Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Γιατί ο Τράμπ βιάστηκε να βομβαρδίσει τη Συρία; Ο πραγματικός στόχος

Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ βιάστηκε τόσο πολύ να επιτεθεί στη Συρία; Δεν ήθελε να χάσει την αφορμή να καταστρέψει τις ρωσικές υποδομές στην αεροπορική βάση Αλ-Σαϊράτ που είναι η μεγαλύτερη στη Συρία μετά την βάση της Λαττάκειας.
Η Ρωσία έχει “πατήσει” γερά στη Συρία και αυτό ενοχλεί τους Αμερικανούς. Η υπόθεση με τα χημικά όπλα που σκότωσαν 86 ανθρώπους στη Συρία,ήταν η τέλεια αφορμή για τις ΗΠΑ να καταστρέψουν την αεροπορική βάση της Αλ-Σαϊράτ.
Αυτή είναι η μία εκτίμηση που στηρίζεται στο δεδομένο ότι οι ΗΠΑ ενήργησαν χωρίς να έχουν ενημερώσει κανένα.
Υπάρχει και η άλλη άποψη που στηρίζεται στην εκδοχή ότι οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τη Ρωσία,η οποία ενημέρωσε της Συρία για να αποσύρει τα αεροσκάφη της. Αυτή η άποψη θέλει τον Τραμπ να εξυπηρετείται από ένα τέτοιο χτύπημα κυρίως για να “βγάλει” από πάνω του τις “κατηγορίες” για καλές σχέσεις με τη Ρωσία.
Απώλειες
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έξι είναι οι νεκροί σύριοι στρατιώτες.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του συριακού στρατού χαρακτηρίζει τα  πλήγματα «κατάφωρη επίθεση» και κατηγορεί τις  τις ΗΠΑ ως «εταίρο» του Ισλαμικού Κράτους, του Μετώπου αλ Νόσρα και άλλων «τρομοκρατικών οργανώσεων».
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η επίθεση αυτή «υπονομεύει την επιχείρηση για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας που διεξάγει ο Συριακός Αραβικός Στρατός».
«Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να δικαιολογήσουν την επίθεση αυτή με την πρόφαση ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στη Χαν Σεϊχούν, χωρίς να γνωρίζουν τι πραγματικά συνέβη», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ο συριακός στρατός υποστηρίζει ότι τα αμερικανικά πλήγματα «στέλνουν τα λάθος μηνύματα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους επιτρέπουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν χημικά όπλα στο μέλλον, όποτε αντιμετωπίζουν μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: