάλει κι άλλα δισεκατομμύρια στα ταμεία της.
Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια…Και τα …στατιστικά του Ερντογάν δείχνουν ότι δίπλα μας έχουμε έναν ισλαμιστή δικτάτορα με γερμανική σφραγίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: