Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Ψοφάει η ΝΤΠ και αντεπιτίθεται - Διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη κατά του Τραμπ με τις ευλογίες Σόρος

Διαδηλώσεις σε όλο τον πλανήτη κατά του Τραμπ με τις ευλογίες Σόρος
Ξεκίνησαν σε διάφορα μέρη του κόσμου οι πρώτες «πορείες γυναικών», που έχουν προγραμματιστεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, σε ένδειξη δυσαρέσκειας προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανέλαβε την Παρασκευή τα καθήκοντά του.

Τα δίκτυα του Τζορτζ Σόρος και οι διάφορες αιρέσεις του πολιτιστικού μαρξισμού, που ουδεμία σχέση έχουν με την αυθεντική αριστερά αλλά είναι στην ουσία φιλελεύθεροι πεμπτοφαλαγγίτες στις υπηρεσίες των ολιγαρχών και των ελίτ, που δήθεν κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά αποφεύγουν να μιλάνε για τα εργασιακά δικαιώματα, όλα αυτά τα γραφικά γκρουπούσκουλα της θρησκοπολιτικής και της πολιτικής δεισιδαιμονίας, δηλαδή εκείνοι που συμμετέχουν στην πολιτική όπως κάποιοι άλλοι σε αιρέσεις, όλος αυτός ο παγκόσμιος συρφετός υστερικών και έξαλλων χίπηδων, κινητοποιείται από τον «πατερούλη» δισεκατομμυριούχο κερδοσκόπο Σόρος, τον αποκαλούμενο και ως «μεγάλο ανθρωπιστή», ενάντια στον νέο Αμερικανό Πρόεδρο.
Συγκεκριμένα, πάνω από 670 Πορείες Γυναικών προγραμματίζονται το Σάββατο σε όλο τον κόσμο, σε υποστήριξη της πορείας που θα γίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον.
Στο Σίδνεϊ περίπου 3.000 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, συγκεντρώθηκαν στο Χάιντ Παρκ και πραγματοποίησαν πορεία προς το αμερικανικό προξενείο.
Σύμφωνα με τις αρχές 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μελβούρνη.
«Δεν κάνουμε πορεία ως ένα κίνημα κατά του Τραμπ και μόνο, πραγματοποιούμε πορεία για να διαμαρτυρηθούμε κατά του λόγου μίσους, της ρητορικής της μνησικακίας, του μισογυνισμού, της μισαλλοδοξίας, της ξενοφοβίας και θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο με τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η διοργανώτρια Μίντι Φράιμπαντ.
Πολλοί από τους διαδηλωτές στο Σίδνεϊ και η Μελβούρνη φορούσαν ροζ σκουφάκια με αυτιά γάτας, τα λεγόμενα «pussyhat», σύμβολο των γυναικών κατά του Τραμπ.
Στη Νέα Ζηλανδία πραγματοποιήθηκαν πορείες σε τέσσερις πόλεις, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 2.000 άνθρωποι.
Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις στο Τόκιο, ενώ στη Μανίλα περίπου 200 διαδηλωτές μιας εθνικιστικής οργάνωσης των Φιλιππίνων διαδήλωσαν για μία περίπου ώρα κατά του νέου προέδρου των ΗΠΑ έξω από την αμερικανική πρεσβεία.
Κάποιοι κρατούσαν πανό ζητώντας την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, ενώ άλλοι έβαλαν φωτιά σε ένα πορτρέτο του Τραμπ. Αυτοί ήταν από άλλο ανέκδοτο.

Στη φωτογραφία βλέπετε δύο γυναίκες, ζευγάρι μεταξύ τους, να κρατάνε πλακάτ κατά του Τραμπ και να φοράνε τα σκουφάκια «pussyhat». Το ένα πλακάτ, δεξιά στη φωτογραφία, γράφει: «Θέλω να είμαι παντρεμένη με τη γυναίκα μου – Κάντε την Αμερική ομοφυλόφιλη ξανά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: