Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016

Θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, ισχυροί και ανίσχυροι γείτονες

Αποτέλεσμα εικόνας για βόρειος ηπειρος φωτογραφιες σημαία

Σάββας Καλεντερίδης

 ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ
Το έχουμε τονίσει ξανά από αυτήν εδώ τη στήλη, ότι η πολιτική είναι ένα δυναμικό πεδίο και ότι δεν δικαιολογείται το κενό. Οταν δημιουργείται κενό, αυτομάτως έρχεται μια άλλη δύναμη και το καλύπτει. Αυτό έγινε στην Ελλάδα, με τα κόμματα εξουσίας που υπέγραψαν Μνημόνια, δημιουργώντας ένα κενό που το κάλυψαν οι εθνολαϊκιστές. Αυτό γίνεται και στη διεθνή πολιτική σκηνή, όπου η υποχώρηση της Ελλάδας σε διάφορους τομείς δημιούργησε ένα κενό, το οποίο σπεύδουν να καλύψουν όσοι έχουν ανάλογα συμφέροντα.


Ενα άλλο ζήτημα που είχαμε επίσης καλύψει είναι το εξής: Είχαμε πει ότι, αν δεν συνέλθουν και δεν σοβαρέψουν οι πολιτικοί και συνεχιστεί ο κατήφορος και η αποδυνάμωση της Ελλάδας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, ισχυροί και ανίσχυροι γείτονες, και όχι μόνο.
Δυστυχώς, επιβεβαιωνόμαστε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο. Τις τελευταίες μέρες είναι σε εξέλιξη μια επιχείρηση στην ηρωική Χειμάρρα, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά εθνικού διωγμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, στις 28 Οκτωβρίου, ημέρα εθνικής γιορτής για τον απανταχού Ελληνισμό, 19 οικογένειες της συνοικίας Σπηλαίων της Χειμάρρας παρέλαβαν ειδοποιητήριο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο Χιμάρας Γιώργο Γκόρο με το οποίο τούς έδινε προθεσμία πέντε ήμερων για την εκκένωση των σπιτιών τους, προκειμένου να ακολουθήσει η κατεδάφισή τους. Ο λόγος; Για να υλοποιηθεί το σχέδιο ανάπτυξης του κέντρου της Χειμάρρας!

Μάλιστα, επέλεξαν να κατεδαφίσουν λιθόκτιστα σπίτια Ελλήνων 200 ετών, που αποτελούν στην κυριολεξία κομμάτι της ιστορίας της Χειμάρρας, για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του δημάρχου, ο οποίος δρα ως εργαλείο της πολιτικής των Τιράνων.
Από τον θόρυβο που προκλήθηκε, ακολούθησαν απαράδεκτες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο οποίος, θέλοντας να δικαιολογηθεί για τις πράξεις του, μίλησε στην αλβανική βουλή για κλοπή από Αλβανούς που ήλθαν από τον Βορά 50.000 παραθαλάσσιων στρεμμάτων που ανήκαν σε Χειμαρριώτες. Επί λέξει, ο Ράμα είπε: «Εχουν πάρει τα κτήματα των Χειμαρραίων με πλαστογραφίες και διαφθορά άτομα που δεν έχουν καμία σχέση ή καταγωγή από την περιοχή. Ατομα που έφερε από τις Αλπεις ο Σαλί Μπερίσα και τους έκανε ιδιοκτήτες στο Ιόνιο».

Ο Μπερίσα, χωρίς ίχνος αιδούς, όχι μόνο παραδέχτηκε το έγκλημα του αφελληνισμού, αλλά υπερθεμάτισε λέγοντας: «Εγώ έχω δουλέψει με πρόγραμμα. Στους Αγίους Σαράντα έχω κατεβάσει λάμπηδες και μόνο λάμπηδες*», ομολογώντας στην ουσία ότι εφάρμοσε σχέδιο συστηματικής και προγραμματισμένης αλλοίωσης του πληθυσμού της περιοχής.

Τη στιγμή αυτή δεν είναι γνωστή η κατάληξη του θέματος, όμως μεγαλύτερη σημασία από το θέμα της κατεδάφισης έχουν δύο πράγματα:
Το ένα είναι ότι ο Ελληνισμός ακολουθεί πορεία συρρίκνωσης τα τελευταία εκατό χρόνια, μια πορεία που δυστυχώς συνεχίζεται και το κράτος της Ελλάδας αλλά και η ελληνική κοινωνία παραμένουν απαθείς και παρακολουθούν τον αργό της θάνατο, τον θάνατο του Ελληνισμού.

Το άλλο είναι ότι η Αλβανία, μια χώρα που έχει κάθε συμφέρον -για καθαρά στρατηγικούς αλλά και ιστορικούς λόγους- να διατηρεί καλές σχέσεις με τους Ελληνες και την Ελλάδα (ιδιαίτερα από τότε που άρχισε η οικονομική αποδυνάμωση της χώρας μας), έχει εντείνει τις ανθελληνικές ενέργειές της. Μάλιστα, ορισμένοι γνωστοί πολιτικοί της έγιναν μίσθαρνα ενεργούμενα και όργανα της Αγκυρας, παίζοντας παιχνίδια εις βάρος της Ελλάδας, αρχής γενομένης από την καταγγελία της συμφωνίας οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών.

Πραγματικά, είναι καιρός οι Ελληνες πολίτες να αφυπνιστούμε και να συνεγερθούμε, γιατί, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, αν συνεχιστεί η αποδυνάμωση και ο διεθνής εξευτελισμός της χώρας, θα μας λεηλατήσουν οι πάντες, μη εξαιρουμένων των Αλβανών.

Μέχρι τώρα, η συρρίκνωση αφορούσε ελληνικές κοινότητες που ήταν αρκετά μακριά από τα σύνορα της Ελλάδας. Τώρα η συρρίκνωση έφθασε να αγγίξει τα σύνορά μας, για να μη μιλήσουμε για την πληθυσμιακή αιμορραγία που παρατηρείται με τη φυγή της νεολαίας στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης ούτε για τον αφελληνισμό των Ελλήνων που επιχειρείται από την ομάδα των ανθελλήνων που έχει καταλάβει το υπουργείο Παιδείας.
Καιρός να αφυπνιστούμε.

* Οι Λάμπηδες είναι μουσουλμάνοι που ζουν στη Λαμπουριά, περιοχή ανατολικά της Χειμάρρας, πίσω από τα Ακροκεραύνια όρη

Πηγή: http://www.himara.gr
Σάββας Καλεντερίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: