Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Η Γερμανία μας στέλνει πίσω 100.000 μετανάστες!Για άλλη μία φορά η Ελλάδα θα πληρώσει τα «σπασμένα».
Ιδιαίτερα ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από τη Γερμανία και κάνουν λόγο για μαζική απέλαση 100.000 μεταναστών προς τις χώρες προέλευσης.
Ωστόσο σημειώνεται πως οι χώρες προέλευσης δεν ορίζονται ως εκείνες από όπου ξεκίνησαν οι μετανάστες, αλλά ουσιαστικά είναι οι χώρες εισόδου, δηλαδή η Ελλάδα και η Ιταλία!

Η κίνηση αυτή της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη, από τη στιγμή που η ίδια έχει δεχθεί σφοδρή κριτική για τη μεταναστευτική πολιτική της και έχει δει τα ποσοστά να κατακρημνίζονται. Εξάλλου η ίδια φοβάται και την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων, που ήδη σε πολλά κρατίδια «ροκανίζουν» τη διαφορά από τον κυβερνητικό συνασπισμό.
Ως εκ τούτου και σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, η Γερμανία αναμένεται πολύ σύντομα να ξεκινήσει στοχευμένες απελάσεις, κυρίως ατόμων που θα θεωρηθούν ως δυνητικοί «ταραχοποιοί», επανεξετάζοντας το προφίλ και την άδεια παραμονής τους.
Αν όντως γίνει αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε στη χώρα μας τουλάχιστον 100.000 μετανάστες εξ Ευρώπης, που απλά θα αφεθούν στην τύχη τους, στην ταλαιπωρημένη Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: