Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018

Η επιστολή μαθητών για το Μακεδονικό που έγινε viral - Πώς «έβαλαν τα γυαλιά» σε καθηγητές και Κυβέρνηση

Η επιστολή μαθητών για το Μακεδονικό που έγινε viral - Πώς «έβαλαν τα γυαλιά» σε καθηγητές και Κυβέρνηση
Viral έχει γίνει η επιστολή των μαθητών και των μαθητριών του ΓΕΛ Ηράκλειας Σερρών προς τον διευθυντή του σχολείου , με την οποία τον ενημερώνουν για την απόφασή τους να συμμετάσχουν στις μαθητικές κινητοποιήσεις για τη Μακεδονία.

Στο κείμενό τους οι μαθητές και οι μαθήτριες του ΓΕΛ Ηράκλειας, εξηγούν τους λόγους που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις, δηλώνοντας πως θα σεβαστούν τον χώρο του σχολείου και τη μαθητική τους ταυτότητα.
Η επιστολή των μαθητών αναλυτικά:
«Σεβαστέ κύριε Διευθυντή, Αγαπητοί μας καθηγητές, Αυτές τις ώρες καλούμαστε να πάρουμε μία απόφαση ως μαθητές του Λυκείου Ηράκλειας και με περισσότερη ευθύνη ως μαθητές της Γ΄Λυκείου. Ερχόμαστε σε διστακτική θέση επειδή αυτή η απόφαση έρχεται σε αντίθεση με τη δική σας επιθυμία, να συνεχιστεί ειρηνικά η λειτουργία του σχολείου.
Κύριε Διευθυντή, αυτή είναι και η δική μας επιθυμία.
Ωστόσο νιώθουμε λαχτάρα να συμμετέχουμε ως Λύκειο Ηράκλειας στο μαθητικό παραλήρημα για τη “Μακεδονία” και φυσικά να μη μείνουμε έξω από την ιστορία όταν θα γράψει : “29/11/2018 όλοι οι μαθητές βροντοφωνάξαμε όχι στη Συμφωνία των Πρεσπών''. Υποσχόμαστε σεβασμό στο χώρο και στη μαθητική μας ταυτότητα. Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ηράκλειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: