Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Γ.Μάζης: Η Χίλαρι στήριξε τον «ισλαμοφασίστα» Ερντογάν - θεωρούν «χώρο» την Ελλάδα


Κλίντον και Ομπάμα «δημιούργησαν» την Αραβική Άνοιξη, τα δίκτυα των Αδερφών Μουσουλμάνων, περιέγραφαν ως «ισλαμοδημοκράτη» τον Ερντογάν, είπε σχολιάζοντας την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ ο καθηγητής γεωπολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γ.Μάζης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γ.Τραπεζιώτη. Δεν αντιμετωπίζουν την Ελλάδα ως χώρα αλλά ως χώρο, όπως εκτίμησε.


Ο ελληνικός πολιτικός λόγος μπορεί να έχει τα τρωτά του στην Ελλάδα, αλλά είναι πολύ υψηλοτέρου επιπέδου, συνέχισε ο κ.Μάζης. «Δεν ενδιαφέρει τι κάνει ο Μπον Τζόβι, ο Σπρίνγκστιν ... κάνουν αντιπολεμική εκστρατεία ενισχύοντας υποψηφίους που κάνουν τον πόλεμο, κόβουν εισιτήρια», είπε ο κ.Μάζης.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένα σύστημα αξιών, π.χ. αλληλεγγύη, ανθρωπισμός ... έχουν εξαλειφθεί από τον πολιτικό λόγο των υποψηφίων ηγετών της ηγεμονικής δύναμης ... εμείς αγαπήσαμε και συνεχίζουμε να αγαπάμε μία Αμερική του πολιτισμού, της Τέχνης, της τεχνολογίας, του ανθρωπισμού, όχι αυτό το πράγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται καθαρά ως χώρος, «δεν θα μας αντιμετωπίσουν ποτέ ως χώρα», αυτά είναι ζητήματα γεωστρατηγικής. «Είναι ο χώρος της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ,  που λειτουργεί ως παράγοντας ανάσχεσης της παλαιάς ΕΣΣΔ και της νυν Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να μην έχει πρόσβαση στη Μεσόγειο και τις θερμές θάλασσες ... αυτό είναι η Ελλάδα».

Ποντάρουν στην ψήφο των Ελληνοαμερικανών

«Ποιος στήριξε τον ισλαμοφασίστα γείτονα, λέγοντας ότι είναι "ισλαμοδημοκράτης" κατά το "χριστιανοδημοκράτης"; Τι περιμένουμε από αυτή την κυρία;», συνέχισε ο κ.Μάζης.

Ερμήνευσε εξάλλου την επίσκεψη Ομπάμα μόνο στην Αθήνα ως προσπάθεια να κερδηθούν ψήφοι από την ελληνική παροικία στις ΗΠΑ, όπου η τάση κατά τον ίδιο είναι «μονοκούκι» υπέρ του Τραμπ, επειδή υπάρχει κόπωση της στήριξης των επαγγελματιών πολιτικών, ενώ ο ίδιος είναι επιχειρηματίας.

Επίσης, η Τουρκία εκβιάζει τον Ομπάμα με το φλερτ της προς τη Μόσχα, συνέχισε ο κ.Μάζης. «Θα το εγκρίνει αυτό; Δεν μπορεί. Ταπεινωμένος δεν πάει στην Τουρκία» ο Ομπάμα.

Σχολίασε τέλος την εικόνα του  Ερντογάν με τη «χαλιφική στολή ... θύμισε τον Καντάφι ... ξέρετε το τέλος του, πηγαίνει κι αυτός ολοταχώς κατά κει, αλλά αυτό δεν θα γίνει άνευ περιδινίσεων στην περιοχή μας, αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψιν», προειδοποίησε.

Θερμό επεισόδιο αν δεν υπάρξει σύγκλιση Ουάσιγκτον - Μόσχας

«Να μην καταναλώνουμε σανό ... μία ηγεμονική δύναμη συμπεριφέρεται ως τέτοια ... το ζητούμενο είναι το ποιος θα κάνει τις περισσότερες διορθωτικές κινήσεις ... ο "γραφικός" κ.Τραμπ ούτε μουσουλμάνους θα διώξει ούτε τείχη θα υψώσει, οι ΗΠΑ ως ηγεμονική δύναμη δεν στηρίζονται στις βουλήσεις ενός προσώπου, έχουν διπλούς και τριπλούς μηχανισμούς ελέγχου, Κογκρέσο, Γερουσία, ειδικές υπηρεσίες» κτλ. συνέχισε ο κ.Μάζης.

«Εκείνο που κρατάω από τον Τραμπ είναι ότι πρέπει να υπάρξει σύγκλιση Μόσχας και Ουάσιγκτον ... αν δεν υπάρξει, θα έχουμε διεθνή θερμή έκρηξη ... αν παρατηρήσουμε τα τεκταινόμενα όχι μόνο στη Μέση Ανατολή, αλλά στην Ευρώπη, την αντιπυραυλική ασπίδα στην Πολωνία και τη Ρουμανία, τις αλλεπάλληλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές Χώρες, τον εξοπλισμό του Καλλινιγκράντ από τη Ρωσία, τις κινήσεις του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο, που βρίθει πολεμικών πλοίων ... θα καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει το "αυτοί είναι Δημοκρατικοί, είναι καλύτεροι" ... Ποιος έκανε χρήση πυρηνικών όπλων για πρώτη φορά; Οι Δημοκρατικοί».

Επικρατούν νεοψυχροπολεμικές αντιλήψεις, εκφρασμένες από την κ.Κλίντον και τον σύμβουλό της κ.Μπρεζίνσκι, για το πώς θα διαλυθεί η ρωσική ομοσπονδία. «Στη Μόσχα δεν τους επιτρέπεται να χάσουν τα στοιχειώδη για να διατηρεί το κύρος της ως υπερδύναμη, πρώτα στη Συρία, μετέπειτα στην Ουκρανία, στη Λευκορωσία, στην Υπερδνειστερία», υπογράμμισε ο κ.Μάζης.

Σε όλα τα κράτη που στοχεύει η κ.Κλίντον εντείνει μία ήδη τεταμένη κατάσταση, αυτό πρέπει να σταματήσει, γιατί η Μόσχα δεν έχει την πολυτέλεια να κάνει πίσω στο εγγύς εξωτερικό περιβάλλον της. «Η Μόσχα σέβεται τις σφαίρες επιρροής ... δεν έγιναν σεβαστές από τις ΗΠΑ μετά το 1992 και τη διάλυση της ΕΣΣΔ ... Δέκα κράτη της ανατολικής Ευρώπης πέρασαν στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, παρά την υπόσχεση των ηγετών της εποχής (Θάτσερ, Μιτεράν κτλ και του ΓΓ του ΝΑΤΟ) στον Γκορμπατσώφ, για μη επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς».

Αλ Κάιντα και ISIS εξυπηρετούν τα συμφέροντα των Αγγλοσαξόνων

«Προσέξτε μερικές "συμπτώσεις" ... πότε ουσιαστικά δημιουργείται το ISIS; Κομμάτι της Αλ Κάιντα του Ιράκ μεταφέρεται στη Συρία και λειτουργεί ως Αλ Κάιντα ... το 2013 λαμβάνει τη μορφή του ISIS και αποχωρίζεται, με δικό του αρχηγό ... μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αυτό έχει να κάνει με τη διαδοχή αυτών των οργανώσεων, που ουσιαστικά λειτουργούν με τρόπο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Αγγλοσαξώνων στην περιοχή, εκ του αποτελέσματος», σημείωσε ο κ.Μάζης.

Μπορεί να είναι γενικευμένη η συζήτηση για την δημοκρατική διακυβέρνηση Ομπάμα και την συνέχισή της από την Κλίντον, αλλά «ποιος ήταν εκείνος που δημιούργησε την Αραβική Άνοιξη; Ποιος έστησε τα δίκτυα των Αδερφών Μουσουλμάνων που τίναξαν στον αέρα όλο το Μαγκρεμπ και τη Μέση Ανατολή; Μήπως ήταν η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ κ.Κλίντον και ο Ομπάμα;», αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Μετά το βομβαρδισμό του ΝΑΤΟ στη Λιβύη και τη διάλυση του καθεστώτος Καντάφι, συνέχισε ο ίδιος, «όλη αυτή η φυλετικογενής κοινωνία διεσπάσθη και γέμισε την Αφρική με ριζοσπαστικά ισλαμιστικά κινήματα που τελικώς προσαρτήθηκαν στο ISIS, στο Μάλι, τη Νιγηρία, την ΚεντροΑφρικανική Δημοκρατία, κ.ο.κ. Μετά πήγαν στην Αίγυπτο και τη Συρία, το Ιράκ ... αυτά δεν τα έκανε ο κ.Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί, τα έκαναν οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών, με ΥΠΕΞ την Κλίντον».πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: