Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Πώς το αμερικανικό ΜΙΤ μετέτρεψε σε «Τούρκους» την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλοσόφων: «Γεννήθηκαν στην Τουρκία»!

Πώς το αμερικανικό ΜΙΤ μετέτρεψε σε «Τούρκους» την πλειοψηφία των Ελλήνων φιλοσόφων: «Γεννήθηκαν στην Τουρκία»!

Ένα ακόμα ύποπτο κτύπημα με στόχο την ελληνική Ιστορία έρχεται από τις ΗΠΑ όπου σε ένα νέο πρόγραμμα του Massachusetts Institute of Technology (MIT) όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι που γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία καταγράφονται ως «Τούρκοι» παρά το γεγονός ότι τότε δεν υπήρχε τουρκικό κράτος αποδίδοντας έτσι έμμεσα και «εθνικότητα» στους Έλληνες σοφούς αλλά και εκτουρκοποιώντας τις πατρογονικές εστίες του Ελληνισμού στην Μικρά Ασία


Το Σχέδιο Pantheon του ΜΙΤ έχει στόχο τη δημιουργία ιστορικής βάσης δεδομένων με την συλλογή βιογραφικών στοιχείων μεγάλων ιστορικών προσωπικοτήτων όμως μπορεί να αποτελέσει και βασικό πολιτικό αλλά και «ιστορικό» εργαλείο στο μέλλον κατά του Ελληνισμού αφού παρατηρείται μια συστηματική προσπάθεια «ρευστοποίησης» της Ιστορίας.
Η βάση δεδομένων Pantheon αναφέρει τον μέγα Όμηρο, τον πατέρα των μεγάλων μνημείων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Ιλιάδα, Οδύσσεια), τον πατέρα της ιστορίας Ηρόδοτο, αλλά και τους φιλοσόφους και πολυεπιστήμονες Θαλή και Ηράκλειτο, τον φιλόσοφο Διογένη, ως γεννηθέντες στην Τουρκία ενώ παρουσιάζει τον Κεμάλ Ατατούρκ ως γεννηθέντα στην Ελλάδα, όπως και ο Ναζίμ Χικμέτ. 
Όμως όταν γεννήθηκε ο Κεμάλ ελληνικό κράτος υπήρχε, έστω κι αν η Θεσσαλονίκη δεν αποτελούσε ακόμα τμήμα του καθώς ανακατελήφθη από τον Ελληνισμό το 1912.
Το ΜΙΤ δικαιολογείται πως οι καταγραφές γίνονται βάσει του σημερινού πολιτικού χάρτη αλλά πρόκειται για αστειότητα καθώς αποδίδονται έτσι σε χιλιάδες μεγάλες προσωπικότητες «εθνικότητες» οι οποίες δεν υφίστανται.
Το να ταυτίζει κάποιος των Αννίβα τον Καρχηδόνιο με τους σημερινούς Τυνήσιους, είναι το λιγότερο... γελοίο.
Παρατηρείται μάλιστα το αξιοπερίεργο η Τουρκία να βρίσκεται πρώτη στον κατάλογο των μεγάλων μορφών που γεννήθηκαν στο «έδαφός της», ξεπερνώντας την Ελλάδα η οποία βάση αίματος και Ιστορίας τους έχει κληρονομήσει.

Ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Αναξίμανδρος ο Μιλήσιος, ο Αναξαγόρας ο Κλαζομένιος και τόσοι άλλοι από Έλληνες γίνονται «Τούρκοι» με έναν πονηρό τρόπο.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: