Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020

«Όλοι θα πεθάνουμε»: Ο δισεκατομμυριούχος γκλομπαλιστής, Elon Musk δήλωσε ότι ούτε αυτός ούτε η οικογένεια του θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο για την Covid-19 – Ασκώντας έντονη κριτική στον Bill Gates αποκαλώντας τον «Ηλίθιο άτομο»

 


 

Πηγή:RT.com [1]

 

Ο ιδρυτής της SpaceX και της Tesla, Elon Musk, δήλωσε ότι, πιθανότατα, ούτε αυτός ούτε η οικογένειά του θα εμβολιαστούν με τα εμβόλια του κορονοϊού ακόμα και όταν αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα, λέγοντας ότι η πανδημία «έχει μειώσει την πίστη του στην ανθρωπότητα». [2]

 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας podcast συνέντευξης με την Kara Swisher, ο 49χρονος Musk δήλωσε ότι ούτε αυτός ούτε τα παιδιά του διατρέχουν κίνδυνο απο τη Covid-19 και ως εκ τούτου είναι απίθανο να χρειαστούν το εμβόλιο.


 

«Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν κερδίζει κανείς.Όλη αυτή η κατάσταση έχει μειώσει την πίστη μου στην ανθρωπότητα… Ο παραλογισμός των ανθρώπων γενικά», είπε ο Musk.[3]

 

Επίσης επέκρινε έντονα τα Απαγορευτικά (lockdowns)που επιβάλλονται σε ολόκληρο τον κόσμο και στις ΗΠΑ ειδικότερα, αφού προηγουμένως αναφερόμενος σε αυτά, τα κατήγγειλε ως «ανήθικα» και «de facto κατ’ οίκον φυλάκιση».

 

Ο Μusk είπε ότι τα εκτεταμένα Απαγορευτικά ήταν λάθος και μόνον οι άνθρωποι που ανήκουν στη κατηγορία υψηλού κινδύνου θα έπρεπε να τεθούν σε περιορισμό «μέχρις ότου να περάσει η καταιγίδα». 

 

Όταν πιέσθηκε να απαντήσει για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι δικοί του υπάλληλοι και οι οικογένειες τους, με την Swisher να τον ρωτά και τι θα γίνει εάν κάποιος πεθάνει,ο Musk απάντησε εμφατικά:«Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή»

 

«Κατασκευάζουμε αυτοκίνητα όλο αυτό τον καιρό και ήταν υπέροχο», είπε για τηνTesla,την βιομηχανία του,που διατηρεί τις πόρτες του εργοστασίου ανοιχτές, παραβιάζοντας τους κανόνες του Απαγορευτικού.

 

Απαγορευτικό που σε ένα σημείο προκάλεσε μια απροσδόκητη απάντηση από τον Musk αφού υπέβαλλε αγωγή κατά της Κομητείας της Alameda.

 

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία του SpaceX λειτουργεί πλήρως καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στην άδεια που του έχει δοθεί απο την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

«Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της κατάστασης λειτουργούμε κανονικά. Έχουμε άδεια απο την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας επειδή κάνουμε εργασίες σχετικές με την εθνική ασφάλεια. Στείλαμε αστροναύτες στο διαστημικό σταθμό και τους φέραμε πίσω».

 

Ο Musk έστρεψε τα πυρά του κατά του Bill Gates, επισημαίνοντας ότι οι επικρίσεις του συναδέλφου του δισεκατομμυριούχου, για τους σκεπτικιστές των Απαγορευτικών είναι αβάσιμες και λανθασμένες στην περίπτωση του Musk.

 

«Ο Γκέιτς είπε κάτι για μένα,ότι δεν γνώριζα τι έκανα. Είναι σαν ένα ηλίθιο άτομο, στη πραγματικότητα κατασκευάσαμε τα μηχανήματα εμβολίων για την CureVac, την εταιρεία στην οποία αυτός (ο Bill Gates) έχει επενδύσει», εξήγησε ο Musk, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Tesla κατασκευάζει μηχανήματα για το CureVac.

 

Ο επιχειρηματίας σημείωσε επίσης ότι συνεργάζεται στενά με την ομάδα επιδημιολογίας του Χάρβαρντ που εργάζεται επί του παρόντος σε μελέτες αντισωμάτων για τη Covid-19.

 

Δικτυογραφία:

 

[1].-- ‘Everybody dies’: Musk says neither he nor his family will take Covid-19 vaccine, blasts Bill Gates as ‘knucklehead’ — RT World News

https://www.rt.com/news/502013-elon-musk-wont-get-coronavirus-vaccine/

[2].-- Bill Gates: 'World Won't Return To Normal' Until 'Second Generation' of COVID-19 Super-Vaccines Arrives, YEARS from Now

https://humansarefree.com/2020/10/bill-gates-world-wont-return-to-normal-until-second-generation-of-covid-19-super-vaccines-arrives-years-from-now.html

[3].-- Opinion | Elon Musk: ‘A.I. Doesn’t Need to Hate Us to Destroy Us’ - The New York Times

https://www.nytimes.com/2020/09/28/opinion/sway-kara-swisher-elon-musk.html?showTranscript=1&smid=tw-nytopinion&smtyp=cur


πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: