Σοβαρός προβληματισμός

Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.

Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Ο ισλαμικός εξτρεμισμός έναντι του δυτικού τρόπου ζωής - Ας προσέχαμε, τώρα το ISIS πανηγυρίζει και υπόσχεται περισσότερα…

 
Στο Λονδίνο μήπως τελικά… “τα ήθελαν” και τα έπαθαν;

Μπορεί να ακούγεται υπερβολικός ο τίτλος του σχολίου, όμως αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία του εξαιρετικού κατά τα άλλα μηχανισμού ασφαλείας των Βρετανών, να ελέγξουν μια κατάσταση, η οποία έχει προ πολλού τεθεί εκτός ελέγχου και τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα, καθώς τέτοιες καταστάσεις χρήζουν δραστικής αντιμετώπισης και όχι ημίμετρων.

Και όταν λέμε ημίμετρα, σε αυτά θα μπορούσαμε ακόμα και να εντάξουμε την ενίσχυση με προσωπικό των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, μια ενέργεια που έχει προαναγγελθεί και σαφώς κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Το πρόβλημα όμως είναι μεγαλύτερο και τελικά έχει καταλήξει να είναι δομικό, τουλάχιστον στη βρετανική κοινωνία και ως τέτοιο οφείλει να αντιμετωπιστεί.
Όταν όμως οι ίδιοι οι Βρετανοί – όπως και οι Γάλλοι σε επιθέσεις παρανοϊκών ισλαμιστών – δήλωσαν αρχικά τα ίδια, ότι ο δράστης είχε εντοπιστεί και βρισκόταν στις λίστες των μυστικών υπηρεσιών, ενώ πλέον κυκλοφορεί και βίντεο στο οποίο μιλά δημόσια, όχι σε μεγάλη απόσταση από το σημείο του μακελειού, να ζητά καθυπόταξη των γυναικών και πλήρη υιοθέτηση της «σαρία», του ισλαμικού νόμου δηλαδή, στο κέντρο μιας ευρωπαϊκής μητρόπολης, τότε είναι σαφές, ότι ορισμένοι έχουν ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ αποδεικνύουν στην πράξη, ότι από τη θεωρία και την προπαγάνδισή τους, αγωνιούν για το πότε θα τους δοθεί η ευκαιρία να περάσουν στην πράξη.
Λίγο αργότερα ανακοινωνόταν, ότι το πρόσωπο που διέρρευσεκαι μεταδίθηκε από κορυφαία μέσα ενημέρωσης είναι στις φυλακές. Όμως ας μη μπερδευόμαστε, όσο πιο άγνωστος είναι ο δράστης, τόσο χειρότερη γίνεται η πρόβλεψη-προβολή στο μέλλον, διότι τουλάχιστον αυτόν που μιλάει τον ξέρεις…
Ο δράστης του χθεσινού μακελειού στο Λονδίνο, ουδέποτε έκρυψε το μίσος του, κυριολεκτικά, για τον δυτικό πολιτισμό και αυτά που οι Ευρωπαίοι ονομάζουμε αρχές και αξίες, ενώ επίσης, θεωρώντας δεδομένη την παραμονή του σε ευρωπαϊκό έδαφος, ασχολούνταν με το πως θα τον καταστρέψει! Ας προσέχαμε, τώρα το ISIS πανηγυρίζει και υπόσχεται περισσότερα…

Καλή είναι η Δημοκρατία και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης, όχι όμως να φεύγει εκτός των ορίων του νόμου, έναν νόμο που έως τώρα που οι νουνεχείς και νορμάλ υπαγορεύουν, εξακολουθεί να προστατεύει τα στοιχειώδη δικαιώματα, τα οποία όμως έχουν τεθεί στο στόχαστρο των «τρελών του ισλάμ», οι οποίοι αγωνίζονται για να τα καταργήσουν και μην έχετε αμφιβολία ότι σε βάθος χρόνου θα το πετύχουν, βασιζόμενοι στα δημογραφικά δεδομένα, ενώ τότε θα μας απαντούν με τα δικά μας περί Δημοκρατίας επιχειρήματα και τον κανόνα της πλειοψηφίας.
Διότι η σαρία… δημοκρατικά θα επιλεγεί και δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να καθόμαστε και να υφιστάμεθα τα αποτελέσματα της απραξίας και της ατολμίας μας, διότι εναλλακτικά, θα συμβεί αυτό που προλέγει ο πολύς ισλαμιστής Ερντογάν: Θα ακολουθήσουν συγκρούσεις στις πόλεις, μόνο που θα έχουμε ήδη πέσει θύματα αυτών που δεν σεβάστηκαν τον τρόπο ζωής μας και το δικαίωμά μας σε αυτόν.
Τότε όμως θα είναι πολύ αργά, διότι εμείς οι ίδιοι θα έχουμε ολιγωρήσει, έχοντας πέσει θύματα της κοινωνικά «φιλελεύθερης» ιδεολογίας μας, ξεχνώντας όμως παράλληλα, ότι τα δικαιώματα όλων αυτών που κάποτε δεχθήκαμε και εγκαταστήσαμε σε ευρωπαϊκό έδαφος, σταματούν εκεί που ξεκινούν τα δικά μας. Αυτά. Αν δεν σκληρύνει πολύ η στάση απέναντι σε κάθε φαινόμενο ισλαμικού εξτρεμισμού που εκτρέφει και τους υπόλοιπους εξτρεμισμούς που παρατηρούμε, η μοίρα μας θα είναι εν πολλοίς προδιαγεγραμμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: