Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

“Σχέδιο Ερντογάν” που ξεπερνά κατά πολύ την Ελλάδα και αφορά πολλούς εντός κι εκτός ΕΕ

Jerusalem Post σε πρόσφατο άρθρο της με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο του νεοχαλιφάτου της Τουρκίας. Σύμφωνα με την JP, το Τουρκικό νεο-χαλιφάτο «αποκρύπτει τις πλήρεις απόψεις του σχετικά με το πώς συνδέει την Αγιά Σοφιά με μια ευρύτερη ατζέντα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας συνέδεσε την απόφαση για την αναβίωση του Ισλάμ από τη Μπουχάρα στο Ουζμπεκιστάν με την Ανδαλουσία στην Ισπανία. Η ορολογία, που συνδέει την Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ με την Αγιά Σοφιά και την Ισπανία, είναι ένα είδος κωδικοποιημένης ορολογίας για μια ευρύτερη θρησκευτική ατζέντα. Στην τουρκική μετάφραση η ίδια αναφορά στην Ισπανία δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται όπως στα Αραβικά».
Προς τί η έκπληξη; Δεν επρόκειτο για κρυφή ατζέντα του νεο-χαλιφάτου της Τουρκίας για την στοχοποίηση και της Ισπανίας. Όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, τουλάχιστον από το 2011 υπήρχε συγκεκριμένη εκτίμηση κινδύνων με σχετικό χάρτη.
Ποιός είναι ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός στόχος του νεο-χαλιφάτου; Αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη για την προσπάθεια επέκτασης του νεο-οθωμανισμού στη Μεσόγειο θα δει ότι ο συνασπισμός Τουρκίας – Κατάρ – Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δεν προσπαθεί απλώς να περικυκλώσει την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την ΕΕ με επίκεντρο το ευαίσθητο νότιο υπογάστριό της: την Ιταλία και προέκταση και στην Ισπανία.
Ο παραπάνω χάρτης αποτελεί σενάριο επιστημονικής – χολιγουντιανής φαντασίας; Καθόλου πλέον. Η Jerusalem Post έδωσε τις αποχρώσες ενδείξεις. Σήμερα το νεο-χαλιφάτο κάνει απόβαση ως προγεφύρωμα στην Λαμπεντούζα με τους δήθεν μετανάστες.
Μακροπρόθεσμα το νεο-χαλιφάτο σχεδιάζει πραγματική στρατιωτική απόβαση στην Ιταλία. Όπως ακριβώς έπραξαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Σύμμαχοι όταν έκαναν απόβαση από την Αφρική στην Σικελία.
Θα πρόκειται για μία εισβολή ανάλογη των συμμαχικών στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου με κωδικούς Avalanche, Baytown και Slapstick. Οι κωδικοί αυτών των συμμαχικών επιχειρήσεων αφορούσαν τη συμμαχική απόβαση στην Ιταλία μέσω της Βόρειας Αφρικής.
Η Ιταλία, σύμφωνα με τον Τσώρτσιλ ήταν το μαλακό υπογάστριο των δυνάμεων του Άξονα. Ο Τσώρτσιλ πίστευε ότι μία τέτοια εισβολή θα έθετε την Ιταλία εκτός μάχης και συνεπώς, θα αδυνάτιζε σημαντικά τον Άξονα στο μεσογειακό θέατρο των πολεμικών επιχειρήσεων, διευκολύνοντας ιδίως τις θαλάσσιες επικοινωνίες των Συμμάχων. Το άγαλμα του Τσώρτσιλ γκρεμίζουν σήμερα ορισμένοι «ακτιβιστές» στην Ευρώπη.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα εκτιμάται ότι διαθέτει 80 εκατομμύρια μαχητές. Επόμενος στόχος του νεο-χαλιφάτου θα είναι στρατιωτικού τύπου εισβολή από τα κατακτημένα βόρεια παράλια της Αφρικής σε Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, μετά την παλιά γνώριμη των Οθωμανών Βιέννη και γιατί όχι… το Παρίσι.
Αυτό το αδιανόητο για πολλούς σήμερα σενάριο, αποκτά πιθανότητες υλοποίησης οι οποίες θα αυξάνονται, όσο οι χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί άλλων τυρβάζουν εν μέσω της πολυπλόκαμης γραφειοκρατίας, της επιμέρους ατζέντας της κάθε χώρας, της έλλειψης κοινής στρατηγικής, των προσωπικών συμφερόντων διάφορων αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής / διαφθοράς και της προκλητικής αργοπορίας.
Η ΕΕ αυτοδιαλύεται όπως το Βυζάντιο. Αυτά τα στρατηγικά μειονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκμεταλλεύεται το νεο-χαλιφάτο, με αιχμή του δόρατος τον κ. Ερντογάν, ώστε να επιτύχει και αξιοποιήσει το προγεφύρωμα στη Λιβύη.
Θα ήταν σοφό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αλλάξει τρόπο σκέψης: Αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση, τότε ο σημαντικότερος πιθανός κίνδυνος μέχρι το 2050 για την ΕΕ θα είναι η κατάληψη ευρωπαϊκού εδάφους από μεραρχίες τζιχαντιστών του νεο-χαλιφάτου.
Λίγες φορές έχουν κατακτηθεί οι Ισπανοίαπό το χαλιφάτο; Πολύ εύκολα ξεχνάμε την Ιστορία… Καλά θα κάνουν λοιπόν οι φίλοι Ισπανοί που ναυπηγούν το αεροπλανοφόρο του Ρ.Τ. Ερντογάν, να μη γελάσουν τόσο εύκολα με αυτό το σενάριο. Ούτε οι συνήθως χαρούμενοι και γλεντζέδες Ιταλοί.
Όσον αφορά την ελληνική επιχειρηματική και πολιτική ελίτ; Πλανώνται πλάνη οικτρά εάν νομίζουν ορισμένοι ότι θα απλά θα πάρουν το αεροπλάνο για να καταφύγουν στην Ελβετία με τις κορασίδες και τους κανακάρηδές τους. Σύμφωνα με το παραπάνω πιθανό, αλλά υπό προϋποθέσεις υλοποιήσιμο σενάριο, η Ελβετία ίσως να αποτελεί και αυτή σε 10-20 χρόνια επαρχία του νεο-χαλιφάτου του Ερντογάν.
Δυο κουβέντες αξίζουν και για το γκρέμισμα του αγάλματος του Τσώρτσιλ από ορισμένους «ακτιβιστές», η οποία θα έπρεπε να χτυπήσει «καμπανάκι» για το μέλλον της Ευρώπης και της Μεσογείου.
Σε επίπεδο συμβολισμών, ο Τσώρτσιλ ήταν ο υπουργός Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου όταν στήριξε την βρετανική εταιρεία APOC στον αγώνα για τα πετρέλαια της περιοχής του Ιράκ και έγινε η αιτία για τη Συμφωνία Sykes-Picot.
Τη συμφωνία Sykes-Picot θέλει να γκρεμίσει η Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο Ερντογάν. Η συμφωνία Sykes-Picot ήταν η απαρχή για τη δημιουργία του Κράτους του Ισραήλ. Ο Τούρκος ηγέτης και εοίδοξος χαλίφης, αποτελεί τη λόγχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σε αυτό το στρατήγημα.
Ποιο κράτος της Μέσης Ανατολής στηρίζει οικονομικά αυτό το στρατήγημα; Follow the money (=Κατάρ). Συνεπώς, το γκρέμισμα του αγάλματος του Τσώρτσιλ από διάφορους ανόητους Ευρωπαίους «ακτιβιστές» θα έπρεπε να προβληματίσει ιδιαιτέρως την αποχαυνωμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών.
Αν δεν υπήρχε ο Τσώρτσιλ, τότε σήμερα στις Βρυξέλλες, στη Χάγη, στο Άμστερνταμ κ.λπ θα κυμάτιζε η σβάστικα και η σημαία του χαλιφάτου. Το «λοκάρισμα» της γαλλικής φρεγάτας ίσως αποτελεί προπομπό-προοίμιο πιθανής μελλοντικής στοχοποίησης ευρωπαϊκών εδαφών-πρωτευουσών.
Ας το έχουν υπόψη οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών οι οποίοι όσα γίνονται σήμερα, κάποια χρόνια πριν τα αντιμετώπιζαν με… χαμόγελο, ως αδιανόητα.

1 σχόλιο:

ΕΧΩ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΣ ! είπε...

Ἀπάντησις εἰς τήν δημοσίευσιν τοῦ κ. Γεωργίου Ἐπιτήδειου Ἀντ/γου ἐ.ἀ. τέως Εὐρωβουλευτοῦ, τῆς 16/7/2020 εἰς τήν ἐφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
http://i2.wp.com/www.arxaiaithomi.gr/wp-content/uploads/2019/05/ΙΕΡΑ-ΟΔΟΣ-α.jpg?resize=640%2C451
Αἰκατερίνη Κ. Παντελίδου
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
Ἀπάντησις εἰς τήν δημοσίευσιν τοῦ κ. Γεωργίου Ἐπιτήδειου
Ἀντ/γου ἐ.ἀ. τέως Εὐρωβουλευτοῦ, τῆς 16/7/2020 εἰς τήν ἐφημερίδα ΣΤΟΧΟΣ.
Ἀξιότιμε Κύριε Ἐπιτήδειε,
Εἶμαι ἡ δικηγόρος πού χειρίζομαι δικαστικά καί ὄχι μόνον, ἐπί πλέον τῶν δέκα ἐτῶν τήν ὑπόθεσιν τοῦ τεμένους τοῦ ἰσλάμ εἰς τό Βοτανικόν, καθυστερήσασα μέ ἄλλους κατοίκους τῆς περιοχῆς τήν μέχρι σήμερον λειτουργίαν του.
Εἰς τήν ἀνωτέρω δημοσίευσίν Σας «σχετικῶς μέ τήν μετατροπήν τῆς Ἁγίας Σοφίας σέ τζαμί» ἀναφέρεσθε εἰς τό ἐπίδικο τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ ὡς ἐξῆς:
«…η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αποδεσμευθεί άμεσα και αόριστα από την υποχρέωση να κατασκευάσει τέμενος στην Αθήνα…».
Θά μοῦ ἐπιτρέψετε ἐπ’ αὐτοῦ νά Σᾶς ἐπισημάνω τά ἑξῆς:
1) Ἡ σύγκρισις εἶναι ἀτυχής, δεδομένου ὅτι τό ἐπίδοξον τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ δέν πρέπει νά λειτουργίσῃ ποτέ, διότι:
α. ἡ γύρωθεν περιοχή εἶναι ἀρχαιολογική μέ τίς γνωστές ἀρχαιότητες.
β. ὁ ἐπίδικος χῶρος εἶναι κοινόχρηστος χῶρος πρασίνου καί ἐπίσης ἀρχαιολογικός χῶρος (Ναός τῶν τεσσάρων Ἀρχαίων Θεῶν – Σμῆμα τοῦ Δημοσίου Σήματος), κείμενος ἐπί τῆς περιφήμου ἱστορικῆς Ἱερᾶς ὁδοῦ.
Ἐντός τοῦ ἰδίου χώρου κεῖται ἀπό ἐτῶν ὁ Ἱερός Ναός τοῦ Ἁγίου Χριστοφόρου.
γ. ὁ ἐπίδικος χῶρος κεῖται ἐνδιάμεσα ὡς σφῆνα εἰς τίς ἐγκαταστάσεις τοῦ Ναυτικοῦ Ὀχυροῦ τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ (Ν.Ο.Β.).
δ. γύρωθεν ἡ περιοχή περικλείεται ἀπό τίς ὁδούς Ἁγίου Σάββα, Ἁγίου Πολυκάρπου, Ἁγίας Τριάδος, Ἁγίας Ἄννης, Ἁγίου Γεωργίου, Ὀρφέως μέ τούς ἀντίστοιχους ὁμώνυμους Ναούς της.
ε. Παράλληλα πρός τήν Ἱεράν ὁδόν καί σέ ἀπόστασιν πεντακοσίων μέτρων ἐπί τῆς ὁδοῦ Πολυκάρπου, κεῖται ὁ καταυλισμός (hotspot) τῶν μουσουλμάνων ἀριθμῶν τουλάχιστον 1.700 ἄτομα κατά βεβαίωσιν τοῦ Δήμου Ἀθηναίων. Οὓτω δημιουργεῖται μειονότης μουσουλμάνων καταλυομένης τῆς Συνθήκης τῆς Λωζάννης.
στ. τό ἐπίδικον κτήριον εἶναι παράνομον ἐπί τυφλοῦ οἰκοπέδου μέ παράνομον πολεοδομικήν ἄδειαν δομήσεως.
2) Κατά συνέπειαν τό ἐπίδικον τέμενος εἶναι αὐτοτελής ἀποκλειστική ὑπόθεσις τῶν Ἑλλήνων μή συνδεομένη καί μή δυνάμενη νά συνδεθῇ ἐπ’ οὐδενί λόγῳ μέ τήν ὑπόθεσιν τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ τῆς Ἁγίας τοῦ Θεοῦ Σοφίας εἰς τήν Κωνσταντινούπολιν.
Ἀνεξαρτήτως, λοιπόν, πάντων τό ἐπίδοξον τέμενος τοῦ Βοτανικοῦ δέν πρέπει ποτέ νά λειτουργήσῃ εἰς τήν ἀνέκαθεν Ἑλληνικήν πανάρχαιαν Ἱεράν ὁδόν, ἀφοῦ πέραν τῶν ἀνωτέρω λόγων θά διακόψῃ τήν πολιτιστικήν καί πολιτικήν συνέχειαν καί συνοχήν τῶν Ἑλλήνων καί δή πρό τῶν πυλῶν τῆς πόλεως τῶν Ἀθηνῶν.
Τό κτήριον αὐτό δέν πρέπει νά λειτουργήσῃ ποτέ εἰς τόν συγκεκριμένον χῶρον!
Καί αὐτό εἶναι ἐντελῶς καί ἀπολύτως ἀδιαπραγμάτευτον.
Μετά πλείστης τιμῆς Ἡ δικηγόρος
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Κ. ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΑΡ’ ΑΡΕΙΩ ΠΑΓΩ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 182 – ΑΘΗΝΑΙ 1ος όροφος τ.κ. 11472
2103614320 – 2103632628 Κιν.: 6972 073811
http://arxaiaithomi.gr

http://arxaiaithomi.gr/2020/07/22/ἀπάντησις-εἰς-τήν-δημοσίευσιν-τοῦ-κ/