Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020

Παραδοχή Μητσοτάκη ότι «πέσαμε έξω στη Θεσσαλονίκη» αλλά και ευθύνες στους επιδημιολόγους. Τα ακούς Σωτήρη ;

 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τριτολογία του Πρωθυπουργού ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στη μαζική κριτική της αντιπολίτευσης, να παραδεχθεί ότι «πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις μας για τη Θεσσαλονίκη» προσθέτοντας ωστόσο ότι «έπεσαν έξω» και οι επιδημιολόγοι. «Δεν γυρνά πίσω ο χρόνος και τώρα γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό με την σύμπραξη και του ιδιωτικού τομέα για να αναστραφεί αυτή η κατάσταση» πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός, που αναφέρθηκε και στον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, χωρίς συγκεκριμένες όμως ευθύνες στην Εκκλησία.

Μετά την στοχοποίηση των νέων, τις επιθέσεις στην αντιπολίτευση,το μήνυμα «μη κάνετε κριτική στους επιστήμονες» και μετά τις κόντρες με τους κ.Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για την πορεία του Πολυτεχνείου, στην τριτολογία του ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι «πέσαμε έξω στις εκτιμήσεις για τη Θεσσαλονίκη», ρίχνοντας όμως ευθύνες και στους επιστήμονες.

«Να απαντήσω στην κυρία Γεννηματά που με έψεξε ότι δεν άκουσα όσα μου είπε και δεν έκανα αυτοκριτική. Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης με την γνώση που έχουμε σήμερα θα μπορούσαμε να πάρουμε  δραστικά μέτρα νωρίτερα. Το λέω ξεκάθαρα, η ευθύνη βαραίνει όλους, πρώτα από όλα την κυβέρνηση και νομίζω ότι και τους τοπικούς άρχοντες, αλλά και όλους όσους επεδίωξαν να γιορτάσουμε έτσι, έστω όπως εορτάστηκε, τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Η αλήθεια είναι ότι στη Θεσσαλονίκη η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας επέτρεψε… μας έδωσε τη δυνατότητα να πούμε ότι να πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Αυτή είναι η αλήθεια. Όχι μόνο εμείς αλλά και οι ειδικοί επιδημιολόγοι. Αλλά επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, θέλω να διαβεβαιώσω ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Υπενθυμίζεται ότι είναι το δεύτερο «πέσαμε έξω» τις κυβέρνησης σε δύο μέρες, μετά την ομολογία του Άδωνη Γεωργιάδη. «Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό, άρα η κεντρική μας φιλοσοφία και συγκέντρωση ήταν πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία» παραδέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του, κάνοντας λόγο για «μετάλλαξη του ιού». Πρόσθεσε ότι «πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούνιο και τον Αύγουστο να ηταν όλα τελείως διαφορετικά» είχε δηλώσει ο Υπουργός Ανάπτυξης, με ξεκάθαρη αναφορά στον Τουρισμό, μολονότι η κυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να διαψεύσει το βίντεο.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: