Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν θα χτίσει... 157 νέες φυλακές το 2017!

Φωτογραφία: AP Photo/Thanassis Stavrakis
Οι αθρόες συλλήψεις και διώξεις που πραγματοποιούν οι τουρκικές αρχές μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έχουν προκαλέσει συμφορηση στις φυλακές. Ετσι, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει 175 (!) νέες φυλακές το νέο έτος.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγκ. Οπως αναφέρει, ο ενημερωτικό ιστότοπος Turkish Minute, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν την αποφυλάκιση 38.000 κρατουμένων τον Αύγουστο για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων σε όλη την χώρα, που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τους υπεράριθμους κρατούμενους λόγω της μεταγωγής φερόμενων ως υποστηρικτών του πραξικοπήματος σε αυτά.
Οι οικογένειες και οι δικηγόροι των κρατουμένων διαμαρτύρονται για τις συνθήκες στις φυλακές όπου έχουν οδηγηθεί πάνω από 40.000 άνθρωποι μετά την 15η Ιουλίου, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στην εθνοσυνέλευση ανώτερο στέλεχος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP, αξιωματική αντιπολίτευση), ο Μποζντάγκ δήλωσε πως το σχέδιο να οικοδομηθούν 175 νέες φυλακές εντάσσεται στις προσπάθειες της κυβέρνησης προκειμένου τα σωφρονιστικά καταστήματα στην Τουρκία να πληρούν τα διεθνή πρότυπα.
Οπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, 157 μικρότερες εγκαταστάσεις φυλακών σε όλη την χώρα θα κλείσουν εξαιτίας των κακών συνθηκών για τους τροφίμους.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: