Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ! Το ρωσικό πλοίο Yantar στο Αιγαίο που τους φοβίζει

foto
Νευρικό κλονισμό κοντεύει να πάθει σύσσωμο το ΝΑΤΟ από την υπέρ συγκέντρωση πολεμικών πλοίων της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς στα 10 πλοία που έχουν περάσει από το Βόσπορο και το Αιγαίο για να φτάσουν στα παράλια της Συρίας προστίθενται αυτές τις μέρες και άλλα 8 που καταπλέουν από τη Βόρεια Θάλασσα μέσω του στενού της Μάγχης και του Γιβραλτάρ. Οι Βρετανοί μάλιστα δεν έκρυψαν το εκνευρισμό τους όπου τα ΜΜΕ τους είχαν πρωτοσέλιδα «Οι Ρώσοι είναι εδώ». 

Όπως επίσης δεν έκρυψαν ότι παρακολουθούσαν και με πλοία και με αεροπλάνα την κάθοδο του Ρωσικού αεροπλανοφόρου που ήταν ένα από τα οκτώ που πέρασαν από το στενό της Μάγχης. Με την κίνηση τους αυτή οι Ρώσοι θέλουν να στείλουν το μήνυμα προς το ΝΑΤΟ την Αμερική την Τουρκία αλλά και τη Σαουδική Αραβία ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ότι πλέον πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά η θέση τους καθώς αποτελούν και πάλι υπερδύναμη.
Ωστόσο, πέραν του μεγέθους του Ρωσικού στόλου που συγκεντρώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο αυτό που φοβίζει περισσότερο Τούρκους και Ισραηλινούς όπως αποκαλύπτει ο Τουρκολόγος και δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδακής σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ είναι το πλοίο Yantar.
Συγκεκριμένα γράφει :
Με διακριτική αλλά εμφανή ανησυχία τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθήσαν την διέλευση του τελειότερου, όπως ανέφεραν, ρωσικού κατασκοπευτικού πλοίου, Yantar, που πέρασε τον Βόσπορο με κατεύθυνση το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως για το ίδιο θέμα σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Mossad, που δημοσιεύτηκαν στο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων Debka και στα τουρκικά ΜΜΕ, το ρωσικό κατασκοπευτικό έδεσε ανοιχτά του Λιβάνου, εποπτεύοντας όλη την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Το παιχνίδι «χοντραίνει» και όπως αναφέρουν και τα τουρκικά ΜΜΕ οι Ρώσοι φέρονται αποφασισμένοι όλα για όλα, να μην επιτρέψουν σε κανένα να αμφισβητήσει την κυριαρχία τους σε όλη την ανατολική Μεσόγειο και παράλληλα να δώσουν αποφασιστικά χτυπήματα στους δολοφόνους Τζιχαντιστές στην Συρία, τους οποίους εξέτρεψαν όλα αυτά τα χρόνια οι Δυτικοί, Τουρκία και ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: