Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΣΟ ΗΤΑΝ ΕΛΗΞΕ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΣΑ ΟΤΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ

Τα μαζεύει άρον - άρον ο Τσίπρας: Δεν εννοούσα τον Σόιμπλε
Πολεμικές διαστάσεις παίρνει η κόντρα του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον Αλέξη Τσίπρα

 - Ο κ. Σόιμπλε έριξε το γάντι και ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε με …μπηχτές για κάποιους που δεν είναι καλά στην ψυχή τους - Κυβερνητικές πηγές, κατόπιν εορτής, διαψεύδουν ότι ο κ. Τσίπρας εννοούσε τον Σόιμπλε, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν σε ποιον απευθυνόταν. 
Στροφή 180 μοιρών και αναδίπλωση μετά τον... δήθεν τσαμπουκά εναντίον του Σόιμπλε.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα ότι «όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης», δήλωση που ερμηνεύθηκε ώς επίθεση κατά του Σόιμπλε, το Μέγαρο Μαξίμου διοχετεύει off the record την πληροφορία ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήθελε να στοχοποιήσει τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να μας λένε ποιον εννούσε. 

Το χρονικό της κόντρας Τσίπρα - Σόιμπλε

Νέο επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, η οποία «φούντωσε» μετά τις παροχές του πρωθυπουργού προς τους χαμηλοσυνταξιούχουςπροστέθηκε με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού σε εκδήλωση στη Βουλή το μεσημέρι της Πέμπτης 22 Δεκεμβρίου.
Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα διέψευδαν ότι τα..βέλη του κ. Τσίπρα στόχευσαν τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 
«Πρέπει όσοι ιδίως τούτες τις ημέρες μας κουνάνε και το δάχτυλο, στο όνομα των συμφωνιών, και απευθύνονται με ιταμό τρόπο στον ελληνικό λαό, να ξέρουν ότι πρέπει πρώτα να τηρούν αυτοί τις δεσμεύσεις τους και μετά να απευθύνονται σε εμάς» είπε ο κ. Τσίπρας σε εκδήλωση στη Βουλή.
 Συμπλήρωσε δε με νόημα ότι όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να διαχειριστούν σοβαρά θέματα.
tsipras11
«Εμείς βέβαια μέρες που είναι, και, έχοντας και το πνεύμα των Χριστουγέννων θα τους ανταποδώσουμε λέγοντας τους «χρονιά πολλά, καλά Χριστούγεννα και καλή καρδιά! Να έχουν την ευλογία να αισθάνονται καλά και να είναι ευτυχισμένοι στην ψυχή τους, όσοι δεν είναι καλά στην ψυχή τους δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας τους, ούτε της Ευρώπης ούτε του κόσμου», είπε χαρακτηριστικά. 
«Παρά τις δυσκολίες μας κρατάμε μια στάση αξιοπρέπειας και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερος πλούτος και πολύ μεγαλύτερο πλεόνασμα από όλα τα δημοσιονομικά πλεονάσματα. Όσο μεγάλα δημοσιονομικά πλεονάσματα και να καταφέρουν κάποιες χώρες, αυτό το μεγάλο πλεόνασμα ψυχής που έχει κατακτήσει ο ελληνικός λαός δεν θα το καταφέρουν» ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και μετανάστες.
Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βουλής για την εκδήλωση υποδοχής ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών και αναφέρθηκε στο προσφυγικό λέγοντας: Είναι μια ουσιαστική εκδήλωση ανθρωπιάς που θέλει να αναδείξει τα πραγματικά συναισθήματα, θέλω να πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων που έχουν ανοίξει τις αγκαλιές τους και την αγάπη τους και έχουν δώσει πολλές φορές από το υστέρημά τους για να υποδεχθούν ανθρώπινες ψυχές, ανθρώπους που ήρθαν από τις χώρες τους κυνηγημένοι για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή».
«Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στα νησιά μας, εθελοντές, στα κέντρα προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα, στα camps εκεί που πραγματικά δίνουν αυτοί οι άνθρωποι που είναι καθημερινά εκεί, μια αναμέτρηση με τις κυρίαρχες αξίες μας. Τις κυρίαρχες αξίες που βρίσκονται στην παράδοση του ελληνικού λαού είτε αυτή είναι η αρχαία ελληνική παράδοση-για να θυμίσω τους ικέτες- είτε είναι η ορθόδοξη παράδοση για την αγάπη στον συνάνθρωπο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
«Δεν είναι βέβαια όλοι και όλες στην ίδια στάση και αντιμετώπιση. Υπάρχουν και εξαιρέσεις. Θέλω όμως να πω πως παρά το γεγονός ότι στη χώρα μας και το προηγούμενο διάστημα και τώρα στην περίοδο της κρίσης, και εδώ όπως και στην Κεντρική Ευρώπη, αναπτύχθηκαν μισαλλόδοξες και ρατσιστικές απόψεις, ραγδαία θα έλεγα στην περίοδο της κρίσης, η κυρίαρχη αντίληψη που υπάρχει σήμερα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι η αντίληψη που αξίζει στην παράδοση και τις αξίες του ελληνικού λαού και της ιστορίας του» συμπλήρωσε.
Θρυαλλίδα για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού φαίνεται πως απετέλεσαν οι δηλώσεις του κ. Σόιμπλε στην εφημερίδα Die Zeit, οι οποίες έγιναν γνωστές σήμερα 22 Δεκεμβρίου.
«Δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της» υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ.
Συγκεκριμένα, όπως έγραψε η Deutsche Welle, όταν ο δημοσιογράφος της γερμανικής εφημερίδας του επεσήμανε πως στη νότια Ευρώπη είναι διαδεδομένη η άποψη ότι η Γερμανία με την οικονομική πολιτική της λιτότητας είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία πολλών ανθρώπων, ο Σόιμπλε απάντησε πως είναι λάθος αυτός ο τρόπος προσέγγισης και δήλωσε: «Δεν μπορείτε σε βάθος χρόνου να εξηγήσετε ούτε στους Ολλανδούς, ούτε στους Γερμανούς ότι είναι οικονομικά ορθό να πληρώνουν διαρκώς χωρίς όριο για άλλες χώρες. Η αλληλεγγύη μπορεί να δικαιολογηθεί μόνον όταν η βοήθεια είναι περιορισμένη και οδηγεί στο να αλλάξει κάτι προς μια θετική κατεύθυνση. Στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο φάνηκε κάτι τέτοιο. Μετά την εφαρμογή του προγράμματος η οικονομία αναπτύσσεται, εν μέρει ραγδαία. Η Ελλάδα βρίσκεται στο τρίτο πρόγραμμα και χωρίς την οικονομική βοήθεια των δισεκατομμυρίων θα ήταν χρεοκοπημένη εδώ καιρό. Τότε οι Έλληνες πολίτες θα υπέφεραν πολύ περισσότερο. Για το λόγο αυτό δεν έχω καμία κατανόηση όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση ότι θέλει να βλάψει τους Έλληνες συνταξιούχους. Οι προσπάθειές μας έχουν στόχο η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Δεν υπάρχουν σχόλια: