Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Πρόβλεψη-σοκ για τον Τραμπ: Θα τον «φάνε», λέει ο καθηγητής-«μάγος» των εκλογών στις ΗΠΑ


Πρόβλεψη-σοκ για τον Τραμπ: Θα τον «φάνε», λέει ο καθηγητής-«μάγος» των εκλογών στις ΗΠΑ - Media
Λίγες ημέρες μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ο άνθρωπος που είχε προβλέψει τη νίκη αυτή, όπως και όλες τις εκβάσεις των προεδρικών εκλογών της χώρας από το 1984 και εντεύθεν, προχώρησε σε μια σκοτεινή πρόβλεψη.
 
Ο καθηγητής Άαρον Λίχτμαν, ο οποίος διδάσκει προεδρική ιστορία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον είχε προβλέψει ότι ο Τραμπ ενδέχεται να βρεθεί ακόμα και μπροστά σε πρόταση μομφής και να καθαιρεθεί από πρόεδρος.
 
Ο Λίχτμαν, λοιπόν, επανέρχεται στο ζήτημα της κατάληξης της προεδρίας Τραμπ και δηλώνει ότι δεν αλλάζει ούτε στο παραμικρό την πρόβλεψή του. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα αναπτύξει το σκεπτικό του σε βιβλίο που αναμένεται να εκδοθεί τον Απρίλιο.
 
Το βιβλίο θα έχει τον εύγλωττο τίτλο «Υπέρ της Καθαίρεσης» (The Case For Impeachment) και σύμφωνα με τον εκδοτικό του οίκο, σε αυτό ο Λίτχμαν δεν θα εξηγεί μόνο γιατί ο Τραμπ θα καθαιρεθεί, αλλά και το χρόνο που αυτό θα συμβεί.
 
Ήδη, από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Λίχτμαν υποστήριζε ότι το κατεστημένο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δεν επιθυμεί τον Τραμπ πρόεδρο «γιατί δεν μπορεί να τον ελέγξει» και ότι θα προτιμούσε να αναλάβει την προεδρία ο νυν αντιπρόεδρος Μάικ Πενς.
 
Μάλιστα, είχε πει ότι «είμαι βέβαιος ότι ο Τραμπ θα τους δώσει αφορμή για να τον καθαιρέσουν είτε διότι θα κάνει κάτι που θα θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια είτε διότι θα κοιτάξει το… πορτοφόλι του».
 
Ήδη, ο Τραμπ δέχεται σφοδρότατη κριτική τόσο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, για τις διάφορες σεξουαλικές «περιπέτειές» του στο παρελθόν, όσο και για τις διάφορες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: