Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017

Εδώ ο κόσμος καίγεται κι ο Τσακαλώτος συνέδεσε την οικονομία με το Gay Pride. Εννοείται πως κι οι 153 ψήφισαν ΝΑΙ σε όλα όπως το συνηθίζουν ..

tsakalotosssss
«Θέλω να πω ότι ο κόσμος κοιτά μπροστά»
Ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο – όπως είπε – «και στον δικό μου αρχηγό αλλά και στον αρχηγό των ΑΝΕΛ» είπε «από την εμπειρία μου 28 χρόνια στη Βρετανία, έχω να σας πω το εξής: Αν σπουδάζεις οικονομικά και πολιτικές επιστήμες στη Βρετανία, το βασικό πολιτικό γεγονός είναι το πώς ο Τσώρτσιλ κατάφερε να χάσει τις εκλογές του 1945. Έχασε γιατί ο λαός του ‘45 ήξερε ότι μόνο οι εργατικοί θα μπορούν να φέρουν εις πέρας το κοινωνικό κράτος ευημερίας».


«Θέλω να πω ότι ο κόσμος κοιτά μπροστά. Εσείς λέτε ότι φέραμε το χειρότερο μνημόνιο και εμείς ότι ρίξατε το ΑΕΠ κατά 25%. Όμως ο λαός στις εκλογές δεν θα ακούσει τίποτα από αυτά. Θα κοιτάξει μπροστά και θα αποφασίσει ανάλογα με το ποιος θα πει κάτι για το μέλλον των παιδιών του και για την τσέπη του. Γι αυτό πρέπει να προσέξετε. Εμείς θα κρατήσουμε το Δημόσιο – Δημόσιο. Θα κρατήσουμε δημόσιο το κρατικό πανεπιστήμιο. Θα κρατήσουμε δημόσια τα νοσοκομεία. Όταν εμείς θα πάμε μπροστά, θα έχουμε δίκαιη ανάπτυξη και θα μας πιστεύει ο κόσμος. Κανείς δεν πιστεύει ότι το λαϊκό κόμμα μπορεί να φέρει την ανάπτυξη με δίκαιο τρόπο. Θα είναι ανάπτυξη με νέα εργαλεία και άλλους κοινωνικούς φορείς».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μάλιστα υποστήριξε πως δεν είναι όλα στη ζωή… μνημόνιο, αλλά «θέλουμε η ανάπτυξη να έχει δικαιώματα και σεβασμό για όλους τους πολίτες. Δεν είναι όλα οικονομία. Είναι εξίσου σημαντικό τι γίνεται στις φυλακές, τι γίνεται στα δικαιώματα. Για εμάς είναι εξίσου σημαντική η αυριανή συγκέντρωση του Guy Pride. Εμείς έχουμε κάτι να πούμε και μετά τα μνημόνια».

Αναφορικά δε με τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις και παρά την ολική διάψευση των διαβεβαιώσεων που ο ίδιος έδινε πριν το eurogroup της 22/5, επανήλθε λέγοντας «θα ήθελα να ήξερα τι θα πείτε αν η συμφωνία της 15ης Ιουνίου είναι καλύτερη. Εγώ θεωρώ ότι θα είναι καλύτερη. Θα δείτε ότι στην απόφαση του επόμενου eurogroup θα υπάρχουν θέματα για την ανάπτυξη και για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα του χρέους και σαφήνεια για τα μεσοπρόθεσμα και ίσως κάποιο μηχανισμό για τα μακροπρόθεσμα. Περιμένετε λοιπόν να δείτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: