Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ! Συναγερμός από σύστημα προειδοποίησης του Αμερικανικού Στρατού

DEFCON-nuclear-warning-721603
Οι ΗΠΑ έρχονται όλο και πιο κοντά σε πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, μετά την αύξηση στην κατηγορία του συστήματος προειδοποίησης για πυρηνικό πόλεμο.
Το DEFCON είναι ένα σύστημα προειδοποίησης που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ για να δείξει την τρέχουσα απειλή για πυρηνικό πόλεμο.

Το σύστημα έχει πέντε επίπεδα ειδοποίησης, ξεκινώντας από το DEFCON 5 – το λιγότερο σοβαρό, στο DEFCON 1, το οποίο είναι και το υψηλότερο επίπεδο.
mqdefault
Επί του παρόντος, τα επίπεδα είναι στο 5.
Αλλά οι οι συνωμοσιολόγοι προειδοποιούν ότι έχουν αναβαθμιστεί μυστικά δύο επίπεδα, φτάνοντας έτσι την κατηγορία 3, εννοώντας ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κινητοποιήσουν τα στρατεύματα τους μέσα σε μόλις 15 λεπτά.
Σε επίπεδο 3 είχε βρεθεί τελευταία φορά μετά τον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.
US-Russia-relations-Putin-Obama-686067
Αυτή την στιγμή οι σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας βρίσκονται στο ίδιο σημείο όσο ήταν με την Κουβανική πυραυλική κρίση το 1962.
Τώρα το σύστημα προειδοποίησης DEFCON ισχυρίζεται ότι έχει αναβαθμιστεί και πάλι σύμφωνα με την ομώνυμη  ιστοσελίδα.
Ενώ δεν υπάρχουν επικείμενες απειλές για τις ΗΠΑ, ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση είναι «ρευστή και μπορεί να αλλάξει γρήγορα.»
Η αιτία είναι οι τεταμένες πλέον σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας, που έχουν προκαλέσει φρενίτιδα για ολοκληρωτικό πόλεμο μεταξύ των υπερδυνάμεων.
«Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φθάσει σε επίπεδα πέρα ​​από τον ψυχρό πόλεμο την εβδομάδα που μας πέρασε», έγραψε η ιστοσελίδα.
«Η κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εξαιρετικά ρευστή αυτή τη στιγμή. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο σε δυναμική όσο και κατά τη διάρκεια της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962.
Καταγραφή

«Αυτή τη στιγμή, το σύστημα Προειδοποίησης της DEFCON θεωρεί ότι μια αύξηση στο DEFCON 3 θα ήταν μια συνετή κίνηση,» καταλήγει η ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: