Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018

Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στον Ιερώνυμο, πήγε και θα ξαναπάει στο συλλαλητήριο - Η εκκλησία παραβλέπει "τη φωνή" του λαού και προτιμά ήσυχη πορεία μέχρι να μας βάλουν γκολ τα Σκόπια !!!

Εντάξει, είναι ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας αλλά το αλάθητο δεν το έχει κανείς και ως εκ τούτου όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας, τις δηλώσεις μας και την αποχή μας από τους αγώνες ενός λαού που θέλουν να εξαφανίσουν.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος ενώ δεν συνηθίζει να αντιδρά σε σχόλια και κριτικές , φρόντισε αυτή τη φορά να προβεί σε δηλώσεις διότι το χθεσινό συλλαλητήριο ήταν πολύ δυνατό και εμφάνισε έναν λαό ,που δεν φοβάται την ύστατη στιγμή να υψώσει το αναστημά του. Αυτόν τον λαό τον έχασε χθες η εκκλησία και βγήκε αληθινός ο Μητροπολίτης Σιατίστης που είχε πει στον Αρχιεπίσκοπο λίγες μέρες πριν το συλλαλητήριο : " Μα θα κάνουμε δώρο σε ακραία κινήματα αυτόν τον υπέροχο λαό;"

Τελικά αυτός ο λαός βγήκε νικητής όσο και αν προσπάθησαν να υποβαθμίσουν κάποιοι την δυναμική του, έδειξε περίτρανα ότι χωρίς κομματικές ομπρέλες μπορεί να αντιδράσει. Και ίσως αυτό να ήταν μόνο η αρχή.
Η εκκλησία της Ελλάδος έδειξε την διάθεσή της, πήρε το μερίδιο που της ανήκει και έπεσε στην εκτίμηση του κόσμου που κατάλαβε ότι μόνο κακομοιριασμένους τους θέλει τους Έλληνες για τους δικούς της λόγους 
Ο Αρχιεπίσκοπος λοιπόν πήρε το χθεσινό μήνυμα και σήμερα προέβη σε δηλώσεις:


«Το ερώτημα είναι τι προτιμάμε; Τα εύκολα ή τα δύσκολα;», διερωτήθηκε ο Ιερώνυμος και δήλωσε:
«Εγώ προτιμώ τα δύσκολα. Η Ιερά Σύνοδος έβγαλε μια πολύ πετυχημένη ανακοίνωση και ξεκαθάρισε τη θέση της ,που είναι ότι δεν δέχεται ούτε το όνομα ούτε τα παράγωγά της λέξης ‘Μακεδονία’. Αυτό με εκφράζει. Με σύνεση ομοψυχία και νηφαλιότητα να δούμε τι θα κάνουμε παρακάτω.
-Μα ήταν πολλοί ιεράρχες στο συλλαλητήριο
-Τους μετρήσατε;
-Ναι, ήταν 9
-Από τους 82;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: