Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

Καμμένος: «Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί»!

Δυσοίωνες προβλέψεις που θυμίζουν το εξπρές του μεσονυχτίου για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται -πλέον- περισσότερο από έναν μήνα σε τουρκικά «χέρια» έκανε ο Πάνος Καμμένος που "ξεσπάθωσε" κατά της Τουρκίας αλλά και κατά του προέδρου της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ήταν φανερό εξαρχής πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την υπόθεση.

«Μέχρι και 15 χρόνια μπορεί να παραμείνουν κρατούμενοι οι Έλληνες στρατιωτικοί». Αυτά ανέφερε -μεταξύ πολλών άλλων- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας που αντικείμενο είχε την κύρωση δύο συμβάσεων, ο Πάνος Καμμένος είχε συνομιλία με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες όπου ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα και τους Έλληνες στρατιωτικούς εμφανίστηκε επιθετικός εναντίον της Τουρκίας!

«Προσχεδιασμένη η επιχείρηση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» λέει ο Καμμένος

Ο υπουργός Άμυνας και κοινοβουλευτικός εταίρος, συνέχισε: «Κανείς δεν ξέρει όταν έχεις να κάνεις με έναν τρελό και με μια χώρα στην οποία δεν ισχύει τίποτα! Είδατε τι είπε χθες για τον Νετανιάχου. Η επιχείρηση με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ήταν προσχεδιασμένη».
Πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Εγώ εκτιμώ ότι ήταν προσχεδιασμένο να τους συλλάβουν. Γιατί όταν έχουμε πολλά τέτοια επεισόδια και τους αφήνουν σε πέντε λεπτά και από την πρώτη στιγμή, τώρα τους πήραν και τους μετέφεραν. Και παρότι ενεργοποιήσαμε όλα τα κανάλια επικοινωνίας, τα απέρριψαν και φάνηκε ότι πάνε για τέτοια δουλειά. Τώρα, βέβαια δεν μπορούν να τους ρίξουν καμία μεγάλη «καμπάνα» γιατί δεν βρήκαν τίποτα».
Σε ερώτηση για το… χειρότερο πιθανό σενάριο, ο υπουργός Άμυνας απάντησε: «Αν δεις το Εξπρές του Μεσονυχτίου (σ.σ. κινηματογραφική ταινία) θα δεις ότι κι αυτόν που ρίξαν στις φυλακές τους, του έφτιαχναν συνέχεια κατηγορίες. Εκεί δεν λειτουργεί τίποτα δημοκρατικά«.

«Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς»!

Σε ερώτηση, μάλιστα, για το αν υπάρχει κανάλι επικοινωνίας, απάντησε: «Τι κανάλι επικοινωνίας; Εδώ μιλάμε για τον Ερτογάν που βγαίνει και βρίζει δημόσια πια, τις ΗΠΑ, τον Νετανιάχου. Ο άνθρωπος έχει τρελαθεί εντελώς. Τι να επικοινωνήσεις; Είναι αξιόπιστος συνομιλητής τώρα ο Ερτογάν;
Θα υποσχόταν ποτέ ο Τσίπρας στον Ερτογάν ότι θα απελευθερώσει τους «8»; Του είπε ότι εμείς είμαστε δημοκρατική χώρα, θα δούμε. Καταρχήν, του επιστρέψαμε την επόμενη κιόλας ημέρα το ελικόπτερο… Για να δείξουμε καλή θέληση, την άλλη ημέρα στείλαμε το ελικόπτερο πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια: