Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Σ. Χόκινγκ: Το μέλλον και η επιβίωση των Ελλήνων βρίσκονται στο διάστημα, δεν θα επιβιώσει αλλιώς μετά απο τόσες περικοπές, ανελέητη φορολογία, που ονομάζουν με θράσος ... μεταρρυθμίσεις !!

 
 Σ. Χόκινγκ: Το μέλλον και η επιβίωση του ανθρώπου βρίσκονται στο διάστημα
Η εκκένωση της Γης μέσα στον επόμενο αιώνα είναι το μόνο ζωτικό σενάριο για την επιβίωση του ανθρώπου, σύμφωνα με τον παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό Στήβεν Χόκινγκ. Τη στιγμή που η Γη διατρέχει πλείστους κινδύνους, είτε από φυσικά ή άλλα αίτια, όπως αστεροειδείς, ο υπερπληθυσμός ή ακόμη την κλιματική αλλαγή. Συνεπώς, κατά τον μεγάλο επιστήμονα, η τύχη του ανθρωπίνου γένους δεν βρίσκεται εγκλωβισμένο στη γη, αλλά στο διάστημα.

Ο επιστήμονας σκοπεύει μάλιστα να μετατρέψει τις ζοφερές διακηρύξεις του σε ένα ντοκιμαντέρ με σκοπό να βοηθήσει τις επόμενες γενιές να πάρουν τη σωστή απόφαση.
 AP_17065492303491
Στο «Expedition New Earth» του BBC, ο καθηγητής Χόκινγκ οργώνει την υδρόγειο για να βρει τον τρόπο για το πώς θα εγκαταλείψουμε τον πλανήτη μας και θα ανοιχτούμε στο Σύμπαν. Τι έγινε όμως και άλλαξε γνώμη μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς τον περασμένο Νοέμβριο καθησύχαζε την ανθρωπότητα πως θα επιβιώσει για άλλα χίλια χρόνια;
«Δεν νομίζω πως θα επιβιώσουμε για άλλα χίλια χρόνια χωρίς να δραπετεύσουμε από τον εύθραυστο πλανήτη μας», λέει τώρα και συνεχίζει: «Θέλω έτσι να ενθαρρύνω το δημόσιο ενδιαφέρον για το Διάστημα».
Στον επίλογο του βιβλίου του μάλιστα «Πώς να φτιάξεις ένα διαστημόπλοιο», ο Χόκινγκ το λέει ξεκάθαρα: «Πιστεύω ότι η ζωή στη Γη παραμένει σε ολοένα και μεγαλύτερο κίνδυνο να εξαφανιστεί από κάποια καταστροφή, όπως ένας ξαφνικός πυρηνικός πόλεμος, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός ή άλλοι κίνδυνοι. Νομίζω ότι το ανθρώπινο είδος δεν έχει κανένα μέλλον αν δεν πάει στο Διάστημα».
Ο Στίβεν Χόκινγκ λέει πως οι άνθρωποι θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τη Γη μέσα σε 100 χρόνια

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: