Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2016

RIMSE: Νέα “ύποπτη” ΜΚΟ στην Ελλάδα για το προσφυγικό…

 
Η ΜΚΟ “Αλ Μούντα Τράστ” από το Λονδίνο, δρα στη Ελλάδα παρέχοντας σύμφωνα με τα γραφόμενα της, “βοήθεια σε όσους εισέρχονται στη Λέσβο καθώς και σε κέντρα μεταναστών ανά την Ελλάδα”. Μάλιστα αναφέρει ότι έχει μεταφέρει στην Ελλάδα “φορτηγά βοήθειας”.

Του Ιωάννη Μιχαλέτου ΠΗΓΗ: RIMSE (Radical Islam Monitor in South Europe) URL: http://www.rimse.gr/
Η οργάνωση αυτή, το 2012 αποτέλεσε κέντρο έρευνας από τις Βρετανικές Αρχές ως ύποπτη για την οικονομική στήριξη της τρομοκρατικής οργάνωσης της Νιγηρίας “Μπόκο Χαράμ”. Το 2004 το κέντρο ερευνών των ΗΠΑ, “Center for Security Policy”, κατηγόρησε τη ΜΚΟ ως αγωγό προώθησης εξτρεμιστών στη Νιγηρία υπό την κάλυψη της ανθρωπιστικής βοήθειας και με την συνενοχή Σαουδαραβικών οργανώσεων.
Μάλιστα ο επικεφαλής της ΜΚΟ στη Νιγηρία, ο Σουδανικής καταγωγής “Σεΐχης Μουχιντίν Αμπντουλαχίν” συνελήφθη από τις τοπικές αρχές ως υποκινητής ένοπλων ομάδων κατά άμαχου πληθυσμού, που είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες θανάτους. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση της Κένυας άνοιξε υπόθεση εναντίον του για τον ίδιο λόγο. Το γραφείο της οργάνωσης στη Νιγηρία αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε χρηματοδότηση κατευθείαν από τη Σαουδική Αραβία.
Τη σημερινή περίοδο η κεντρική οργάνωση στο Λονδίνο συνδέεται με τη Σαουδική Αραβία μέσω προέδρου του Δ.Σ “Καλέντ Αλ Φαγάζ” 53 ετών, που διαμένει στην περιοχή Αλ Χάμαρα του Ριάντ. Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο εν λόγω δεν ασκεί ούτε ασκούσε κάποιο επάγγελμα ή είχε κάποια άλλη ιδιότητα πριν της εκλογής του στο προεδρείο της ΜΚΟ το 2011.
Ενδιαφέρον είναι ότι το όνομα και το επώνυμό του είναι ολόιδιο με τον γνωστό τρομοκράτη (γνωστό και ως Αμπού Ομάρ) που είναι φυλακισμένος στη Βρετανία ως στέλεχος της Αλ Κάιντα ο οποίος συμμετείχε στις βομβιστικές επιθέσεις στη Κένυα το 1998 εναντίον της Πρεσβείας των ΗΠΑ.
Το 2012 η ΜΚΟ οργάνωσε ένα συνέδριο στο κέντρο “De Vere Grand Connaught Rooms” όπου επρόκειτο να μιλήσουν ο Σαουδάραβας κληρικός “Abd al-Aziz Fawzan al-Fawzan” (συγγενής του προέδρου του ΔΣ), ο Σαουδάραβας κληρικός “Muhammed Abd Al-Rahmen Al-Arifi” (ο οποίος απαγορεύεται να εισέλθει στην Ελβετία ως επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια), ο Βρετανό-Παλαιστίνιος “Haitham al-Haddad” (γνωστότατος στο Λονδίνο για τις εξτρεμιστικές του δραστηριότητες) και ο Κουβετιανός κληρικός “Nabil Al-Awadhi” τον οποίο καταγγέλλουν Βρετανικές εφημερίδες, επικαλούμενες και τα δικά του λεχθέντα, ως “κεντρικό χρηματοδότη του Ισλαμικού Κράτους”.
Μάλιστα στο Μπίρμινχαμ όπου ο ίδιος διηύθυνε ένα Ισλαμικό σχολείο (το Al-Birr), δύο μαθητές του στρατολογήθηκαν για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ μέλη της τοπικής Μουσουλμανικής κοινότητας τον έχουν καταγγείλει δημοσίως για το ρόλο του.
Το συνέδριο ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από πίεση των Βρετανικών αρχών που μεταξύ των άλλων είχαν υπόψη τους της διακηρυγμένες θέσεις των ανωτέρω σε σχέση με τη “Δύση, ΗΠΑ, Χριστιανισμό” κ.λπ., που χαρακτηρίζονται από ακραίο μίσος, σε συνδυασμό με καθημερινή στρατολόγηση και κατήχηση μαθητών, που όλως τυχαίως μετά συνδράμουν τρομοκρατικές ομάδες ανά την υφήλιο.
Τέλος, η ΜΚΟ έχει συνδεθεί με τον καταδικασμένο τρομοκράτη-στρατολογητή για τους Ταλιμπάν “Ali Al-Timimi” και τον “Abuz Zubair”, προπαγανδιστή ακραίων κηρυγμάτων στο Λονδίνο και συντονιστή της ιστοσελίδας “IslamicAwakening.com”. Η ΜΚΟ έχει απασχολήσει και άλλες φορές τις αρχές όπως και συνδέεται με πλειάδα άλλων ακραίων αλλά λιγότερο γνωστών κύκλων ενώ δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στα Δυτικά Βαλκάνια.
Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ενδελεχής έλεγχος όσων ΜΚΟ δρουν στην Ελλάδα για λόγους κοινωνικής ειρήνης και αποφυγής τυχόν κινδύνων για την εθνική ασφάλεια.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: