Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Αθ. Δρούγος: Αν πανδημία ξεπεράσει τους 3-4 μήνες.. δεν έχουμε αντιληφθεί τι έρχεται

Γράφει ο Αθανάσιος.Ε. Δρούγος
1) ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ, ΟΥΤΕ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ. ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ, (ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ-ARTIFICIAL INTELLIGENCE-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΑ) ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ-ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠOΥ ΕΧΟΥΝ ΛΗΦΘΕΙ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ 3 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΗΝΕΣ.

2) ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ-ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑ-ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
3) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΛΠ. ΜΗΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ, (ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ -SARS KA) ΚΑΙ Η ‘ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΗ’ ΧΩΡΑ ΣΤΝ ΠΛΑΝΗΤΗ
4) ΣΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ./FOOD SECURITY.
5) ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΣ, ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ 2008 ΣΤΙΣ ΗΠΑ.
6) ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΖΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Η ΔΙΕΝΕΞΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΤΡΕΡΕΣ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.
7) ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ, ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ.
8) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΗ ΝΕΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
9) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ-ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ-ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ.

10) Η ΙΔΙΑ Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΥΠΟΣΤΕΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ. ΑΝ Η ΤΩΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 3-4 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΥΠΟΥ “ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ”
11) ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΙΝΑΣ-ΙΑΠΩΝΙΑΣ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΗΔΗ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ.
12) Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΙΑΠΩΝΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΙ ΩΣ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, ΤΗΣ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΔΗΜΙΚΟΥ ΙΟΥ, ΘΑ ΠΡΟΚΛΗΘΟΥΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΑΝ Η ΚΡΙΣΗ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ 3-4 ΜΗΝΕΣ.
13) ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.
14) Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΣΕΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΤΙΣΜΟΥ.
15) ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΙΑ,/ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ-ΜΕΣΑΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ, ΤΟΝ ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΚΑ.
17) ΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥΣ.
18) Η ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ /ΠΧ ΝΑΤΟ-ΟΗΕ-ΕΕ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ‘ΔΑΜΟΚΛΕΙΟ ΣΠΑΘΗ’ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.
19) ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ‘ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΙΑ ΚΛΙΝΗ’ ΤΩΝ ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ-ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑ.
20) ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.ΚΑ.ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΥΠΟΥ G7 KAI G20 ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΔΙΑΜΑΧΕΣ….
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΩ ΕΤΟΙΜΑ ΔΙΣΕΛΙΔΑ/ΜΙΝΙ-ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΒΑΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ -INTELLIGENCΕ ΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: