Η κατάσταση στα εθνικά θέματα είναι κρίσιμη. Η κυβέρνηση δείχνει να μην μπορεί να την διαχειριστεί, αλλά και η αντιπολίτευση εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων. Το μόνο που τους νοιάζει όλους είναι η καρέκλα και τις περισσότερες φορές κάθε αναφορά στις προκλήσεις του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν, του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα ή και των Ευρωπαίων έχει στόχο το κομματικό ακροατήριο.

Χρειάζεται εθνική ομοψυχία, ενότητα και συνεννόηση εδώ και τώρα γιατί η οικονομία μπορεί κάποια στιγμή να επανέλθει, αλλά τα εδάφη μόνο με αίμα μπορούν να επιστραφούν. Δεν υπάρχουν «γαλάζιες», «πράσινες» και «κόκκινες» αποχρώσεις. Μόνο το γαλανόλευκο της σημαίας πρέπει να επικρατήσει και πίσω από αυτό να στοιχιθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις. 

Τη στιγμή που ο Ρ.Τ. Ερντογάν συνεχίζει το παραλήρημα του κατά του Ελληνισμού, και ο υποτακτικός του Έντι Ράμα θέτει μονότονα θέμα «Τσαμουριάς» τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα εμφανίζονται σκορποχώρι με το καθένα να πετάει τις κορώνες του, όπως και η κυβέρνηση, η οποία τη μία διακατέχεται από… υπερβολική ψυχραιμία και την άλλη από απόλυτο πανικό. Ενιαία γραμμή απαιτείται.