Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2020

Τα κόλπα της μεταναστευτικής μαφίαςΑγγελος Ρούσσος 

Στην Γαλλία το 2010, υπήρχαν 4.000 μετανάστες που είχαν εισέλθει στη χώρα με το καθεστώς «ασυνόδευτων ανηλίκων». Το 2018 ο αριθμός αυτός είχε ήδη αυξηθεί σε 40.000. Οι συνέπειες γίνονται αισθητές στις γαλλικές πόλεις

Η μεταναστευτική μαφία γνωρίζει όλες τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και χρησιμοποιεί αναρίθμητα κάθε μορφή δυτικής αφέλειας. Ο Έντουαρντ Κρόφορντ , ένας Βρετανός δημοσιογράφος που παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις ροές προσφύγων, μαρτυρεί πώς το βράδυ οι παράνομοι μετανάστες γύρω από τις φωτιές που κάθονται δίνουν ο ένας στον άλλο συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσουν το δικαίωμα παραμονής τους. 

Για παράδειγμα, η πλαστοπροσωπία ενός διωγμένου γκέι ή χριστιανού είναι μια πολύ αποτελεσματική ιστορία. Έτσι, λέει ο Κρόφορντ, μουσουλμάνοι πρόσφυγες, οι οποίοι συνήθως βλέπουν την ομοφυλοφιλία ως μια τεράστια αμαρτία, καταλήγουν σε ένα στρατόπεδο που προορίζεται για ανθρώπους που διώκονται για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Η καλύτερη περίπτωση για τους μετανάστες είναι αυτή ενός ασυνόδευτου ανηλίκου. Δεν μπορεί να υπάρξει απέλαση σύμφωνα με την νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οι ακτιβιστές των ανοιχτών συνόρων γνωρίζουν ότι η λέξη «ανήλικος» έχει επίσης μαγικό αποτέλεσμα στους πολιτικούς, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα σχέδια για την απομάκρυνση των ανηλίκων προσφύγων από το νησί της Λέσβου και την μεταφορά τους στην Ευρώπη. Εάν δεν είστε πραγματικά ανήλικοι, μην ανησυχείτε. Στην πράξη, αποδεικνύεται πολύ δύσκολο να αποδειχθεί ότι ένας τεράστιος τύπος με γενειάδα δεν είναι ο 17χρονος που προσποιείται ότι είναι.

Στη Γαλλία, το ζήτημα έγινε επίκαιρο την περασμένη εβδομάδα, όταν προέκυψε ότι ο τρομοκράτης που μαχαίρωσε δύο Γάλλους δημοσιογράφους κοντά στα πρώην γραφεία του Charlie Hebdo, ο Πακιστανός Ζαχέρ Χασάν Μαχμούντ, εισήλθε στη χώρα ως ασυνόδευτος ανήλικος.

Η συμμετοχή του στο εν λόγω έγκλημα είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου προβλήματος. Στο Παρίσι, περίπου 60% των βίαιων εγκλημάτων διαπράττονται ήδη από αυτά τα «enfants de la rue». Το 60% είναι ένα εκπληκτικά υψηλό ποσοστό. Η αστυνομική ένωση επιβεβαιώνει το πρόβλημα: «Όλο και περισσότερη βία διαπράττεται από όλο και νεότερους δράστες», λέει ο Stanislas Gaudon από το Syndicat Alliance Police Nationale.

Πριν από λίγες ημέρες, νέα αντιπαράθεση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γάλλου Éric Zemmour, ο οποίος είναι πολιτικός δημοσιογράφος και συγγραφέας με θέσεις κατά της μετανάστευσης. Σε τηλεοπτική συζήτηση, είχε δηλώσει ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι είναι κλέφτες, δολοφόνοι και βιαστές και ότι η Γαλλία πρέπει να τους αρνηθεί την είσοδο στη χώρα. Ο Zemmour μηνύθηκε από πολλά ιδρύματα και οργανισμούς για ρατσισμό.

Ο Zemmour, ο ίδιος αλγερινοεβραϊκής καταγωγής, είναι πολύ έξυπνος για τέτοιες γενικεύσεις. Όταν ο παρουσιαστής ρώτησε περαιτέρω, δήλωσε ότι «προφανώς» δεν εννοούσε όλους τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: