Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

Φοβισμένοι οι Γερμανοί από τον Τραμπ – «Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται»

 Φοβισμένοι οι Γερμανοί από τον Τραμπ – «Δεν ξέρουμε τι μας γίνεται»


Επιφυλακτικός για τον Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ΑRD.

«Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε λίγα για το τι θέλει» είπε, προσθέτοντας πάντως ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ «ήταν διαφορετικό από αυτό το οποίο θα επιθυμούσαν οι Γερμανοί».
Όπως ανέφερε ο Γερμανός ΥΠΕΞ έως τώρα δεν είναι πολύ γνωστά τα σχέδιά του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής:
«Επ΄ αυτών, ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε σχετικά λίγα» κατά την προεκλογική περίοδο, σημείωσε.
Ασυνήθιστο ήταν πάντως, κατά τον κ. Σταϊνμάγερ, το γεγονός ότι οι σύμβουλοι του Τραμπ δεν εμφανίστηκαν στην Ευρώπη, ενώ συνήθως οι έμπιστοι των υποψήφιων προέδρων της Αμερικής συστήνονται στους συμμάχους τους, ώστε να κάνουν γνωστές σε γενικές γραμμές τις απόψεις τους.
Επί του παρόντος όμως ούτε έμπειροι ειδικοί, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, έχουν ιδέα για το τι σχεδιάζει ο Τραμπ, πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.
Ο κ. Σταϊνμάγερ ανέφερε πως δεν θεωρεί ότι οι «υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί» για το ΝΑΤΟ εκ μέρους του νέου Αμερικανού προέδρου θα συνοδευτούν από πράξεις και παρέπεμψε σε μια γερμανική παροιμία, λέγοντας πως δεν πρέπει «να φοβόμαστε όπως ο λαγός το φίδι, αλλά να περιμένουμε να δούμε σε ποιο σημείο βρισκόμαστε».
Τόνισε τέλος ότι η Γερμανία οφείλει μεν πολλά στους Αμερικανούς, αλλά – όπως πρόσθεσε – «δεν είμαστε ίδιοι από κάθε άποψη, έχουμε τη δική μας πολιτική κουλτούρα».πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: