Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ιερώνυμος: ''Το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας''


Κύριε Ιερώνυμε, η κανονικότητα, την οποία άλλωστε η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ και γι' αυτό οδηγηθήκαμε στην παρούσα εξαθλίωση και δυστυχία, δεν θα έλθει με εμβόλια και φάρμακα.  Θα έλθει μόνο όταν ο άνθρωπος ως άτομο και η ανθρωπότητα ως σύνολο συντονιστούμε με τις  εκ κατασκευής φυσικές και ηθικές "προδιαγραφές" μας. 


Σε ερώτηση της δημοσιογράφου του ΑΠΕ-ΜΠΕ Ελένης Μαχαίρα (15/04/2021) για τον εορτασμό του Πάσχα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: 

«Η Εκκλησία μας, κλήρος και λαός, εύχεται και προσεύχεται να εορτάσουμε τις Ημέρες των Αγίων Παθών και της Ανάστασης του Κυρίου μας μέσα και κοντά στις εκκλησιές μας με την τήρηση πάντα των ενδεδειγμένων υγειονομικών κανόνων και των αναγκαίων μέτρων χάριν της προστασίας του υπέρτατου αγαθού της υγείας και της ζωής των συνανθρώπων μας. 

Οφείλουμε όμως και εμείς να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα και στην καθεμία μας ως υπεύθυνοι πολίτες και πιστοί Χριστιανοί. 

Το ξαναλέω με όλη τη δύναμη της καρδιάς μου: ο εμβολιασμός όλων μας, ειδικά ημών των μεγαλυτέρων σε ηλικία, δεν είναι μόνο μια πράξη ατομικής ευθύνης, αλλά και μια πράξη χριστιανικής αλληλεγγύης και αγάπης προς τον πλησίον μας. 

Ως Χριστιανοί, είμαστε άνθρωποι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέγουμε. Και ο Θεός επιθυμεί από εμάς να επιλέγουμε πάντα το καλό, με νου και με γνώση. Κάνοντας το εμβόλιο, αξιοποιώντας αυτό το δώρο του Θεού και της επιστήμης στον άνθρωπο, το καλό επιλέγουμε. 

Το τέλος της πανδημίας είναι κοντά. Ας το φέρουμε κοντύτερα, ας το επισπεύσουμε εμβολιαζόμενοι. Καθένας και καθεμία που εμβολιάζεται, με αυτή την πράξη αγάπης προς τον Θεό, τον εαυτό του και τον πλησίον του, σηματοδοτεί την ταχύτερη έξοδο από αυτή τη μεγάλη εθνική και παγκόσμια δοκιμασία. 

Το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας της ζωής μας και την ανθρώπινη αγκαλιά που τόσο πολύ μας έχει λείψει. 

Εμείς οι κληρικοί, πρέπει πρώτοι να δώσουμε το καλό παράδειγμα και να φροντίσουμε να αντιληφθούν όλοι και όλες ότι η διδασκαλία του Ευαγγελίου παραποιείται και χαλκεύεται από όσους, αφελώς ή ιδιοτελώς, επιχειρούν, με τερατολογίες, μυθεύματα και θεωρίες συνωμοσίας, να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν συνανθρώπους μας».

 romfea.gr

==============

Πυγολαμπίδα:

Αρχιεπίσκοπε Ιερώνυμε, με όλο το σεβασμό προς το αξίωμά σας, δεν περίμενα ν' ακούσω τίποτα καλύτερο από έναν δημόσιο υπάλληλο, όπως εσείς. Επόμενο είναι να παπαγαλίζετε το απατηλό αφήγημα του αφεντικού σας, δηλαδή της κυβέρνησης που πληρώνει το μισθό σας (από τα χρήματα του λαού φυσικά...). Γι΄αυτό οι μόνες φορές που σηκώνετε κεφάλι και υψώνετε φωνή είναι όταν γίνεται λόγος, ή έστω ψίθυρος, για διαχωρισμό Εκκλησίας και Πολιτείας. 

Εκείνο, όμως, που δεν σας επιτρέπεται άνωθεν είναι να ταυτίζετε το θέλημα του Θεού με τα σχέδια της κυβέρνησης και να θεωρείτε ότι όσοι διαφωνούν με το επίσημο αφήγημά της παραποιούν και χαλκεύουν τη διδασκαλία του Ευαγγελίου για να παραπλανήσουν και να εκφοβίσουν τους συνανθρώπους τους! Αποδίδετε δηλαδή στους ελεύθερα σκεπτόμενους διαφωνούντες τις σκοτεινές προθέσεις της ίδιας της κυβέρνησης! Διότι αυτή είναι που παραπλανά και τρομοκρατεί συστηματικά και ανελέητα τους φιμωμένους και φυλακισμένους πολίτες κατά τους τελευταίους 14 μήνες, προκαλώντας με τον ίδιο το φόβο μαρασμό της ψυχής τους, πράγμα που συνεπάγεται πλείστες όσες ψυχοσωματικές ασθένειες, που οδηγούν σε αυτοκτονίες ή και στο θάνατο.

Δεν σας έκανε εντύπωση που από την αρχή της π(λ)ανδημίας δεν βρήκε ποτέ κανένας εκπρόσωπός της λόγια αισιοδοξίας και ελπίδας ώστε να τονώσει το ηθικό των πολιτών;

Δεν σας κάνει εντύπωση που μέχρι σήμερα δεν ψάχνουν για φάρμακα, ούτε προσφέρουν στους ασθενείς τα αναγνωρισμένης αποτελεσματικότητας ήδη υπάρχοντα, αλλά μιλάνε μόνο για τεστ και εμβόλια;

Δεν σας κάνει εντύπωση που ποτέ κανένας δεν βγήκε να μιλήσει για τρόπους ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου με σωστή διατροφή (υλική και πνευματική), τακτική άσκηση, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία;

- Είπατε ότι ο εμβολιασμός είναι πράξη αγάπης προς το Θεό! 

Ω της βλασφημίας! Θα έπρεπε να γνωρίζετε καλύτερα, κύριε Ιερώνυμε. 

Πράξη αγάπης προς τον Θεό είναι η εμπιστοσύνη στη Θεία Πρόνοια και η άντληση σοφίας και δύναμης από την επικοινωνία με το εγγενές θείο πνεύμα μέσα μας, ώστε να συντονιζόμαστε με τους άγραφους φυσικούς και ηθικούς νόμους που μας διέπουν κι έτσι να μένουμε υγιείς.

Πράξη αγάπης προς το Θεό είναι η αγάπη μας για την Αλήθεια, τη Δικαιοσύνη και την Ελευθερία.

Πράξη αγάπης προς το Θεό είναι η καταγγελία των σκευωριών και των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που απεργάζονται οι εκπρόσωποι της αρνητικής δύναμης. 

Όλα τα ανωτέρω συνιστούν την Πεμπτουσία της αγάπης προς τον εαυτό μας και τον συνάνθρωπο.

- Είπατε ακόμη, κύριε Ιερώνυμε, ότι το εμβόλιο είναι το δώρο του Θεού προς τον άνθρωπο! 

Δεν καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι με τον τρόπο αυτό μειώνετε τον Δημιουργό, δηλαδή την ασύλληπτη στον πεπερασμένο ανθρώπινο νου ΑΠΡΟΣΩΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ, σ' έναν αδύναμο προσωπικό "θεούλη", επινόημα του ανθρωπάκου κατ' εικόνα και ομοίωσή του, που, επειδή δεν μπορεί ο καημένος να σκοτώσει τον κορωνοϊό για να σώσει τον άνθρωπο, του κάνει δώρο -  δηλαδή αντίδωρο - ένα εμβόλιο χωρίς έγκριση με δυνητικά σοβαρές παρενέργειες και αμφίβολη αποτελεσματικότητα, έστω για 5-6 μήνες; Τόσο φτωχή αντίληψη έχετε για την ΠΗΓΗ των πάντων;

Ακούστε Αρχιεπίσκοπε, το μόνο αλλά υπέρτατο δώρο που έκανε η Θεότητα στον άνθρωπο είναι η Θεϊκή σπίθα μέσα μας, "η βασιλεία του Θεού εντός ημών" κατά τον Ιησού, ο "εσωτερικός άνθρωπος" κατά τον Απόστολο Παύλο, "ο Λύχνος του Κυρίου"  κατά τον Σοφό Σολομώντα, ο "δαίμων" κατά τον Σωκράτη (εξού και ευ-δαιμονία). Αυτό το θεϊκό δώρο, εγγενές στον άνθρωπο, είναι αρκετό - έκρινε ο Δημιουργός - για να ευδαιμονεί ο άνθρωπος στη ζωή του. Είναι πηγή δύναμης και σοφίας, αρκεί να έχουμε επαφή μαζί του και να αφουγκραζόμαστε τη σιγανή και διακριτική φωνή του.

Επ' ευκαιρία θα παραθέσω κάποια εδάφια από τη Βίβλο που αναφέρονται στο πνεύμα του ανθρώπου και στη δύναμη που έχει:

«Ἡ εὐφραινομένη καρδία δίδει εὐεξίαν ὡς ἰατρικόν· τὸ δὲ κατατεθλιμμένον πνεῦμα ξηραίνει τὰ ὀστᾶ». (Παροιμίες 17:22)

«Τὸ πνεῦμα τοῦ ἀνθρώπου θέλει ὑποστηρίζει τὴν ἀδυναμίαν αὐτοῦ· ἀλλὰ τὸ κατατεθλιμμένον πνεῦμα τίς δύναται νὰ ὑποφέρῃ;» (Παροιμίες 18:14)

«Ὅστις δὲν κρατεῖ τὸ πνεῦμα αὑτοῦ, εἶναι ὡς πόλις κατηδαφισμένη καὶ ἀτείχιστος».  (Παροιμίες 25:28)

- Είπατε επίσης, κύριε Ιερώνυμε, ότι το εμβόλιο μας προσφέρει τη δυνατότητα επαναφοράς της κανονικότητας της ζωής μας.

Μα είστε τόσο αφελής, κοτζάμ Αρχιεπίσκοπος, ή απλά υποκριτής παπαγαλίζοντας τα λόγια του εφιάλτη πρωθυπουργού μας; Κρίμα που είστε και ο προκαθήμενος ενός θρησκευτικού οργανισμού... της υπεροπτικά αυτοαποκαλούμενης "Ορθόδοξης" Εκκλησίας.

Ωστε το εμβόλιο μας λείπει για να "επαναφέρουμε" την κανονικότητα στη ζωή μας; 

Η κανονικότητα  την οποία η ανθρωπότητα δεν έχει βιώσει ποτέ, και γι' αυτό οδηγηθήκαμε στην εξαθλίωση και στη δυστυχία, δεν θα έλθει, αν ο άνθρωπος ως άτομο και η ανθρωπότητα ως σύνολο δεν συντονιστούμε με τις  εκ κατασκευής "προδιαγραφές" μας. Τουτέστιν αν δεν συμμορφωθούμε, δηλαδή αν δεν συντονιστούμε με τους κυρίαρχους άγραφους νόμους που διέπουν το ανθρώπινο ον, τη Φύση και το Σύμπαν. Δυστυχώς, όμως, με το ξετύλιγμα και τη διδασκαλία αυτών των νόμων δεν ασχολείται ούτε η Εκκλησία ούτε η Παιδεία, διότι προφανώς ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος.

Έτσι λοιπόν, έχοντας χάσει την επαφή με το πνεύμα μέσα μας, παραβιάζοντας τη συνείδησή μας, καταπατώντας φυσικούς και ηθικούς νόμους, έχοντας θεοποιήσει τα ζωικά ένστικτα και τις αισθήσεις μας, παραβιάζοντας αρχές και αξίες, ας μην περιμένουμε να βιώσουμε ποτέ την "κανονικότητα", την "άφθονη ζωή" για την οποία μίλησε ο Ιησούς, εννοώντας τη φυσική ζωή στο εδώ και τώρα και όχι μετά θάνατον. Είναι γελοίο και ηλίθιο να πιστεύει κανείς ότι η κανονικότητα,  που ποτέ δεν γνωρίσαμε, θα έλθει μ' ένα εμβόλιο ή με χιλιάδες τέτοια δηλητήρια.

Πραγματικά, χωρίς συντονισμό με το θεϊκό πνεύμα μέσα μας, ο άνθρωπος μοιάζει με πόλη κατεστραμμένη και χωρίς τείχη, που στις μέρες μας, φοβισμένος και φιμωμένος, τρέχει να βρει τρύπα να κρυφτεί, κυνηγημένος από έναν αόρατο, απειροελάχιστα μικροσκοπικό, ιό.

 Καληνύχτα Αρχιεπίσκοπε! Καληνύχτα σε όλους!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: