Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Σάββατο, 7 Νοεμβρίου 2020

Μη πεθάνεις βλέποντας Ευαγγελάτο. Σου αξίζει μία ηρωική έξοδος - Για ποιο λόγο να έρχεται κανείς στο κόσμο εάν είναι να πεθάνει βλέποντας σκουπίδια στα χαζοκάναλα

  

To θέμα είναι να μη πεθάνουμε παρακολουθώντας Ευαγγελάτο. Όποιος πιστεύει ότι ήρθε στη ζωή για να φύγει από αυτή μια μέρα βουλιάζοντας στο καναπέ και βλέποντας ειδήσεις στα χαζοκάναλα, δεν άξιζε τον κόπο να γεννηθεί και να μεγαλώσει.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Έχετε υπολογίσει πόσο κοστίζει ένας άνθρωπος ακόμη και στις πιο φτωχές οικογένειες για να μεγαλώσει;

Μιλάμε για ένα σεβαστό ποσό στο σύνολό του. Εάν όλη αυτή η επένδυση καταλήξει να είναι ένα μάτσο νωθρό κρέας, παραδομένη ψυχή και ακόμη πιο νωθρό μυαλό είναι η απόλυτη παράδοση.

Για ποιο λόγο να έρχεται κανείς στο κόσμο εάν είναι να πεθάνει βλέποντας Εισαγγελάτο και τα λοιπά σκουπίδια στα χαζοκάναλα.

Ναι είναι υπαρξιακής φύσης αγωνίες αλλά εάν δεν μπουν τώρα πότε θα μπουν;

Τι θέλουμε να πούμε με αυτά;

Οτι ακόμη κι εάν πεθάνουμε όλοι εξαιτίας αυτής της πανδημίας ή της επόμενης οφείλει ο καθένας να δώσει τη μάχη του ως τη τελευταία στιγμή. Να πεθάνει ηρωικά ακόμη κι εάν έζησε μέσα στη δειλία και το φόβο.

Έστω και τη τελευταία στιγμή πρέπει να κάνει μία υπέρβαση.

Κι όπως ένα μεγάλο ταξίδι ξεκινάει από το πρώτο βήμα έτσι και σ΄αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσει κανείς σπάζοντας τις αλυσίδες του.

Μία από τις μεγαλύτερες εστίες μόλυνσης είναι τα χαζοκάναλα αλλά και τα social εάν δεν ξέρεις να παίρνεις από αυτά τον ανθό.

Ισως η μεγαλύτερη επανάσταση στις μέρες μας είναι να σπάσετε και να πετάξετε στο δρόμο τις συσκευές τηλεοράσεων.

Αυτή η κίνηση θα είναι σοκαριστική για ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο πιστεύει ότι μανιπουλάρει το λαό μέσα από τα χαζοκάναλα.

Είναι η ώρα τώρα (λίγο πριν το τέλος;) να υπάρξει μία αντίδραση που να δείχνει ότι δεν έχουμε παραδοθεί στην απόλυτη μόλυνση.

Δεν μιλάμε για θεωρίες συνωμοσίας. Ναι ο ιός υπάρχει. Είναι επικίνδυνος και θανατηφόρος. Έχει ξεπαστρέψει ήδη χιλιάδες ζωές. Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις εάν η γρίπη ή ο καρκίνος είναι πιο θανατηφόροι. Άλλωστε το έργο δεν το έχουμε δει όλο.

Κάποιοι κάνουν λόγο για δεύτερο και τρίτο κύμα ακόμη πιο θανατηφόρα.

Το θέμα λοιπόν είναι στο χέρι του καθενός και η πρώτη νίκη θα έλθει όταν θα αρχίσουμε να πετάμε από πάνω μας τις εστίες φόβου και μόλυνσης.

Μία από τις μεγαλύτερες είναι τα χαζοκάναλα και τα τηλεσκουπίδια τους.

Ο υπογράφων τα τελευταία χρόνια δεν διαθέτει συνειδητά συσκευή τηλεόρασης. Ήδη έχει φύγει ένα βάρος από τη ζωή μας.

Η φύση εκεί έξω είναι το πιο συναρπαστικό και ταυτόχρονα το μοναδικό δώρο ζωής στον άνθρωπο. Σπάστε λοιπόν τις τηλεοράσεις και βγείτε έξω στη Φύση.

Αυτό δεν είναι κάλεσμα ανυπακοής στο lockdown. Είναι επιλογή ζωής. Ή επιλογή θανάτου με αξιοπρέπεια και κάπως ηρωικά.

Αρκετό τηλεπετρέλαιο έχουμε καταναλώσει από τότε που γεννηθήκαμε.

Σπάστε λοιπόν τη μεγαλύτερη εστία μόλυνσης της καθημερινότητάς σας που είναι η συσκευή τηλεόρασης και τα χαζοκάναλα και βγείτε εκεί έξω στην άγρια ομορφιά της Φύσης.

Είναι προτιμότερο να σας φάνε τα πραγματικά θηρία και όχι ο Εισαγγελάτος και το σκουπιδοφαγητό που κουβαλάνε τα delivery στα σπίτια.

Κάντε επιτέλους μία ηρωική έξοδο από αυτή τη ζωή…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: