Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Η εντολή του που προκαλεί αναταραχή

Putin-Prepares-for-Nuclear-War-Just-Week-After-Germany-Prepares-for-Attack-The-Dollar-Vigilante-676x373
Μία ασυνήθιστη εντολή έδωσε σε όλους τους  Ρώσους  αξιωματούχους ο Βλάντιμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι  πήραν εντολή να επαναπατρίσουν μέλη της οικογένειάς τους που ζουν στο εξωτερικό λόγω της αυξανόμενης έντασης και του κινδύνου για παγκόσμια ανάφλεξη.

Συγκεκριμένα ζητήθηκαν από πολιτικούς και άλλα στελέχη να φέρουν τους αγαπημένους τους στην Μητέρα – Πατρίδα. Η εντολή ήρθε μετά την απόφαση του Πούτιν να ακυρώσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Παρίσι λόγω των έντονων διαφωνιών για στη Συρία και της δήλωσης του Ολάντ ότι πρέπει να γίνει έρευνα να εγκλήματα πολέμου  και την προειδοποίηση του τελευταίου ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ότι ο κόσμος βρίσκεται σε ένα επικίνδυνο σημείο. Αν δεν υπακούσουν τότε υπάρχει κίνδυνος να χάνουν τυχόν προαγωγή.
Επίσημη δικαιολογία για την εντολή δεν δόθηκε αλλά ο πολιτικός αναλυτής Στανισλάβ Μπελκόβσκι πιστεύει ότι είναι μέρος του σχεδίου  για να προετοιμαστούν οι ελίτ για κάποιο «μεγάλο» πόλεμο. Αργά το απόγευμα το Κρεμλίνο έσπευσε να διαψεύσει την πληροφορία.
Πρώτο τις πληροφορίες για μαζική επιστροφή των Ρώσων μετέσωσε η ιστοσελίδα znak.com που έχει τη βάση του στο Αικατερίνενμπουργκ στα Ουράλια. Επικαλέστηκε πέντε αξιωματούχους οι οποίοι υπό καθεστώς ανωνυμίας επιβεβαίωσαν όταν πήραν ανεπίσημα σύσταση από το Κρεμλίνο να επιστρέψουν στη Ρωσία αυγγενείς τους που μένουν στο εξωτερικό.
Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ βρίσκονται στπ ναδίρ από την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Ο Πούτιν αναμενόταν στο Παρίσι στις 19 Οκτωβρίου για να παραστεί στα εγκαίνια της νέας ρωσικής εκκλησίας σε απόσταση αναπνοής από τον πύργο του Άιφελ, αλλά ο Ολάντ επέμενε να μιλήσουν για τη Συρία. Πρώην στρατιωτικός δηλώνει ότι το μήνυμα του Πούτιν είναι ξεκάθαρο ότι «αν θέλετε αντιπαράθεση θα την έχετε σε όλα τα μέτωπα».
Λίγο αργόtερα μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ ο Ρώσος πρόεδρος έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά. Είναι δύσκολο να διεξαχθεί διάλογος με τη σημερινή κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επειδή προτιμάει να υπαγορεύει τη βούλησή της από το να συνομιλεί, υποστήριξε μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ.
Τονίζοντας ότι η Μόσχα ανησυχούσε για την επιδείνωση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ, ο Πούτιν ισχυρίστηκε ότι η Ουάσινγκτον χρηματοδότησε τη ριζοσπαστική αντιπολίτευση της Ουκρανίας και βοήθησε στο πραξικόπημα στη χώρα αυτή. Η Ρωσία αναγκάστηκε τότε να προστατεύσει τους κατοίκους ρωσικής καταγωγής.
«Είναι ανάγκη να συμπεριφερόμαστε σαν εταίροι και να λαμβάνουμε υπόψη μας τα συμφέροντα των άλλων. Εμείς είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο», σημείωσε, αναφερόμενος στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.
Για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ γύρω από τις δικτυοπαραβιάσεις σε λογαριασμούς στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος και την υποκλοπή των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, ο Πούτιν είπε ότι δεν αφορά τη Ρωσία. Όπως υποστήριξε, όλοι οι συμμετέχοντες στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές χρησιμοποιούν μια ρητορική σε βάρος της Ρωσίας για τους δικούς τους σκοπούς. Ωστόσο, τόνισε, η Μόσχα θα συνεργαστεί με όποιον κερδίσει τις εκλογές.
Για την ένταση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Γαλλία, ο Πούτιν κατηγόρησε το Παρίσι ότι επιχείρησε να «δηλητηριάσει την κατάσταση» αναγκάζοντας τη Μόσχα να ασκήσει βέτο στο ψήφισμα που είχε υποβληθεί στον ΟΗΕ για τον τερματισμό των βομβαρδισμών στη Συρία.
«Οι Γάλλοι κατέθεσαν μια πρόταση «γνωρίζοντας ότι δεν επρόκειτο να υιοθετηθεί, για να πάρουν το βέτο (της Μόσχας), να δηλητηριάσουν την κατάσταση και να υποδαυλίσουν την υστερία κατά της Ρωσίας», είπε. Διερωτήθηκε μάλιστα αν είναι αρμόζον για μια μεγάλη δύναμη, όπως είναι η Γαλλία, να υπακούει στις οδηγίες της αμερικανικής κυβέρνησης στο θέμα της Συρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: