Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020

To εμβόλιο Covid-19 θα είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση visa Schengen.


To εμβόλιο Covid-19 θα είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση visa Schengen. Στο εγγύς μέλλον θα είναι υποχρεωτικό για τους ταξιδιώτες μη υπηκόους της ΕΕ να περάσουν από test Covid-19 και να εμβολιαστούν για να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν μια visa για να επισκεφθούν ένα κράτος του χώρου Schengen…
Το εμβόλιο Covid-19 θα είναι σύντομα υποχρεωτικό για να ταξιδέψεις σε χώρα του Schengen. Αυτή είναι σε κάθε περίπτωση η πληροφορία που απέκτησε το Lecourrier-du-soir.com από το média Schengenvisainfo.com, μια δομή που εξαρτάται άμεσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το média ερωτώμενο λέει πως απέκτησε αυτή την πληροφορία από μέρους μιας υψηλής αρχής Ευρωπαϊκής που φύλαξε την ανωνυμία της.

Σε μια ανταλλαγή mail μεταξύ της ευρωπαϊκής αρχής και του  Schengenvisainfo.com, μπορούμε να διαβάσουμε : «όταν τα σύνορα Schengen θ΄ανοίξουν το Σεπτέμβρη,αν ωστόσο αυτά ανοίξουν αυτή την ημερομηνία,οι αιτούντες visa Schengen θα οφείλουν να περάσουν από test coronavirus που το αποτέλεσμα του να είναι αρνητικό. Αυτό το test οφείλει να γίνει 2 εβδομάδες πριν αυτό το αίτημα (της visa). Δύναται να ζητηθεί από τον ταξιδιώτη να υποβληθεί σε ένα ακόμη test πριν να πάει σε χώρα Schengen για να διασφαλιστεί ότι δεν μολύνθηκε στο ενδιάμεσο διάστημα».
« Ο ταξιδιώτης θα μπορούσε να εμβολιαστεί για να πάει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα »
Πάντα σύμφωνα με την ίδια πηγή , όταν το εμβόλιο Covid-19 θα βρεθεί και θα είναι διαθέσιμο για όλους, θα απαιτείται από τους αιτούντες visa στο μέλλον να είναι εμβολιασμένοι κυρίως αν ο ιός παραμένει ενεργός. Τονίζεται ότι τα σύνορα του χώρου Schengen έκλεισαν από μέσα Μάρτη τη στιγμή που το επίκεντρο του coronavirus μετατοπίστηκε προς Ιταλία,Ισπανία ..
Προς το παρόν καμιά πληροφορία δεν διοχετεύθηκε από τους Ευρωπαίους διευθύνοντες επί του ανοίγματος των συνόρων Schengen. Αλλά ο γαλλικός τύπος φοβάται πως το κλείσιμο θα συνεχιστεί ως το Σεπτέμβρη.lecourrier-du-soir 16/4/20
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: