Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Ισχυροί άνδρες, φοβούνται τις αποκαλύψεις της Τζισλέιν ΜάξγουελΤα θύματα του Τζέφρι Έπστιν έχουν πλέον, άλλη μία ευκαιρία για δικαιοσύνη. Η Τζισλέιν Μάξγουελ, η φερόμενη ως διακινήτρια παιδιών με σκοπό τις σεξουαλικές δραστηριότητες και την κακοποίηση και συνεργός του Έπστιν, επιτέλους συνελήφθη.
Η ενοχή της, στο δικαστήριο της κοινής γνώμης, δεν αμφισβητείται.
Το μόνο ερώτημα είναι: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα κρατήσει την Μάξγουελ ζωντανή για να δικαστεί;

Υπάρχουν ήδη βάσιμες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την αυτοκτονία του Έπστιν, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, σε μία κεντρική ομοσπονδιακή φυλακή. Μία φυλακή, παρεμπιπτόντως, που στέγασε με ασφάλεια τον Μπέρνι Μάντοφ, το βομβιστή του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 1993, τον Ελ Τσάπο και έναν τρομοκράτη που είπε στους New York Times, ότι ήταν πιο άγρια φυλακή απ’ ότι το Γκουαντάναμο – κάτι που ήξερε καλά, αφού είχε κρατηθεί και στα δύο σωφρονιστικά ιδρύματα.
Θα ήταν λοιπόν, φυσιολογικό, να μπορεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να φυλάξει έναν κοσμικό.
Την εποχή του θανάτου του, ο Έπστιν, ήταν πιθανότατα ο πιο πολύτιμος κρατούμενος υπό ομοσπονδιακή κράτηση. Είχε δεσμούς με απίστευτα ισχυρούς άντρες, που θα έχαναν τα πάντα, αν τους κατονόμαζε. Ήταν ο πιο άθλιος εγκληματίας, ένας παιδεραστής, ένας σεξουαλικός εγκληματίας παιδιών και ένας σωματέμπορος.
Η Μάξγουελ, είναι η τελευταία ευκαιρία που έχουν αυτά τα θύματα, να δικαιωθούν. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, δεν πρέπει να επιτρέψει να επαναληφθεί μία αυτοκτονία στη φυλακή (ή «αυτοκτονία», ανάλογα με το τι πιστεύετε).
Η Μάξγουελ, πρέπει να αντιμετωπιστεί, όπως ακριβώς είναι: Ως τόσο πολύτιμη, όσο ήταν και ο Έπστιν, ως τόσο επικίνδυνη και ύπουλη και να κρατείται κάτω από το πιο αυστηρό ρολόι αυτοκτονίας, σε καθημερινή βάση, όλο το 24ωρο.
Ακολουθεί μία λεπτομέρεια, που θα πρέπει να κάνει τους εισαγγελείς και τους δεσμοφύλακες νευρικούς: Στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix “Jeffrey Epstein: Βρώμικος Πλούσιος”, μία επιζήσασα, στέκεται έξω από το σπίτι του Έπστιν στο Μανχάταν και δείχνει σημάδια στο κτίριο.
Τέτοια σημάδια, λέει, υπήρχαν παντού στο εσωτερικό. Ολόκληρο το σπίτι… κάθε δωμάτιο, κάθε κρεβάτι, κάθε μπάνιο, ντους και τουαλέτα, ήταν παγιδευμένα με κάμερες και ήχο. Ο Έπστιν, κρατούσε ένα μυστικό δωμάτιο γεμάτο οθόνες και παρακολουθούσε τους καλεσμένους του σε πραγματικό χρόνο. Μάλιστα, εκβίαζε τους ισχυρούς άντρες που επισκέπτονταν το σπίτι του και χρησιμοποιούσαν τα κοριτσάκια του.
Αν η Μάξγουελ πεθάνει υπό κράτηση, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα δεχθεί ένα χτύπημα, από το οποίο μπορεί να μην ανακάμψει ποτέ.
Αναλογιστείτε την κατάθεση των επιζώντων στο ίδιο ντοκιμαντέρ.
«Δάκρυα χαράς κυλούσαν στο πρόσωπό μου», είπε η Virginia Roberts Giuffre, όταν έμαθε για τη σύλληψη του Έπστιν.
«Θεέ μου», είπε η Mochelle Licata. «Επιτέλους, θα πληρώσει για όλα όσα μας έχει κάνει».
Μία από τις επιζήσασες, προειδοποίησε τους ομοσπονδιακούς, ότι ο Έπστιν, είχε έναν τρόπο να γλιτώσει από τη δικαιοσύνη. «Τους είπα, ότι αν επρόκειτο να το κάνουν αυτό, θα έπρεπε να το κάνουν σωστά».
Ο θάνατός του, ήταν μεγάλο χτύπημα για τους επιζώντες, επειδή ένιωσαν ότι με τη σύλληψή του, είχαν επιτέλους μία ελπίδα. Τους είχαν ακούσει, τους είδαν και τους πίστεψαν. Τους είπαν, ότι θα έχουν τη δική τους μέρα στο δικαστήριο.
Εκείνοι οι άλλοι ισχυροί άνδρες που είχαν στενούς δεσμούς με τον Έπστιν, ο Πρίγκιπας Άντριου και ο Μπιλ Κλίντον μεταξύ τους, δε θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν μία ομοσπονδιακή δίκη. Και στην πραγματικότητα, η δίκη του Έπστιν, θα σήμαινε ότι περισσότεροι συνωμότες και συμμετέχοντες, θα έπεφταν.
«Θα ξεκινήσουν να ψάχνουν τη ζωή του», είπε η Licata, «και θα αρχίσουν να τραβάνε τον ιστό της αράχνης από ανθρώπους που σχετίζονται με αυτόν».
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι η Τζισλέιν Μάξγουελ, είναι πρόσωπο ενδιαφέροντος νούμερο ένα.
Το αγαπημένο παιχνίδι της Μάξγουελ, είπε η Giuffre, ήταν να τοποθετεί ένα μικρό κορίτσι μπροστά από έναν ισχυρό ηλικιωμένο άνδρα και να τον ρωτάει: «Πόσων ετών νομίζεις ότι είναι το κοριτσάκι»;
Από τώρα και στο εξής, κάθε φορά που θα βλέπουμε την εικόνα της, σας παρακαλώ να είναι η φωτογραφία που της έβγαλαν οι Αστυνομικοί μετά τη σύλληψή της, όχι αυτή η αηδιαστική φωτογραφία της Μάξγουελ, που ακτινοβολεί δίπλα στον Έπστιν, με το χέρι του να κυλά γύρω της, το πρόσωπό του να σηκώνεται ελαφρά προς τα επάνω, σαν να υποδεικνύει τη συνενοχή τους, την ανηθικότητα, τον αυτοθαυμασμό και την ασυλία τους από τη δικαιοσύνη.
Έχουμε δει την πτώση του Harvey Weinstein και του Bill Cosby, οι οποίοι πίστευαν, ότι ήταν τόσο ισχυροί, που δε θα έβλεπαν ποτέ, το εσωτερικό ενός κελιού.
Ο Έπστιν, ακολούθησε το δρόμο του δειλού.
Ας βεβαιωθούμε, ότι η Μάξγουελ – που ήξερε ότι αυτά τα μικρά κορίτσια θα εμπιστεύονταν μία μεγαλύτερη, σοφιστικέ γυναίκα και η οποία αντί να τα κρατήσει ασφαλή, τα οδήγησε σε αφάνταστες φρικαλεότητες – δε θα νιώσει ποτέ ξανά ασφαλής.
ΠηγήNew York Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: