Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Πόσο κοντά σε πυρηνικά όπλα ζείτε;(Pics+Vid)

Πόσο κοντά σε πυρηνικά όπλα ζείτε; (Pics+Vid)
Αν ζείτε νότια του Ισημερινού τότε μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι, δεν είστε κοντά σε πυρηνικά όπλα. Όλοι οι άλλοι, καλό είναι να έχετε τον νου σας.Το ακόμη πιο τρομακτικό στοιχείο είναι το πόσο συχνά χάνονται τα πυρηνικά όπλα. Οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν χάσει περισσότερα από 50. Μερικοί ελπίζουν πως θα είναι στον πάτο της θάλασσας, αλλά ορισμένες έχουν βρεθεί κοντά σε μεγάλες πόλεις.Το Spoild ανέβασε φωτογραφία που δείχνει αναλυτικά τις χώρες του κόσμου που έχουν στις «αποθήκες» τους πυρηνικά όπλα. Όλες οι πράσινες περιοχές είναι απολύτως ασφαλείς, οι κόκκινες πάλι εμπνέουν ανησυχία.
Ηνωμένες ΠολιτείεςΓερμανία, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, είναι μερικές από τις χώρες που έχουν πυρηνικό πρόγραμμα. Σαν να μην ήταν ήδη τρομακτικό το ότι υπάρχει στην χώρα κάτι τέτοιο, ο τρόπος φύλαξης των όπλων αυξάνει τον φόβο.
Στις ΗΠΑ, σύμφωνα με βίντεο του RealLifeLore, υπάρχουν δέκα πολιτείες που φυλάσσουν τα όπλα. Μερικές από τις εγκαταστάσεις είναι σε απόσταση αναπνοής από κατοικήσιμες περιοχές, όπως παραδείγματος χάριν στο Σιάτλ, όπου οι κάτοικοι ζουν σε απόσταση 18 μιλίων από τα πυρηνικά, το Κάνσας Σίτι, σε απόσταση 55 μιλίων, το Ντένβερ, σε απόσταση 77 μιλίων.
no nukes
Στην Ευρώπη τα πυρηνικά είναι μοιρασμένα σε όλη την ήπειρο και πόλεις όπως το Λονδίνο, η Βενετία, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και το Ρότερνταμ είναι σε ακτίνα 50 μιλιών από αυτά.

nukes
πηγή φωτογραφιών: Spoild

Δεν υπάρχουν σχόλια: