Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Όταν ο κορονοϊός «περνάει και βολτάρει» μετά τις 12

Κορονοϊός: Ειδικοί στις ΗΠΑ έφτιαξαν επίθεμα που ανιχνεύει τα πρώιμα συμπτώματα (photo - video)
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είχε πει κάποτε ότι «η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο». Προφανώς δεν το είχε πει για το σύνολο των Ελλήνων, αλλά για τους διοικούντες, με τους οποίους ερχόταν και σε συναναστροφή. Στην Ελλάδα ανέκαθεν, ο ένας υπουργός διέψευδε τον άλλον και έβγαζε αντίθετες αποφάσεις, δημιουργώντας χάος. Σήμερα η χώρα βρίσκεται μπροστά από την σπάθη του Ερντογάν, όπου με το σεισμογραφικό του οργώνει τις ελληνικές θάλασσες, ψαλιδίζοντας την Εθνική κυριαρχία μας.

Του Παντελή Ζήλου
Και αντί η κυβέρνηση να έχει στρέψει όλη της την προσοχή στο γεγονός αυτό και να προετοιμάζει τους Έλληνες για την εισβολή του Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με τον κορονοϊό. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας, αστυνομία, λιμενικό κ.λ.π περιπολούν για να διαπιστώσουν εάν οι καφετέριες και τα μπαρ κλείνουν στις 12 το βράδυ και εάν οι άνθρωποι φορούν μάσκες.
Ζούμε στην εποχή του απόλυτου τρελοκομείου. Εποχή που θυμίζει την  «αλήστου μνήμης» επταετία, όπου υπήρχε απαγόρευση εξόδου από τις 11 η ώρα το βράδυ, μέχρι τα ξημερώματα, όταν επιβαλλόταν στρατιωτικός νόμος. Τότε βέβαια, οι άνθρωποι κλειδαμπαρώνονταν στα σπίτια τους και κρυφά προσπαθούσαν να μάθουν αλήθειες από το ραδιόφωνο της DW. Σήμερα το δυστύχημα είναι, ότι οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα-ιδιωτικά μεν, αλλά καλοταϊσμένα από την κυβερνητική διαφήμιση-λειτουργούν ως κρατική φωνή. Οι Έλληνες ακούν συνέχεια για μάσκες, μέτρα, λουκέτα, ωράρια, που δημιουργούν έναν διάχυτο φόβο για την ζωή, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις επιπτώσεις που θα προέλθουν από την οικονομική καταστροφή.
Τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης, για κλείσιμο όλων των καταστημάτων στις 12 η ώρα, αποτελούν το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της όποιας οικονομικής επιβίωσης, εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρηματιών και εργαζομένων, στον τουριστικό τομέα, που αποτελεί την μοναδική ελληνική βιομηχανία.
Τα μέτρα όμως της κυβέρνησης, εκτός από την κριτική που δέχονται για τις οικονομικές επιπτώσεις που δημιουργούν, μπαίνουν και στο κόσκινο της λογικής.
Τι επιτυγχάνεται εάν τα καταστήματα κλείνουν στις 12 η ώρα; Δεν κολλάει ο κορονοϊός στις 11;
Μήπως έχει μεταμεσονύκτιο ωράριο;
Μήπως είναι σκοτεινός τύπος;
Μήπως κάνει παρέα με φαντάσματα;
Μήπως τελικά θέλουν να μας τρελάνουν;
Μήπως έχουν δίκαιο, όλοι όσοι έχουν αρχίσει να βγάζουν ανέκδοτα για τους κ.κ Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Μητσοτάκη συγκρίνοντάς τον με τον ΓΑΠ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: