Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Κάποιο λάκο έχει η φάβα - Γιατί ο Τσίπρας μας προέκυψε επιλεκτικά κουβαρντάς ;Αποτέλεσμα εικόνας για τσίπρας μητσοτάκης φωτογραφίες
Η  επιλεκτική καταβολή δώρου Χριστουγέννων  από τον Τσίπρα  εν είδει διαγγέλματος, σε χαμηλοσυνταξιούχους,  μας βάζει σε μεγάλες  υποψίες .
Πως γίνετε χωρίς να ενημερώσει τους εταίρους, δανειστές μας να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία;

Για δυο  και μόνον λόγους ο Τσίπρας εν αγνοία της τοκογλυφικής παρέας που μας επιτηρεί και μας διαφεντεύει, θα μπορούσε να πάρει μια τέτοια απόφαση, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να φωτίστηκε από την επίσκεψή του στο Πανάγιο Τάφο.  


1. Μας πάει σε εκλογές για να έχει το ελεύθερο να  διαχειριστεί την κρίση στα εθνικά θέματα που προκύπτουν κι ανοίγουν καθημερινά όλο και περισσότερο. Μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι προκαλούν επί σκοπού και καθημερινά πλέον. Προκαλούν με τέτοιο τρόπο ώστε,  να αναγκάσουν την Ελληνική κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι  διαβουλεύσεων με την Τουρκία, πάντα με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ για να συζητηθεί εφ΄όλης της ύλης το θέμα της  συνθήκη της Λωζάνης, που κατά τον Ερντογάν δεν είναι ευαγγέλιο.  Κοινώς, φίλε Αλέξη αυτά είναι δικά μου κι αυτά δικά σου. Οκ φίλε Ερντογάν , Οκ και το ΝΑΤΟ.. 

2. Μας πάει  σε εκλογές για να κάνει ηρωική έξοδο  και να παραδώσει την καυτή πατάτα στην επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ, που δημοσκοπικά τουλάχιστον πάει  μπροστά. 

Δίνοντας την 13η σύνταξη,  έστω υπό μορφή  βοηθήματος στους ασθενέστερους σχεδόν ημιλυπόθυμους  από την ανέχεια συνταξιούχους ελπίζει πως,  θα  εξαγοράσει  ένα αξιοπρεπές ποσοστό ψήφων  σε εκλογές που θα δρομολογηθούν και μένει στην αντιπολίτευση, αφού όσο μπόρεσε μας έσωσε κι αυτός  φέρνοντας το επαχθέστατο τρίτο μνημόνιο,  ξεπλένοντας και τους προηγούμενους μνημονιακούς σωτήρες.

Από την κατάσταση  των διεκδικήσεων της Τουρκίας,  που κατά τα φαινόμενα υποκινείται τόσο από τους φίλους μας τους Γερμανούς, όσο κι απ την Αμερικάνους που θέλουν να χουν ενεργό ρόλο στα ορυκτά της χώρας μας,  στενεύει τους πολιτικούς ελιγμούς για κάποιον που γνωρίζει εκ των προτέρων ότι δεν έχει πολλές επιλογές.Το Αιγαίο κινδυνεύει και η διαχείριση της κατάστασης θέλει μεγάλη προσοχή και στάση πατριωτική, ώστε να μην χάσουμε εδάφη μας.


Το θέμα του Αιγαίου και της Κύπρου είναι πολύ πιο σοβαρό από την μόνιμη  φτώχεια που μας έριξαν οι φίλοι και εταίροι μας, προκειμένου  να υφαρπάξουν τον ορυκτό μας πλούτο και χρειάζεται μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα. 


Το θέμα είναι ότι χωρίς κυριαρχία, δεν θα υπάρξουν σοβαροί άνθρωποι να μπορέσουν να διευθετήσουν τα εθνικά θέματα και δυστυχώς θα αρκεστούμε σε μπαλώματα τύπου Τσίπρα, Μητσοτάκη και Καμμένου. 


Εκτός αν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τους καλέσει όλους με σκοπό τη διάσωση της χώρας από την αρπαγή που προσπαθούν να επιβάλουν   κι  όλοι μαζί σοβαρευτούν και καλέσουν τους καλύτερους  δυνητικά  γεωπολιτικούς , στρατιωτικούς, συνταγματολόγους που διαθέτει η χώρα μας,  ώστε να δούμε τι μπορούμε να περισώσουμε. 


Ειδάλλως  ας  αρκεστούμε στις δηλώσεις της πάλαι ποτέ  προέδρου της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, που προλέγει γλαφυρά στον Παπούλια την καταστροφή της Ελλάδος. Δεν υπάρχουν σχόλια: