Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Αποδυναμώνουν την Πυροσβεστική! Στέλνουν 540 πυροσβέστες στα αεροδρόμια που πήραν οι Γερμανοί!

Οι πυροσβέστες κάνουν Πανελλαδικό Συλλαλητήριο,με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να …παραχωρήσει πυροσβεστικές δυνάμεις στους ιδιώτες Γερμανούς που αγόρασαν φθηνά 12 περιφερειακά αεροδρόμια! Συνολικά η Πυροσβεστική θα “χάσει” 540 πυροσβέστες που γίνονται “προσωπικό” της Fraport!

Περισσεύουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία οι 540; Όχι φυσικά.
Πριν μερικές μέρες το ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στη Βουλή με ερώτηση στην οποία αναφέρεται:
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών
Θέμα: Στελέχωση των 12 περιφερειακών αεροδρομίων της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας Fraport Α.Ε, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Η κυβέρνηση πρόκειται τους πρώτους μήνες του 2017, όπως προβλέπει η Σύμβαση του Ελληνικού Δημοσίου με την ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport Α.Ε, να στελεχώσει τις υπηρεσίες πυρασφάλειας των 12 περιφερειακών αεροδρόμιων, με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ήδη το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, κάλεσε τους πρώτους 146 πυροσβέστες με σκοπό την εκπαίδευσή τους. Ωστόσο με νεότερη ανακοίνωσή του 03/01/17, το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, εγκρίνει τη συμμετοχή 93 πυροσβεστικών υπαλλήλων στο «Σχολείο Πυρασφάλειας Αεροδρομίων», χωρίς μάλιστα, αρκετοί από αυτούς να έχουν υποβάλλει αίτηση για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας.
Δεν είναι γνωστό εάν έχει υπογραφτεί σύμβαση ανάμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα και την ελληνογερμανική κοινοπραξία, ποιος τελικά θα είναι ο ακριβής αριθμός του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος που θα στελεχώσει τα περιφερειακά αεροδρόμια και ποιες θα είναι οι σχέσεις εργασίας και οι αμοιβές του.
Επίσης η κυβέρνηση προχωράει σε μεταθέσεις πυροσβεστών χωρίς να λαμβάνει υπ΄ όψιν της και να εφαρμόζει τον ισχύον κανονισμό μεταθέσεων. Αυτό δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Το γεγονός της παραχώρησης προσωπικού, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν ήδη στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη άσχημη κατάσταση. Τα πληρώματα των οχημάτων που καλούνται να αντιμετωπίσουν συμβάντα, έχουν ήδη μειωμένη σύνθεση. Τα προβλήματα είναι ακόμη πιο οξυμμένα κατά την αντιπυρική περίοδο, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις και τα προβλήματα που υπάρχουν στην υλικοτεχνική υποδομή και τα εναέρια μέσα.
Το Κ.Κ.Ε απαιτεί από την κυβέρνηση να αυξήσει τις πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, που παραμένουν μειωμένες περίπου κατά 130 εκατ. στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις και να καλύψει όλα τα κενά που υπάρχουν στο προσωπικό της Πυροσβεστικής, αλλά και για τη στελέχωση των περιφερειακών αεροδρομίων, με σταθερές και μόνιμες σχέσεις για όλο το προσωπικό. Η κυβέρνηση να πά¬ρει όλα τα αναγκαία μέτρα, για να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς των διαφορετικών σχέ¬σεων στην υπηρεσία, με μόνιμους πυροσβέστες, πενταετούς θητείας, εποχικούς πυροσβέστες.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1. Έχει υπογραφτεί σύμβαση ανάμεσα στην ελληνογερμανική κοινοπραξία και το Πυροσβεστικό Σώμα και εάν ναι, ποιο είναι το περιεχόμενό της;
2. Θα κάνει η κυβέρνηση τις αναγκαίες προσλήψεις, ώστε να καλύψει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν συνολικά στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος;
Ο βουλευτής
Χρήστος Κατσώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: