Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

Σύντομο ανέκδοτο: «ελληνικό» κράτος Κράτος έχουμε. Ελληνικό δεν είναι. Μοιάζει περίπου με ένα δεσμωτήριο, όπου η εκτέλεση της ποινής ονομάζεται «δημοκρατία»…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ούτε δημοκρατία έχουμε, φυσικά. Σ’ αυτό το πολίτευμα κυβερνούν οι πολλοί, όχι οι περαστικοί, όσοι περνούν φράχτες και αξιώνουν επιδόματα και δωρεάν παροχές από τους πολίτες, αυτούς που υποτίθεται ότι αποφασίζουν.

Τα παραπάνω είναι αυθόρμητες σκέψεις που «γέννησε» η ανάγνωση μιας είδησης κωμικής στην ουσία της αλλά τραγικής για τους Ελληνες. Αυτή η είδηση δείχνει τον βαθμό της διάλυσης του Μολώχ που μας φορολογεί και αποκαλείται «ελληνικό» κράτος και αφορά έναν ληστή (χτυπούσε κυρίως οδηγούς ταξί) που συνελήφθη.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά επέτρεψε τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Ο δράστης «συνελήφθη στις 20-10-2020 στην Αθήνα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, κατηγορούμενος για ληστεία και κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης και ένα ένταλμα βίαιης προσαγωγής για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, κλοπές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες».

Πάρτε χαρτί και μολύβι (τάμπλετ, φορητό τηλέφωνο, υπολογιστή) και σημειώστε τα ονόματα, τις εθνικότητες και τις ηλικίες με τις οποίες μας είχε… συστηθεί: «Πρόκειται για τον MOHARARBI Arbi του Mustafa και της Fadina, γεννηθέντα το 1987 στην Παλαιστίνη ή (επ) MOHARABBI (ον) Arbi του Mustafa και της Fadina, γεννηθέντα την 1-1-1987 στην Παλαιστίνη ή (επ) FAILE (ον) Marwane του Liosa και της Matk, γεννηθέντα στις 28-11-1980 στη Γαλλία ή (επ) MICHEL (ον) Adam του Aosi και της Aua, γεννηθέντα στις 18-11-1983 στο Βέλγιο ή (επ) SAROLI (ον) Lopez του Mida και της Morin, γεννηθέντα στις 10-1-1985 στην Αλγερία ή (επ) SARUL (ον) Lopez του Mida και της Moran, γεννηθέντα στις 10-1-1985 στη Γαλλία ή (επ) LOPEZ (ον) Saroli του Sadr και της Jtas, γεννηθέντα στις 10-1-1985 στη Γαλλία».

Άραγε, έπαιρνε τα… προβλεπόμενα επιδόματα για όλα τα ονόματα ή για ένα μόνο; Είναι ασυνόδευτο προσφυγόπουλο ή ενήλικος; Μήπως δεν είναι άντρας κι είναι… μωρομάνα που θα την ταΐσουν με γάλα ηλικιωμένες κυρίες που θα πάρουν Νόμπελ Ειρήνης; Μήπως ήμασταν ρατσιστές απέναντί του κι άρχισε τις ληστείες ή ήταν απλώς παρεξήγηση;

Αχ, βρε κατακαημένη Αράχοβα, τι σου ‘μελλε να πάθεις…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: