Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Έκανε την Αλβανία μια απέραντη χασισοφυτεία και οι Γάλλοι του έδωσαν παράσημο

Έκανε την Αλβανία μια απέραντη χασισοφυτεία και οι Γάλλοι του έδωσαν παράσημο
Ενώ η αλβανική αντιπολίτευση φωνάζει και καταγγέλλει τον Έντι Ράμα ότι έχει μετατρέψει την Αλβανία σε χασισοφυτεία της Ευρώπης, με πολλούς να μη διστάζουν να εμπλέξουν και τον Αλβανό πρωθυπουργό προσωπικά στα εμπόρια ναρκωτικών, ο Φρανσουά Ολάντ, ο αστειάνθρωπος της Ευρώπης, απένειμε στον Ράμα το μετάλλιο της «Λεγεώνας της Τιμής».

Τον Ράμα, που βρίσκεται για επίσκεψη στη Γαλλία, παρασημοφόρησε ο πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ.
Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες με τον Ράμα να κοιτά το μετάλλιο σαν… ξερολούκουμο και να μοιάζει σαν να αναρωτιέται μέσα του: «μεγάλε Έντι, τι ζεις!».
Ο Έντι Ράμα είναι ο δεύτερος Αλβανός (ο Ράμα είναι εξωμότης ελληνικής καταγωγής) που παρασημοφορείται με την ιπποτική διάκριση να γίνει μέλος της Λεγεώνας της Τιμής.
Ο πρώτος Αλβανός που έγινε μέλος της Λεγεώνας ήταν ο συγγραφέας Ισμαήλ Κανταρέ.
Κατά την παρασημοφόρηση ο Γάλλος πρωθυπουργός αποκάλεσε τον Έντι Ράμα «σημαντικό φίλο της Γαλλίας», και προσέθεσε ότι η διάκριση του απονέμεται για τον ενεργό του ρόλο για την ειρήνη και τη συνεργασία στα Βαλκάνια, και για την προσφορά του στην συμφιλίωση με τη Σερβία, στο παράδειγμα του γαλλογερμανικού μοντέλου.
Προφανώς οι Γάλλοι δεν άκουσαν τίποτα για την εμπλοκή Ράμα στην πολιτική κρίση στα Σκόπια, για τις πιέσεις που ασκεί ο ίδιος στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα στη βόρεια Ήπειρο, για τη Σερβία που εξοπλίζεται με ρωσικά όπλα έτοιμη να την «πέσει» στους Κοσοβάρους Αλβανούς.
Που πραγματικά «είδαν» οι Γάλλοι ότι ο Ράμα έχει ενεργό ρόλο στην «ειρήνη στα Βαλκάνια», στα οποία δεν παίζει και κανένας πόλεμος όσο ο Ράμα είναι πρωθυπουργός, αποτελεί μεγάλη μας απορία, αλλά η γαλλική εξωτερική πολιτική επί Ολάντ δεν είναι και τίποτα σπουδαία, για την ακρίβεια είναι μάλλον τραγική.
Εμείς πάντως αρχικά νομίζαμε ότι του έδωσαν τη διάκριση για την καλής ποιότητας «φούντα» που στέλνει η Αλβανία στα γαλλικά «θολοκουλτουριάρικα» σαλόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: