Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Ο Πούτιν βλέπει Κίσινγκερ λίγα 24ωρα πριν αναλάβει ο Τραμπ! Μια καθόλου τυχαία συνάντηση

 putin_kissinger
Μια συνάντηση με μεγάλη σημασία. Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ , ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Χένρι Κίσινγκερ. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις…

Η συνάντηση έχει τη σημασία της ,λίγα 24ωρα πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ. Ο οποίος έχει πει ότι μια από τις βασικές του προτεραιότητες είναι να υπάρξει προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας. Κάτι που μας εξυπηρετεί πολύ εδώ στην Ελλάδα,όπως έχει εξηγήσει στη συνέντευξή του στο Militaire.gr ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης.
Ο Κίσινγκερ είχε εκφράσει θετικές θέσεις για τον Πούτιν και τη Ρωσία,ειδικά την περίοδο της ουκρανικής κρίσης που κατέληξε στην προσάρτηση της Κριμαίας.
Ο Κίσινγκερ είχε πει τότε ότι η Δύση πρέπει να αποδεχθεί κάποια ευθύνη για την προσάρτηση της Ρωσίας της Κριμαίας στις αρχές του 2014 και την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία. “Αν η Δύση θέλει να ΄ναι ειλικρινής,πρέπει να παραδεχτεί ότι έκανε λάθη σ΄αυτό το θέμα”, είχε πει ο Κίσινγκερ στο Spiegel.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ,Πούτιν και Κίσινγκερ “τα ΄χουν πει” αρκετές φορές κάνοντας …chat! Πόσες φορές έχουν τέτοιες επαφές και τι έχουν πει δεν ανακοινώθηκε φυσικά από τον Πεσκόφ.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ μιλούν για “ρωσική επέμβαση” σε εκλογές 24 χωρών!
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ επιμένουν να συντηρούν κλίμα ψυχροπολεμικό.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικών Πληροφοριών (DNI) Τζέιμς Κλάπερ ισχυρίστηκε  ότι η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών σε τουλάχιστον “24 χώρες”. Καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ο Κλάπερ είπε ότι η Ρωσία συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον κυβερνοχώρο. Αναφερόμενος στην έκθεση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ρωσία ενορχήστρωσε τις κυβερνοεπιθέσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ, είπε ότι βασίστηκε σε ανθρώπινες πηγές, σε συλλογή τεχνικών δεδομένων και σε πληροφορίες ανοιχτών πηγών.
Ο Κλάπερ διευκρίνισε ότι μεγάλο μέρος της έκθεσης αυτής έχει χαρακτηριστεί απόρρητο προκειμένου να προστατευθούν οι “ευαίσθητες” πηγές και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, καταθέτοντας στην ίδια Επιτροπή, απέφυγε να σχολιάσει αν η ομοσπονδιακή αστυνομία ερευνά τυχόν διασυνδέσεις μεταξύ συνεργατών του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας. Εξήγησε ότι δεν μπορεί να συζητήσει το θέμα αυτό σε ένα δημόσιο φόρουμ.
Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής του Όρεγκον Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από τον Κόμεϊ να δώσει μια αποχαρακτηρισμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό πριν από τις 20 Ιανουαρίου, την ημέρα που θα ορκιστεί ο Τραμπ, ωστόσο ο διευθυντής του FBI είπε ότι δεν είναι βέβαιος ότι θα μπορούσε να απαντήσει στο ζήτημα αυτό δημοσίως.
Σύμφωνα πάντα με τον Κόμεϊ, η Εθνική Επιτροπή του Δημοκρατικού κόμματος (DNC) απέρριψε “πολλά αιτήματα” που υπέβαλε το FBI προκειμένου να ερευνήσει τους διακομιστές της που είχαν δεχτεί την επίθεση των χάκερ. Είπε ότι δεν είναι βέβαιος γιατί δεν δόθηκε η άδεια από την DNC και διευκρίνισε ότι η υπηρεσία του βασίστηκε στην ανάλυση που έκανε η εταιρεία ασφαλείας στον κυβερνοχώρο CrowdStrike.
Ο Κόμεϊ είπε επίσης πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το επιτελείο του Τραμπ ή η Εθνική Επιτροπή των Ρεπουμπλικάνων δέχτηκαν επίθεση από χάκερ κατά την προεκλογική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: