Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ! Πρωτοφανής συγκέντρωση δυνάμεων 6 χωρών κοντά στη Κύπρο (ΦΩΤΟ-BINTEO)

askiseis
Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ και Τουρκία στην μεγαλύτερη συγκέντρωση ένοπλης ισχύος
Πρωτοφανής συγκέντρωση αεροναυτικών δυνάμεων καταγράφεται στην ανατολική Μεσόγειο, πολύ κοντά στα κυπριακά χωρικά ύδατα, όπου έχουν μαζευτεί τρία αεροπλανοφόρα με τα πλοία συνοδείας τους (ομάδες μάχης).

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς συγκέντρωσης ένοπλης ισχύος εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», είναι να προκληθούν προβλήματα με τις πολιτικές πτήσεις προς τα κυπριακά αεροδρόμια, λόγω της διαθεσιμότητας ενός αεροπορικού διαδρόμου για την προσέγγιση και προσγείωση.
Η αφορμή του θαλάσσιου αυτού «μποτιλιαρίσματος» είναι προγραμματισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, εντός του FIR Λευκωσίας και της κυπριακής ΑΟΖ, στις οποίες θα εμπλακούν συνολικά έξι χώρες (Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ και Τουρκία) που έχουν δεσμεύσει συνολικά εννέα περιοχές και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Είναι η πρώτη φορά από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όπως σημειώνεται στο pronews.gr, που παρατηρείται τέτοια συγκέντρωση θαλάσσιας ισχύος αντιπάλων κρατών σε ένα τόσο περιορισμένης έκτασης χώρο που συνιστά η Α.Μεσόγειος και πιο συγκεκριμένα η περιοχή περίπου 50 μίλια δυτικά της Κύπρου, μέχρι τις ακτές της Συρίας.
Συγκεκριμένα:
Ρωσική αεροναυτική άσκηση με πραγματικά πυρά, πυραύλους και ρουκέτες. Οι ασκήσεις στη ζώνη αυτή ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ δεύτερη ρωσική άσκηση ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου
Γαλλική αεροναυτική άσκηση  ξεκίνησε στις 29 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Δεκεμβρίου.
Περιοχή που πραγματοποιούνται σεισμογραφικές έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, που περιλαμβάνουν τμήματα των τεμαχίων «5», «6», «7», «10» και «11». Οι έρευνες πραγματοποιούνται από το σεισμογραφικό «Ramform Tethys». Ξεκίνησαν στις 20 Νοεμβρίου και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος ερχόμενου Φεβρουαρίου.
Ασκήσεις της βρετανικής Αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή Ακρωτηρίου και στην περιοχή των Βάσεων Δεκέλειας, κάτι που βέβαια είναι δεν μπορει να χαρακτηριστεί ως σπάνιο γεγονός. .
Ασκήσεις εναέριου ανεφοδιασμού αεροσκαφών της Αεροπορίας του Ισραήλ.
Ζώνη αεροναυτικών ασκήσεων των ΗΠΑ που ξεκίνησαν χθες και θα συνεχιστούν μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου. Η περιοχή έχει διαχωριστεί σε νότιο και βόρειο τομέα.
Περιοχή επόπτευσης και ασκήσεων της UNIFIL (ειρηνευτικής δύναμης στον Λίβανο).
Οι ένοπλες δυνάμεις
Μεταξύ των πολλών πολεμικών πλοίων στην περιοχή, περιλαμβάνονται και τρία αεροπλανοφόρα παγκοσμίως. Πρόκειται για το ρωσικό «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» -με μαχητικά SU-33, MiG-29-KUBR και επιθετικά ελικόπτερο Ka-53K- που πλέει μεταξύ Κύπρου και Συρίας, συνοδευόμενο από το καταδρομικό «Πιότρ Βέλικι» και το αντιτορπιλικό «Ναύαρχος Κουλάκοφ», μαζί με σκάφη αντιμετώπισης υποβρυχίων και τρία σκάφη ανεφοδιασμού.
Επίσης, νότια της Κύπρου, μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, πλέει το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» που συνοδεύεται από ένα υποβρύχιο, φρεγάτες και πλοίο ανεφοδιασμού και συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους. Αυτές τις μέρες πλέει σε περιοχή μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ που έχει δεσμευτεί για τις γαλλικές αεροναυτικές ασκήσεις.
Το τρίτο αεροπλανοφόρο που βρίσκεται κοντά στην Κύπρο είναι το αμερικανικό πυρηνοκίνητο «Αϊζενχάουερ», είναι το δεύτερο από τα συνολικά δέκα των ΗΠΑ, το οποίο μεταφέρει περίπου 5.000 προσωπικό και 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα.
Το «Αϊζενχάουερ» βρίσκεται δυτικά της Κύπρου συνοδευόμενο από σειρά πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, ενώ ο ανεφοδιασμός γίνεται από δεξαμενόπλοια του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.askiseisΚαταγραφή2

Δεν υπάρχουν σχόλια: