Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Οι Τούρκοι προετοιμάζουν το χτύπημά τους από νότια, δυτικά και βόρεια - Η κυκλωτική στρατηγική της Τουρκίας σε πλήρη εφαρμογή!

Η πρόσφατη προσπάθεια της Τουρκίας για την στρατηγική στραγγαλισμού της Ελλάδας από τις νότιες θάλασσες της, δείχνει και την κατάρρευση της δημοσιοϋπαλληλικής αντιμετώπισης του τουρκικού κινδύνου 
Η Τουρκία με σχέδιο απλώνεται σε όλη την περίμετρο των ελλαδικών συμφερόντων.
Η Ελλάδα ακολούθησε μια αμυντική τακτική υπόδειγμα παθητικότητας. Όταν το 1974 οι Τούρκοι απείλησαν τον Έβρο και τα μεγάλα νησιά η Ελλάδα επέλεξε την στατική άμυνα με μονάδες οι οποίες εγκαταστάθηκαν σε όλη την μεθόριο από το Ορμένιο μέχρι την Ρόδο.
Ωστόσο θα ήταν δύσκολο ακόμα και για τον κινεζικό στρατό που διαθέτει δεξαμενή επάνδρωσης 600 εκατομμυρίων ανδρών να επανδρώσει με πληρότητα όλα τα νησιά του Αιγαίου. 
Η Ελλάδα χωρίς φαντασία ακολούθησε το δόγμα της Άμυνας περιοχής απλώνοντας τις ισχνές δυνάμεις της σε μια μεθόριο που απλώνεται σε χιλιάδες χλμ αλλά και πάλι αφορά μόνο τα ανατολικά σύνορα.
Τα νότια και τα δυτικά αγνοήθηκαν. Είναι δυνατόν στην Κρήτη η οποία δεσπόζει στην μεσόγειο και τα κοιτάσματα της, να μην υπάρχει ικανή δύναμη για να την διασφαλίσει;
Αλλά εδώ προκύπτει και πάλι η ελληνική ιδιαιτερότητα στην ανάγκη για άμυνα. Η Ελλάδα είναι ίσως το μόνο κράτος στον κόσμο το οποίο καλείται να υπερασπιστεί ένα αρχιπέλαγος Αιγαίο,δύο πελάγη, Λιβυκό νότια της Κρήτης και Ιόνιο με κυριολεκτικά χιλιάδες νησιά και νησίδες.
Είναι αδύνατο να επανδρωθούν όλα αυτά. Η μπακαλίστικη τακτική της επάνδρωσης κάθε πέτρας και βράχου είναι παρωχημένη. Η απάντηση θα έπρεπε να είναι η επένδυση σε συστήματα επιτήρησης και έγκαιρης προειδοποίησης, ραντάρ, uav drones δορυφόροι, φυλάκια τα οποία θα συνδέονταν μεταξύ τους και θα ενημέρωναν την στρατιωτική ηγεσία σε πραγματικό χρόνο και σε περιοχές πολύ πιο μπροστά από τα σύνορα. Αλλά τι να λέμε όταν μόλις τρεις βδομάδες πριν ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ ομολόγησε ότι τα ταπεινά φυλάκια των βραχονησίδων δεν έχουν ούτε καν τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Πριν μια εβδομάδα '' πρόσφυγες '' κατέπλευσαν ανενόχλητοι στην Νότια Κρήτη έχοντας διανύσει με σκάφος απόσταση 400 ναυτικών μιλίων.
Η λύση είναι όχι η διασπορά δυνάμεων σε κάθε νησί κι ερημονήσι αλλά η έγκαιρη προειδοποίηση και η αποστολή δυνάμεων με ταχύτητα.
Τα αερόστρωμνα ZUBR αγοράστηκαν επί Τσοχατζόπουλου και αποτελούν μια εξοχή λύση άμεσης ενίσχυσης των νησιών. Τα ZUBR θα μπορούσαν να μεταφέρουν μια ταξιαρχία πεζοναυτών σε 8 ώρες από την Αττική στη Ρόδο. Παραδόξως οι πεζοναύτες εδρεύουν στον .... Βόλο οπότε και ο χρόνος αντίδρασης επεκτείνεται σε μη λειτουργικά όρια .
Επανέρχονται σε υπηρεσία όλα τα αερόστρωμνα ZUBR του Πολεμικού ...
Τα ZUBR είναι τόσο αποτελεσματικά που το 2012 άρχισαν περίεργες συμπτώσεις εμπρησμού αυτών .......
Η έγκαιρη προειδοποίηση επιτυγχάνεται και με ένα δίκτυο συλλογής πληροφοριών εντός κι εκτός Τουρκίας. Τα σχόλια περιττά
Εκτός από τα ταχυκίνητα σκάφη δυνάμεις στα νησιά θα μπορούσαν να μεταφερθούν και με μεταγωγικά ελικόπτερα τα οποία εκτός του ότι σε μικρό αριθμό είναι και παρωχημένης τεχνολογίας
Η μεταφορά δυνάμεων στα ελληνικά νησιά από θάλασσα και αέρα απαιτεί και την αντιαεροπορική εξασφάλιση τους σε τοπικό επίπεδο κάτι το οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί με αντιαεροπορικές φρεγάτες.
Στα νησιά θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο τα βαριά όπλα και τεθωρακισμένα.
Η Ελλάδα πήρε το δόγμα επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ το οποίο αφορούσε ενδεχόμενη σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας στις αναπεπταμένες πεδιάδες της Ευρώπης και το εφάρμοσε στην άμυνα νήσων. Έγκλημα..
Η Ελλάδα θα έπρεπε να εφαρμόσει το δικό της δόγμα το οποίο θα είχε ως βάση την διακλαδικότητα και την έγκαιρη προειδοποίηση. Αλλά αυτά ακριβώς είναι και τα ελαττώματα της φυλής. Αντί για διακλαδικότητα και συνεργασία οι Έλληνες επιλέγουν τις κλίκες,τον φατριασμό και τον παραγοντισμό και αντί της έγκαιρης προειδοποίηση και πρόληψης επιλέγουν την θεραπεία σε πλήρη πανικό.
Τώρα που η Τουρκία απειλεί την Κρήτη τι θα κάνουμε;. Θα επανδρώσουμε το νησί που κατέχει το μέγεθος ζώνης ευθύνης του Δ Σώματος Στρατού στον Έβρο; Που θα βρούμε ένα σώμα στρατού;
Και ο κίνδυνος από Αλβανία που ελέγχεται από Τουρκία ; Θα επανα-επανδρώσουμε την Ήπειρο;
Η λύση είναι η μικρή επάνδρωση της μεθορίου με τεθωρακισμένα και βαρέα οπλικά συστήματα και η ταχυκίνητη αποστολή δυνάμεων από την ενδοχώρα, Ξάνθη Λιτόχωρο, Αττική αλλά και Κρήτη στην οποία πρέπει να εγκατασταθούν επιπλέον μονάδες.
Εφόσον θα κληθούν να διαχειρισθούμε πολύπλευρη επίθεση τότε θα πρέπει να μπορούμε να την προβλέψουμε ώρες πριν και να μπορούμε να αποστείλουμε δυνάμεις όπου χρειάζεται σε αυτό το χρονικό πλαίσιο. Συνεπώς χρειάζονται δεξαμενές δυνάμεων σε Θεσσαλία Ξάνθη, Λιτόχωρο, Αττική και Κρήτη οι οποίες θα κινηθούν με αέρια και θα θαλάσσια μέσα. Θα χρειασθεί η αντιαεροπορική υποστήριξη τους τόσο από το έδαφος και θάλασσα όσο και από τον αέρα. Η σημερινή διασπορά κυριολεκτικά χιλιάδων στρατοπέδων και βάσεων αεροπορίας και ναυτικού δεν προσφέρει τίποτα παρά μόνο στην παράδοση τους στον εχθρό με συντεταγμένο τρόπο.
H επάνδρωση της μεθόριου ,ειδικά των νησιών , από τον καιρό της ειρήνης , είναι αδύνατη εφόσον τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και δε επίπεδο υλικού η Ελλάδα έχει συγκεκριμένες δυνατότητες.
Αλλά επειδή όλα τα παραπάνω θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων οπαδικού περιεχομένου από διάφορους δήθεν ειδικούς σταματάω εδώ.
Έτσι κι αλλιώς είναι πλέον αργά για να αντιμετωπιστεί η Τουρκία η οποία έχει αεροπορική βάση στο KUCOVE της Αλβανίας, έχει ναύσταθμο στο Δυρράχιο, ελέγχει την επίσημα αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης την οποία εξοπλίζει και στηρίζει και με την οποία συνάπτει συνθήκες ακύρωσης της ελλαδικής ΑΟΖ .
Ακόμα και η Ιταλία η οποία δήθεν θέλει την ιταλική πολυεθνική ΕΝΙ να εξορύξει αέριο από τη Κύπρο, ακομη και αυτή, είναι σύμμαχος της Τουρκίας και Ρωσίας. Η Ιταλία μπορεί να αποχώρησε από τα κυπριακά οικόπεδα αερίου υπό τις απειλές των τουρκικών φρεγατών, ωστόσο πουλάει οπλικά συστήματα στην Τουρκία αξίας πολλών δις κάθε χρόνο. Η Ιταλία ανέκαθεν είχε την Αλβανία ως προτεκτοράτο της εξάλλου η Αλβανία ιδρύθηκε κατόπιν επιθυμίας της Ιταλίας και του Πάπα. Ιταλίας και Τουρκία συνεργάζονται παρασκηνιακά για τον έλεγχο της Αλβανίας. Η δε Τουρκία θέλει την Αλβανία ως στρατιωτική βάση και μοχλό πίεσης στην Ελλάδα η δε Ιταλία θέλει την ανάμειξη της ΕΝΙ στην εξόρυξη του αερίου στην αλβανική ΑΟΖ η οποία συνορεύει με την ελληνική.
Ας πάμε τώρα στην Λιβύη.
Το Κατάρ έβαλε τις ΗΠΑ και την Ε.Ε να ρίξουν τον Καντάφι με στόχο την επικράτηση των τζιχαντιστών . Το Κατάρ επιθυμεί την αναβίωση της Αραβικής πάλαι ποτέ Αυτοκρατορίας που εκτείνονταν σε όλη την βόρεια Αφρική , Ισπανία. Αυτή την φορά το Κατάρ θέλει και την Ιταλία και Ελλάδα.
Το Κατάρ σε συνεργασία με ΗΠΑ και Γερμανία προχωρά στην αποσταθεροποίηση του αραβικού κόσμου και την ισλαμοποίηση της νότιας Ευρώπης.
Η Συρία έχει πέσει θύμα του Κατάρ, το ίδιο πήγε να πάθει και η Αίγυπτος αλλά γλύτωσε τελικά.
Στην Λιβύη μετά τον θάνατο του Καντάφι ξέσπασε εμφύλιος ο οποίος έχει σχηματοποιηθεί σήμερα ως εξής :στα ανατολικά της χώρας αλλά και στο μεγαλύτερο μέρος αυτής κυριαρχεί ο Χαλίφα Χαφτάρ , ένας συνταγματάρχης του Καντάφι ο οποίος στηρίζεται από την Αίγυπτο και έχει κοσμικό φρόνημα , είναι δυτικόφρων και εναντίον των ισλαμιστών. Στα δυτικά και συγκεκριμένα στην Τρίπολη, κυριαρχεί ο Σαρατζ, ένας ισλαμιστής πολιτικός ο οποίος παρόλο που στηρίζει τους τζιχαντιστές, παρόλο που κατέχει το μικρότερο κομμάτι της χώρας , έχει αναγνωρισθεί ως ο επίσημος ηγέτης της Λιβύης. Τον Σάρατζ στηρίζουν η Τουρκία και το Κατάρ κι έχει την αναγνώριση της Ιταλίας, Γαλλίας και όλης της Ε.Ε.
Ο Ερντογάν σε συνεργασία με τον Σάρατζ σύναψε συνθήκη με την οποία οι δύο χώρες απο κοινού αγνοούν την ΑΟΖ της Κρήτης Καρπάθου Καστελόριζου και ανακηρύσσουν μια ενιαία περιοχή η οποία αποτελείται από τις ΑΟΖ Λιβύης και Τουρκίας χωρίς να αναγνωρίζεται το δικαίωμα των ελληνικών νησιών για ΑΟΖ.
Η Κύπρος και η Ελλάδα θέλουν και εκλιπαρούν την Τουρκία να προσφύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης . Από την εποχή του Σημίτη είχε αρχίσει η εκστρατεία προσέλκυσης της Τουρκίας στο διεθνές δικαστήριο. Το παράδοξο είναι ότι η Τουρκία εάν ποτέ προσέφευγε στην Χάγη είναι σίγουρο ότι θα κέρδιζε σε κάθε περίπτωση πολύ περισσότερα και σε πολύ λιγότερο χρόνο και με με λιγότερα έξοδα σε εξοπλισμούς απ΄ όσα έχει καταφέρει μέχρι σήμερα με τις προκλήσεις εναντίον μας. Ωστόσο η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το δικαστήριο της Χάγης και δεν επιθυμεί την εκδίκαση των διαφορών με την Ελλάδα κι αυτό διότι μπορεί να κέρδιζε στο Αιγαίο αλλά με την αναγνώριση του δικαστηρίου θα γινόταν θύμα μελλοντικών διεκδικήσεων καταπιεσμένων μειονοτήτων αλλά και όμορων χωρών που έχουν εδαφικές διαφορές με την Τουρκία.
Γιαυτό κι η Τουρκία έχει καταφύγει στην δύναμη των όπλων.
Τώρα, γιατί η Ελλάδα παρακαλάει για προσφυγή στην Χάγη εφόσον είναι σίγουρο ότι θα χάσουμε , αυτό είναι εύκολο να απαντηθεί από έναν Έλληνα πολίτη. Διότι όλοι κάνουν όσο πιο προδοτικά έργα μπορούνε.
το διεθνές δικαστήριο σε άλλες υποθέσεις που εκδίκασε με το ερώτημα εάν τα νησιά έχουν ΑΟΖ εις βάρος του ηπειρωτικού κορμού όμορης χώρας επιδίκασε με την αρχή της ισοκατανομής ή της ίσης απόστασης. Αποδέχθηκε δηλαδή ότι ένα πχ Καστελόριζο δεν μπορεί να περιορίζει μια ηπειρωτική χώρα ως προς την ΑΟΖ της ,τουλάχιστον στον βαθμό που προβλέπει το διεθνές δίκαιο των θαλασσών το οποίο σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να συμπτύσσει ισομερώς τις εκατέρωθεν απαιτήσεις και δικαιώματα.
Ο Ερντογάν δεν πάει Χάγη αλλά προσπαθεί να του αναγνωρισθεί ένα παρόμοιο δεδικασμένο DE FACTO και αυτό προσπαθεί με τις αλχημείες περί ΑΟΖ . Κι έχει δίκαιο ότι μπορεί να τα καταφέρει διότι στην διεθνή διπλωματία η σιωπηρή παραδοχή ή έστω η μειούμενης έντασης αντίδρασης έχει ως ένα βαθμό την δύναμη του δεδικασμένου ή έστω αποτελεί δυνατό επιχείρημα σε ενδεχόμενες διαπραγματεύσεις.
Εμείς ωστόσο βαριόμαστε να δούμε την αλήθεια και πιστεύουμε σε παρωχημένες πρακτικές άμυνας του τύπου Γραμμή Μαζινό, δηλαδή μια ισχυρή ανατολική μεθόριο , από Έβρο μέχρι Ρόδο. Όμως, όπως ακριβώς οι Γερμανοί παρέκαμψαν την γραμμή Μαζινό στον Β' ΠΠ έτσι και τώρα οι Τούρκοι προετοιμάζουν το χτύπημα τους από νότια, δυτικά και βόρεια.

Πηγή: Greek Spirit 6-12-2019 hellenicsunrise2

Οι περισσότεροι διαβάζουν και ΕΔΩ...

Εγγραφείτε για να... Μάθετε τα ΝΕΑ πρώτοι!
Πηγή: i-epikaira.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: