Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Ηνωμένο Βασίλειο: Μουσουλμανική Επιτροπή, ζητά την κατεδάφιση περισσότερων ιστορικών αγαλμάτων

Σε μία ομιλία που δόθηκε κατά τη διάρκεια της της Ετήσιας Μουσουλμανικής Αμερικανικής Κοινωνίας (MAS) και του Ισλαμικού Κύκλου της Βόρειας Αμερικής (ICNA) το Δεκέμβρη του 2015, ο Nihad Awad, Εκτελεστικός Διευθυντής του Συμβουλίου Αμερικανικών –Ισλαμικών Σχέσεων (CAIR), προέτρεψε τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς να αναλάβουν δράση για το θέμα: Black Lives Matter. «Είναι δικό μας θέμα», είπε, «είναι δική μας εκστρατεία».

Το κίνημα Black Lives Matter, ευδοκιμεί πάνω στην «ρατσιστική πρόκληση» και έχει ριζοσπαστικές ρίζες. Δεν είναι ένα φιλειρηνικό, φιλοέγχρωμο κίνημα, σαν το κίνημα του Martin Luther King. Το Black Lives Matter, είναι ένα διχαστικό κίνημα που προωθεί τη βία και ένα δίκτυο καλά χρηματοδοτούμενων σοσιαλκομμουνιστικών οργανώσεων που αγωνίζονται κατά της Αμερικής εδώ και δεκαετίες. Μεταξύ των οργανώσεων που συνδέονται με το κίνημα Black Lives Matter και την Μουσουλμανική Αδελφότητα, είναι ο κόκκινος-πράσινος άξονας, που συνεχίζει να επεκτείνεται. Οι Αμερικανοί, βρίσκονται στο σκοτάδι, καθώς συνεχίζουν να ζητούν συγγνώμη για παρελθοντικές «αμαρτίες», με αποτέλεσμα να τους εκμεταλλεύεται και η Μουσουλμανική Αδελφότητα και το κίνημα BLM.
Η κατεδάφιση και η καταστροφή της ιστορίας των μειονοτικών θρησκειών, δεν είναι κάτι νέο για τους υπέρμαχους του Ισλάμ, συμπεριλαμβανομένων των Ταλιμπάν και του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή η διάθεση, αντικατοπτρίζεται τώρα στην Μουσουλμανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων, που καλεί να γίνει πράξη το έγκλημα του βανδαλισμού και της κατάρρευσης της Βρετανικής ιστορίας. Ο Boris Johnson, έχει καθήκον να τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη, όπως και κάθε δυτικός ηγέτης, η χώρα του οποίου βιώνει τώρα τον ίδιο χουλιγκανισμό και την ίδια ασέβεια προς το κράτος δικαίου, που πολύ συχνά παρατηρείται στην Αφρική και στις Μουσουλμανικές χώρες.
Η Μουσουλμανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου λοιπόν, έχει ενσωματωθεί με τον όχλο των ακτιβιστών του κινήματος Black Lives Matter και της Antifa και καλεί για περαιτέρω κατεδάφιση αγαλμάτων στη Βρετανία.
Η κίνηση αυτή, λαμβάνει χώρα λίγες ημέρες μετά την καταστροφή από ακροαριστερούς δύο αγαλμάτων – ένα του Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ και ένα του Αβραάμ Λίνκολν – στο κέντρο του Λονδίνου. Μία ημέρα μετά, μία άλλη ομάδα στο Μπρίστολ, χρησιμοποίησε σχοινιά και εξοπλισμό για να κατεδαφίσει άγαλμα του Έντουαρντ Κόλστον, μέλους της Βασιλικής Αφρικανικής Εταιρείας, ο οποίος συμμετείχε στην μεταφορά Αφρικανών σκλάβων στην Αμερική τον 17ο αιώνα.
Τώρα, η Μουσουλμανική Επιτροπή Δημοσίων Υποθέσεων ενώθηκε με τους αριστερούς επαναστάτες και ζητά να κατεδαφιστούν τα αγάλματα άλλων έξι Βρετανών.
Σε μια δημοσίευση στη σελίδα της ομάδας στο Facebook, γράφουν: «Με την πτώση του αγάλματος του #EdwardColston στο Μπρίστολ, φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους και άλλα αγάλματα που σχετίζονται με δουλεμπόριο σε ολόκληρο τον κόσμο».
ΠηγήVoice of Europe

Δεν υπάρχουν σχόλια: