Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Αυτά είναι τα 16 άλυτα μυστήρια της ιστορίας!

mary-celeste-1504352234
Η ιστορία κρατά ενίοτε καλά κρυμμένα τα μυστικά της. Ποια είναι αυτά; Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο για να μην σας πιάνουν αδιάβαστους.
Το χειρόγραφο του Βόινιτς
Πρόκειται για ένα άκρως μυστηριώδες βιβλίο το οποίο είναι γραμμένο σε μία άγνωστη γλώσσα ή κάποιον κωδικό τον οποίο οι ερευνητές ακόμα προσπαθούν να ανακαλύψουν. Το βιβλίο περιέχει καλλιγραφικά γράμματα και σκίτσα από περίεργα φυτά και γυμνά πορτρέτα, στοιχεία που έχουν προσελκύσει πολλούς ερευνητές. Τελικά, μια μικρή ισπανική εταιρεία θα τυπώσει ακριβή αντίγραφα του χειρόγραφου έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτό περισσότεροι άνθρωποι.


MARY CELESTE
Πρόκειται για ένα εμπορικό αμερικανικό πλοίο, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο χωρίς πλήρωμα στη μέση του Ατλαντικού Ωκεανού χωρίς πλήρωμα στις 5 Δεκεμβρίου του 1872. Το mary celeste έμεινε μεσοπέλαγα. Κανένα μέλος του πληρώματος δεν βρέθηκε ποτέ κι αν εξαιρέσουμε τις σωσίβιες λέμβους που έλειπαν, το πλοίο ήταν σε άριστη κατάσταση. Πολλοί μίλησαν για τυφώνες, επίθεση από πλάσματα της θάλασσας, από πειρατές αλλά καμία δεν αποδείχθηκε μέχρι σήμερα.

Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΤΟΥ ΡΟΑΝΟΚ
Πρόκειται για ένα νησί το οποίο βρίσκονταν στην Βόρεια Καρολίνα. Αρχηγός ήταν ο John White και κατοικήθηκε από Άγγλους αποίκους . Ο White έφυγε κάποια στιγμή για να φέρει προμήθειες αφήνοντας πίσω την κόρη του και την οικογένειά του και όταν επέστρεψε, οι άποικοι του νησιού είχαν εξαφανιστεί. Το μόνο που βρήκε ήταν η επιγραφή «Croatoan” πάνω σε ένα στυλό.

ΜΟΧΕΝΤΖΟ ΝΤΑΡΟ
Ο αρχαίος αυτός πολιτισμός στην κοιλάδα του Ινδού ποταμού εμφανίστηκε περίπου 4.500 χρόνια πριν και άκμασε στις εύφορες κοιλάδες του ποταμού μέχρι που μια μέρα εξαφανίστηκε. Το Μοχέντζο Ντάρο παρέμενε άγνωστο μέχρι το 1911 όπου το επισκέφθηκαν αρχαιολόγοι. Η πόλη ήταν γνωστή για το αποχετευτικό της σύστημα και την αρχιτεκτονική της. Οι αιτίες που οδήγησαν στην καταστροφή της πόλης παραμένουν άγνωστες μέχρι σήμερα. Οι θεωρίες πάντως αναφέρουν την αλλαγή της ροής του ποταμού ή την επίθεση κατακτητών με πιο εξελιγμένα όπλα.

ΣΤΟΟΥΝΧΕΤΖ
Το Στόουνχετζ, το προιστορικό αυτό μνημείο που υπολογίζεται ότι χρειάστηκε περίπου 1.500 χρόνια για να χτιστεί αποτελείται από πελώριους όρθιους βράχους. Βρίσκεται στη νότια Αγγλία και έχει ανακηρυχθεί μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Παρόλο που υπάρχουν επιστήμονες που ισχυρίζονται ότι οι πέτρες μεταφέρθηκαν από παγετώνες κι όχι από ανθρώπους, ο σκοπός που χτίστηκε παραμένει μυστήριο. Σύμφωνα με θεωρίες λέγεται ότι υπήρξε τόπος ταφής ή θεραπείας.
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΡΘΟΥΡΟΣ
Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι σήμερα εάν ο βασιλιάς Αρθούρος αποτελεί μυθικό πρόσωπο της Κελτικής παράδοσης ή εάν όντως ο Βρετανός ηγέτης οδήγησε τους Βρετανούς ενάντια στους Σάξονες κατακτητές στα τέλη του 5ου αιώνα ΄στις αρχές του 6ου.
Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΚΟΥ
Κατά τη διάρκεια της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, η Ανατολική Μεσόγειος ήταν το κέντρο των πιο προηγμένων πολιτισμών του κόσμου. Στην Αίγυπτο, το Νέο Βασίλειο ήταν στο αποκορύφωμά του, στην Μικρά Ασία, οι Χετταίοι είχαν δημιουργήσει μια μεγάλη αυτοκρατορία, και στο Αιγαίο, ο Μυκηναϊκός πολιτισμός ανθούσε. Ωστόσο, γύρω στο 1250 π.Χ. η Ανατολική Μεσόγειος σείστηκε από τα κύματα των εισβολών και επιδρομών. Στο Αιγαίο, η κάθοδος των Δωριέων κατέλυσε τον Μυκηναϊκό πολιτισμό. Λίγο αργότερα, η Εγγύς Ανατολή δέχτηκε επίθεση από τους «λαούς της Θάλασσας». Η ερμηνεία της προέλευσης των Λαών της Θάλασσας είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα και περίπλοκα ζητήματα της ιστορίας. Μια θεωρία είναι ότι ήταν πρόσφυγες από την κάθοδο των Δωριέων του Αιγαίου, μια άλλη θεωρία λέει ότι ήταν πρόσφυγες από ένα λιμό στην Μικρά Ασία, ή ακόμα και ότι ήρθαν από τη Δυτική Μεσόγειο.
Ο ΤΖΑΚ Ο ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ
Πέντε ιερόδουλες δολοφονήθηκαν στο Λονδίνο από τον «Δολοφόνο του Γουάιτσαπελ» το 1888. Έτσι γεννήθηκε το μυστήριο για τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. 120 χρόνια μετά οι άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούν αυτόν τον άνθρωπο.
ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ
Το ζήτημα της πατρότητας των έργων του μεγάλου Βρετανού βάρδου εξακολουθεί να στοιχειώνει πολλούς μελετητές: Πώς ένας άνθρωπος ταπεινός από την επαρχεία, άνθρωπος κατάφερε να μπει στο χώρο της λογοτεχνίας. Πολλές θεωρίες λένε ότι τα έργα του τα έγραψε άλλος όπως ο Sir Francis Bacon, ή ο Edward de Vere, ή άλλοι λόγιοι της εποχής.
Η ΣΙΝΔΟΝΗ ΤΟΥ ΤΟΡΙΝΟ
Η Σινδόνη του Τορίνο πιστεύεται ότι είναι η ιερά Σινδόνη που τύλιξαν το σώμα του Χριστού. Το κειμήλιο φυλάσσεται στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιωάννη του Βαπτιστή στο Τορίνο της Ιταλίας και πολλοί επιστήμονες το έχουν μελετήσει με παραδοσιακούς και πιο σύγχρονους τρόπους και μέσα όπως είναι η εξέταση DNA στις κηλίδες αίματος που βρίσκονται στο ύφασμα αλλά κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί με σιγουριά.
Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι ένα σύστημα το οποίο αποτελείται από χάλκινα εργαλεία που χρονολογούνται από το 60 π.Χ. Ο «πρώτος υπολογιστής της ιστορίας χρησιμοποιούνταν από αρχαίους Έλληνες για την εύρεση των μελλοντικών ηλιακών και σεληνιακών εκλείψεων. Αυτό που αποτελεί μυστήριο είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή δεν εμφανίστηκε ξανά παρά μόνο τον 14ο αιώνα στην Ευρώπη.
ΠΕΡΙΟΧΗ 51
Πρόκειται για μία μια απομακρυσμένη αεροπορική βάση στη Νεβάντα. Εκεί λέγονταν ότι αποθήκευαν τα UFO τα οποία είχαν πέσει στη γη. Οι θεωρίες είναι αμέτρητες καθώς εκεί κοντά βρίσκεται και μια λεωφόρος στην οποία κάποιοι μάρτυρες ισχυρίζονται ότι εμφανίζονται διαστημόπλοια. Λέγεται επίσης ότι υπάρχει κάποια υπόγεια ερευνητική εγκατάσταση.
AMELIA EARHART
Η Amelia Earhart ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πιλότος που πέταξε μόνη της και διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Έχει κάνει πολλά ρεκόρ και έχει δημοσιεύσει βιβλία σχετικά με τις εμπειρίες της. Το 1937 πετούσε πάνω από τον κεντρικό Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο νησί Χάουλαντ, κάποια στιγμή το αεροσκάφος της Earhart εξαφανίστηκε. Ο λόγος της εξαφάνισης παραμένει μυστηριώδης μέχρι και σήμερα..
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ
Η Frau Troffea, τον Ιούλιο του 1518 άρχισε να χορεύει στον δρόμο. Την κάτοικο του Στρασβούργου ακολούθησαν και άλλοι οι οποίοι κι εκείνοι χόρευαν ανεξέλεγκτα. Μέσα σε ένα μήνα 400 άτομα χόρευαν και πολλά από αυτά πέθαναν από εξάντληση και καρδιακή προσβολή. Ο χορός της πανούκλας του 1518, όπως έγινε γνωστός, δεν συνέβη ξανά από τα μέσα του 17ου αιώνα και μετά. Είναι άγνωστο εάν επρόκειτο για πραγματική ασθένεια ή για κοινωνικό φαινόμενο κάποιου είδους.
ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΛΟΧ ΝΕΣ
Σύμφωνα με το θρύλο, το τέρας του Λοχ Νες το οποίο απέκτησε και το χαϊδευτικό Nessie, είναι ένα θαλάσσιο ον το οποίο λέγεται ότι εμφανίστηκε στη Σκωτία τη δεκαετία του ’30. Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο ζώο από την οικογένεια των δεινοσαύρων. Η λεγόμενη «φωτογραφία του χειρουργού» από το 1934 πιστεύεται ότι είναι η πρώτη φωτογραφική απόδειξη του πλάσματος αυτού. Ο ερευνητής Robert Rines ανέφερε ότι ίσως κάποια ζώα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΩΝ ΒΕΡΜΟΥΔΩΝ
Είναι γνωστό σε όλους ότι πολλά αεροπλάνα και πλοία έχουν χαθεί στο λεγόμενο Τρίγωνο των Βερμούδων το οποίο βρίσκεται στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Το πρώτο σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε στην The Miami Herald (Associated Press) το 1950. Παρόλο που έχουν γίνει εξονυχιστικές έρευνες κι οι επιστήμονες αναφέρουν ότι όλες οι θεωρίες που αφορούν στο Τρίγωνο του Διαβόλου δεν ευσταθούν, εξακολουθεί να μην έχει δοθεί ικανοποιητική εξήγηση για το συγκεκριμένο μυστήριο μέχρι σήμερα.


Πηγή: www.msn.com

1 σχόλιο:

Fany Pap είπε...

Καλησπέρα αγωνίστριά μου!! Αν και είμαι λάτρης του μυστηρίου....πολλά από αυτά που μας είπες, δεν τα γνώριζα!! Μας δίνεις κίνητρα για να τα ψάξουμε!! ευχαριστούμε για το ανοιχτό σου μυαλό και ελεύθερη σκέψη σου!! <3 φιλάκια.