Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2017

Μας τελείωσαν ή θα αντισταθούμε και θα τους τσακίσουμε ή να περιμένουμε τον αργό εφιαλτικό μας θάνατο - Τόμσεν: Η Ελλάδα θα έχει για 21 χρόνια υψηλή ανεργία !!

Τόμσεν: Η Ελλάδα θα έχει για  21 χρόνια υψηλή ανεργία
Η Ελλάδα θα χρειαστεί 21 χρόνια για να μειώσει την ανεργία σε προ-κρίσης επίπεδα.
Την εκτίμηση αυτή φέρεται να διατύπωσε ο Πολ Τόμσεν αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Anders Åslund, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στην Ουάσινγκτον, Κατερίνα Σώκου.

Στην ίδια παρουσίαση, ο Tόμσεν ανέφερε πως, έχοντας παρακολουθήσει όλα τα Eurogroup, διαπιστώνει πως η ζώνη του ευρώ έχει καταγράψει πρόοδο, τόσο στην αρχιτεκτονική της, όσο και στο πεδίο των μεταρρυθμίσεων.

«Η Ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική»

Εντούτοις, εξέφρασε την εκτίμηση πως η Ευρωζώνη χρειάζεται ακόμη επεκτατική νομισματική πολιτική, αναπτυξιακό σχέδιο, όπως αυτό του Γιούνκερ, τραπεζική ένωση και κυρίως διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Συγκεκριμένα για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ο τεχνοκράτης σημείωσε πως «μελλοντικά θα πρέπει να βρεθεί ένας καλύτερος τρόπος να δίνονται κίνητρα για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: