Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Το ΝΑΤΟ υποψιάζεται ότι πίσω από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ήταν ο Ερντογάν

Το ΝΑΤΟ υποψιάζεται ότι πίσω από το πραξικόπημα ήταν ο Ερντογάν
Σε μια ατεκμηρίωτη διαρροή στο νορβηγικό μέσο Aldrimer.no, αναφέρεται ότι «Ανώτερες πηγές του ΝΑΤΟ » σήμερα πιστεύουν ότι το πραξικόπημα του Ιουλίου οργανώθηκε από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Τουρκία.

Οι πηγές τονίζουν ότι δεν υπάρχει μια έγγραφη τεκμηρίωση προς υποστήριξη αυτού του ισχυρισμού γιατί πρόκειται » απλά για πάρα πολύ ευαίσθητη » υπόθεση και ότι « οι ανώτεροι στρατηγοί του ΝΑΤΟ έχουν καταλήξει ότι δεν υπήρξε πραξικόπημα παρά μόνο ένα κατασκευασμένο από τον πρέοδρο της Τουρκίας στρατιωτικό επεισόδιο.
« Εάν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ήθελαν να προβούν σε πραξικόπημα, θα το πετύχαιναν», φέρεται ν΄ανέφερε μία από τις πηγές του ΝΑΤΟ στο δημοσιογράφο του Aldrimer.no τον Kjetil Stormark. « Αυτό είναι μια παράδοση στην Τουρκία » πρόσθεσε.
« Την επόμενη ήδη ημέρα είχαν μια λίστα με 1600 ονόματα των ανθρώπων που ήθελαν να καταζητήσουν», πρόσθεσε η πηγή.
Το »πραξικόπημα » πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Ιούλη 2016.
Η επίσημη εξήγηση της τουρκικής κυβέρνησης είναι ότι το πραξικόπημα οργανώθηκε από υποστηρικτές του Fetthulah Γκιουλέν που βρίσκεται αυτοεξόριστος στο Saylorsburg, στην Πενσυλβάνια. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με το πραξικόπημα.opposingviews 2.3.17 dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια: