Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

ΕΚΑΤΟ «ΙΜΙΑ» ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ: Παραστρατιωτική οργάνωση του Ερντογάν σχεδιάζει θερμά επεισόδια σε όλο το Αιγαίο

48a372f0fc2a4cc30ab6b61982581f60
Παραστρατιωτική οργάνωση, που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012, σχεδιάζει θερμά επεισόδια σε όλο το Αιγαίο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «Εκατό «Ιμια» ετοιμάζουν οι Τούρκοι», παραστρατιωτική οργάνωση σχεδιάζει εκατό υβριδικά χτυπήματα «τύπου Ιμίων» στο Αιγαίο. Επικεφαλής της οργάνωσης φέρεται να είναι ο επίσημος σύμβουλος του Ερντογάν και φανατικός ανθέλληνας Αντνάν Τανρίβερντι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».

«Βιτρίνα» του ανεπίσημου σώματος αποτελεί η εταιρία SADAT, που ειδικεύεται, όπως η ίδια αναφέρει στην ιστοσελίδα της, στις τεχνικές ανορθόδοξου πολέμου σε αστικό περιβάλλον. Και όλα αυτά εν μέσω των συνεχών εντάσεων στο Αιγαίο, που κλυδωνίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η παρακρατική οργάνωση -που ίδρυσε ο Ερντογάν το 2012 με σκοπό να φέρνει εις πέρας επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες- έχει έκτοτε αξιοποιηθεί και σε άλλα ζητήματα, όπως η εξάρθρωση του δικτύου του κατηγορουμένου ως «εγκεφάλου» του πραξικοπήματος Φετουλάχ Γκιουλέν, και τώρα για τη δημιουργία τεχνητών κρίσεων και «θερμών» επεισοδίων με την Ελλάδα.
Επικεφαλής της άτυπης πολιτοφυλακής είναι ένα φανατικός ισλαμιστής, ο απόστρατος αξιωματικός Αντνάν Τανρίβερντι, που απολαμβάνοντας την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη του Τούρκου προέδρου έχει αναλάβει την ενορχήστρωση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, της οποίας γινόμαστε μάρτυρες όλο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό.
Το παραστρατιωτικό σώμα της SADAT θα μπορούσε να αποβεί εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα μας, καθώς ο Τανρίβερντι -όπως έχει αποκαλύψει ακτιβιστής του διαδικτύου- είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από τα «θερμά» επεισόδια σε πάνω από 100 βραχονησίδες του Αιγαίου. Παράλληλα, ο απόστρατος αξιωματικός επιμένει στην απομάκρυνση του Ελληνικού Στρατού από την Κω και την παραδειγματική τιμωρία της Ελλάδας που δεν παρέδωσε τους οκτώ αξιωματικούς.
Η εταιρία, όμως, δεν βρίσκεται, καθώς φαίνεται, πίσω μόνο από τη στάση των Τούρκων με τις παραβιάσεις και τα επεισόδια, αλλά κινεί τα νήματα και στο Μεταναστευτικό. Πηγές αναφέρουν ότι η εταιρία έχει απλώσει δίχτυα και στα κυκλώματα διακινητών προσφύγων και μεταναστών, ακολουθώντας τη ρήση του Τουργκούτ Οζάλ πως «δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα. Αρκεί να αφήσουμε μετανάστες να εγκατασταθούν εκεί».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: