Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΝΙΑΜΗ: «Προσφέρουμε δουλειά σε άνεργους, αλλά δεν μας αφήνουν»

veniamis
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης, τόνισε ότι δυστυχώς η πολιτεία και τα συνδικαλιστικά όργανα των ναυτικών δεν έχουν εκμεταλλευθεί τη δυναμική της ελληνόκτητης ναυτιλίας να προσφέρει δουλειά σε άνεργους συμπολίτες μας. εκφράζοντας την ελπίδα να ξεπεραστούν τα ανεδαφικά προσκόμματα των συνδικαλιστών της ναυτεργασίας.


Κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μελών της Ενωσης που πραγματοποιήθηκε στο ίδρυμα Ευγενίδου, αναφερόμενος στο θέμα της ναυτικής εκπαίδευσης, είπε ότι οι Έλληνες εφοπλιστές υποστηρίζουν εμπράκτως τις προσπάθειας αναβάθμισης των ναυτικών ακαδημιών και τη δημιουργία ενός κέντρου επιμόρφωσης στελεχών του εμπορικού ναυτικού στη βόρειο Ελλάδα κι επανέλαβε την πρόταση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για ομαλή διασύνδεση των μαθητευόμενων σπουδαστών με πλοία της ελληνόκτητης ναυτιλίας.
Ο κ.Βενιάμης είπε επίσης ότι με αφορμή την εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου, αποτελεί πλέον κοινή πεποίθηση της πολιτείας και εφοπλισμού ότι η «μεγάλη» ναυτιλία πρέπει να παραμείνει ανταγωνιστική για να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τα συνακόλουθα οφέλη για την πατρίδα μας αλλά και για την Ευρώπη.
Πρόσθεσε επίσης ότι οι Ελληνες εφοπλιστές ελέγχουν περίπου το 20% περίπου της παγκόσμιας χωρητικότητας σε DWT με 4.600 πλοία και ειδικότερα το 28% στο τομέα των δεξαμενόπλοιων το 22% στα bulk carriers το 16% στα πλοία μεταφοράς χημικών και προϊόντων πετρελαίου, το 15% στα LNG το 13% στα ψυγεία και το 9% στα containers. Ανέφερε εξάλλου ότι η ελληνική πλοιοκτησία αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη το 48,5% σε dwt του κοινοτικού στόλου.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να αποχωρήσει από την ΕΕ αλλά και στη επικράτηση του Τραμπ στις ΗΠΑ, τόνισε ότι το 2017 θα είναι η αφετηρία μίας νέας εποχής αναμένοντας τις αντιδράσεις της παγκόσμιας οικονομίας. Είπε επίσης ότι η νέα χρονιά για τον εφοπλιστικό κλάδο είναι πιο υποσχόμενη ενώ παραμένει πρόσθεσε το πρόβλημα της υπερπροσφοράς χωρητικότητας, η ανισορροπία με τη ζήτηση αλλά και οι δυσκολίες χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: