Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Θέλουν κάθαρση στα εξοπλιστικά, ή παίζουν πάλι πολιτικό παιχνίδι αποπροσανατολισμού;

Να συγκροτηθεί ειδική Επιτροπή που θα προβεί στην προκαταρκτική εξέταση των δικογραφιών που έχουν προωθήσει οι εισαγγελικές αρχές στη Βουλή και αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο που χρημάτισε υπουργός Εθνικής Άμυνας ο Γιάννος Παπαντωνίου, ζητά ο κυβερνητικός συνασπισμός των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με πρώτη υπογραφή, αυτή του Αλέξη Τσίπρα, «προδίδοντας» έτσι ότι πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή.

Μακάρι να μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι γνώμονας της επιλογής είναι η επιθυμία να επέλθει κάθαρση και όχι να στριμωχθεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ για να ανακοπεί η όποια τάση επιστροφής ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η σημερινή κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, στηρίχτηκε στη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ για να εκλεγεί και πλέον η απογοήτευση δημιουργεί φυγόκεντρες τάσεις που πρέπει να ανακοπούν.
Η αναφορά στη σχετικό έγγραφο που κατατέθηκε και κάνει λόγο για ενδείξεις τέλεσης του αδικήματος της απιστίας κατά του Δημοσίου, ενώ προσδιορίζονται και ποσά που υπερβαίνουν τα… 120.000 ευρώ, τη στιγμή που «έπαιζαν» εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια ευρώ, κάνει τον ουδέτερο αλλά υποψιασμένο παρατηρητή να χαμογελά. Ακόμα κι αν αυτά βρήκε η καταρχήν διερεύνηση, πάλι για γέλια είναι.
Κάπου εκεί αναφέρονται και τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του ζεύγους Παπαντωνίου στην τράπεζα HSBC, στο όνομα της συζύγου (Κουράκου) τα οποία εμμέσως συνδέουν με τα εξοπλιστικά και υποτίθεται πως και αυτά θα διερευνηθούν, στο πλαίσιο προμηθειών για άρματα μάχης Leopard 2A4 (ενδιάμεση λύση), επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache και έξι φρεγατών τύπου «S», συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου (και της Αεροπορίας άραγε;) και των μεταφορικών ελικοπτέρων NH90.
Επειδή πολλά δείχνουν ότι οι πολιτικοί μας στήνουν πολιτικό παίγνιο και ποσώς ενδιαφέρονται για κάθαρση, απλά να θυμίσουμε πως αν έχει κάτι να αντιπαρατάξει η Ελλάδα αυτή την περίοδο απέναντι στον τουρκικό αναθεωρητισμό σε ξηρά θάλασσα και αέρα, εμπεριέχεται στη λίστα.
Οπότε να προειδοποιήσουμε όλους όσοι έχουν λίγο συναίσθηση και δεν είναι απλώς πολιτικά πωρωμένοι, ότι η δράση του ελληνικού πολιτικού «λαμογιστάν», δεν σημαίνει ότι η χώρα έπρεπε να μείνει «γυμνή» αμυντικά, οπότε ας καταβάλουμε προσπάθεια να ξεχωρίσουμε την ανάγκη της χώρας να είναι ισχυρή αμυντικά, από τους απατεώνες (;) που εμείς εκλέξαμε και δούλεψαν για την τσέπη τους. Αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: